Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

09:18 - 29/02/2012

Το μεγάλο κόλπο της ΔΕΗ με το χαράτσι: Πλήρωναν τη ΔΕΗ και τα χρήματα πήγαιναν στο χαράτσι !

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Της Κατερίνας Μυλωνά


Παγίδα της επιχείρησης σε εκατοντάδες καταναλωτές του Ηρακλείου που πλήρωσαν το ρεύμα κι όχι το “τέλος ακινήτων”, βρέθηκαν να έχουν καταβάλει το χαράτσι και να χρωστούν την κατανάλωση ρεύματος!
Πλήρωναν το χαράτσι της ΔΕΗ χωρίς …να το γνωρίζουν καταναλωτές που είτε μέσω των ΑΤΜ είτε στα ταμεία της ΔΕΗ επιχείρησαν να εξοφλήσουν μονάχα το ποσό που αντιστοιχούσε στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος και όχι το ειδικό τέλος ακινήτων.

Όπως φαίνεται, το… σύστημα πληρωμών δεν αναγνώριζε πού θέλει ο κάθε καταναλωτής να πάνε τα χρήματά του, με αποτέλεσμα να καταλήγουν, όπως όλα δείχνουν, στα ταμεία του υπουργείου Οικονομικών και όχι της ΔΕΗ.
Συνεπώς, ο κόσμος αρχίζει να δέχεται ειδοποιήσεις ότι οι λογαριασμοί ρεύματος παραμένουν απλήρωτοι, ενώ θεωρούσε πως τους έχει εξοφλήσει.
Παράλληλα, ουδείς αρμόδιος γνωρίζει αν οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί για την απαλλαγή από το ειδικό τέλος ακινήτων θα εξεταστούν, τελικά, και πότε ή αν η όλη υπόθεση αποδειχτεί ένα φιάσκο από πλευράς υπουργείου!




Η παγίδα της ΔΕΗ στους καταναλωