Το μνημόνιο 2 είναι εδώ ΜΕ 199 ΝΑΙ

Και όπως ήταν αναμενόμενο ψηφίστηκε. Το μνημόνιο 2 πιο σκληρό και απάνθρωπο πέρασε από την Ελληνική Βουλή.
Δεν είναι μόνο η σκληρότητα των μέτρων .Το βασικό είναι ότι κανείς,ακόμη και όσοι το ψήφισαν δεν δείχνουν να πιστεύουν ότι θα δώσει κάποια προοπτική ,ότι δίνει κάποια αμυδρή ελπίδα.
Όλοι ετοιμάζονται για τον Ιούνιο,όπου ανμένεται νέα “επίθεση”.

Όλα αυτά βέβαια αν τελικά η κα.Μέρκελ,ο κ.Σόϊμπλε και ο κ.Ρέσλερ, εμφανιστούν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Μπορεί και κάτι ακόμη να ζητήσουν.

Με 199 ψήφους υπέρ ψηφίστηκε επί της αρχής η νέα δανειακή σύμβαση. Σε σύνολο 278 βουλευτών που ψήφισαν, <<όχι>> δήλωσαν οι 74 βουλευτές και 5 βουλευτές δήλωσαν <<παρών>>.

   

Το άρθρο 1 για τα εργασιακά ψηφίστηκε με 190 <<ναι>>, 83 <<όχι>> και 5 <<παρών>>. Το άρθρο 2 ψηφίστηκε με 201 ψήφους <<ναι>>, 74 <<όχι>> και 3 <<παρών>>. Το άρθρο 3 ψηφίστηκε με 199 <<ναι>>, 74 <<όχι>>, 5 <<παρών>>. Το άρθρο 4 ψηφίστηκε με 202 <<ναι>>, 74 <<όχι>> και 2 <<παρών>>. 

    

   

Οι διαρροές οδήγησαν 22 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκτός Κ.Ο. και άλλους 21 εκτός της Κ.Ο. της ΝΔ

    

   

Μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας τέθηκαν εκτός Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ όλοι οι βουλευτές που ψήφισαν <<όχι>> και <<παρών>> επί της αρχής ή που ήταν απόντες. Πρόκειται για τους 22 βουλευτές κ.κ. Σπύρο Κουβέλη, ‘Αννα Βαγενά, Λούκα Κατσέλη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Βάσω Παπανδρέου, Λάμπρο Μίχο, Μαρία Κυριακοπούλου, Ανδρέα Τριανταφυλλόπουλο, Βασίλη Τόγια, Γιώργο Κασσάρα, Χάρη Καστανίδη, Κυριακή Τεκτονίδου, Χρήστο Κατσούρα, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Θεόδωρο Παραστατίδη, Αλέξανδρο Αθανασιάδη, Γιώργο Παπαμανώλη, Οδυσσέα Βουδούρη, Μαντατζή Τσετίν, Ηλία θεοδωρίδη, Γιάννη Αμοιρίδη, Χρήστο Μαγκούφη. Προς διαγραφή ήταν και ο Αργύρης Λαφαζάνης αλλά παραιτήθηκε αυτοβούλως από βουλευτής. 

    

   

Ειδικότερα, <<όχι>> ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης, ‘Αννα Βαγενά, Λούκα Κατσέλη, Βάσω Παπανδρέου, Βασίλης Τόγιας, Οδυσσέας Βουδούρης, Μάντατζη Τσετίν, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, Χρήστος Κατσούρας, Θεόδωρος Παραστατίδης, Αλέξανδρος Αθανασιάδης. 

    

   

Εκτός <<γραμμής>> κινήθηκαν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε παρούσα επί της αρχής και είπε <<όχι>> στο άρθρο ένα για τα εργασιακά. Ο Γιώργος Κασσάρας παρών επί της αρχής, όχι στο άρθρο 1 για τα εργασιακά, παρών στα άρθρα 2 και 3 και ναι στο 4 άρθρο.

Ο Γιάννης Κουτσούκος δήλωσε <<ναι>> επί της αρχής, παρών στο άρθρο 1 για τα εργασιακά και <<ναι>> στα υπόλοιπα. Ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος <<παρών>> στο άρθρο 1 για τα εργασιακά και ψήφισε <<ναι>> στα υπόλοιπα άρθρα. Ο Παναγιώτης Δημητρουλόπουλος ψήφισε <<όχι>> στο άρθρο 1 για τα εργασιακά. Ο Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε όχι στο άρθρο 1 για τα εργασιακά. Όχι στο άρθρο 1 δήλωσε ο Χρύσα Αράπογλου.

Παρών επί της αρχής δήλωσε ο Γιάννης Παπαμανώλης, <<όχι>> στο άρθρο 1 και <<ναι>> στα υπόλοιπα. <<Ναι>> επί της αρχής αλλά <<παρών>> στο άρθρο για τα εργασιακά δήλωσε ο Δημήτρης Κουσελάς. <<Ναι>> επί της αρχής δήλωσε ο Δημήτρης Καρύδης αλλά καταψήφισε το άρθρο 1.

Η Μαρία Μίχου ψήφισε ναι επί της αρχής αλλά καταψήφισε το άρθρο 1. <<Ναι>> επί της αρχής αλλά <<παρών>> στο άρθρο 1 δήλωσε Μιχάλης Τζελέπης. <<Παρών>> επί της αρχής δήλωσε ο Χρήστος Μαγκούφης και <<όχι>> στο άρθρο 1 

    

   

Από το ΠΑΣΟΚ απουσίαζαν από την ψηφοφορία, όπως είχαν προαναγγείλει, οι βουλευτές κ.κ. Χάρης Καστανίδης, Λάμπρος Μίχος, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Μαρία Κυριακοπούλου, Κυριακή Τεκτονίδου, Ηλίας Θεοδωρίδης, Αργύρης Λαφαζάνης. 

    

   

Τη δανειακή σύμβαση καταψήφισαν 20 βουλευτές της ΝΔ οι Έλενα Κουντουρά, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Δημήτρης Σταμάτης, Κώστας Παπασιώζος, Γιώργος Βλάχος, Μιχάλης Γιαννάκης, Μαργαρίτης Τζίμας, Τσαμπίκα Ιατρίδη, Κώστας Μαρκόπουλος, Κώστας Γκιουλέκας, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Χρήστος Ζώης, Σπύρος Γαληνός, Παναγιώτης Μελάς, Γιώργος Καρασμάνης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναστάσιος Καριπίδης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Γιώργος Βαγιωνάς, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος . Απών ήταν ο Μανώλης Κεφαλογιάννης. Όλοι τους διεγράφησαν από την Κ.Ο. της ΝΔ. Ο πρόεδρος τους παρέπεμψε όλους τους ως άνω βουλευτές και μαζί και τον Πάνο Καμμένο που είχε ήδη γίνει ανεξάρτητος, στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλη της ΝΔ.

    

   

Απόντες από την ψηφοφορία ήταν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ σύμφωνα με την απόφαση που είχε ληφθεί εκτός από τους κ.κ. Μάκη Βορίδη και ‘Αδωνη Γεωργιάδη που παρέμειναν και ψήφισαν <<ναι>>.

    

   

<<Ναι>> στη σύμβαση είπαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές που στηρίζουν τη Δημοκρατική Συμμαχία εκτός από τον κ. Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος δήλωσε <<παρών>>.

    

   

Κατά της δανειακής σύμβασης στο σύνολό της τάχθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και όλοι ανεξάρτητοι πλην της κ. Μπακογιάννη και Γιώργου Κοντογιάννη ενώ παρών δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης. 

    

onalert
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.
Photobucket

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *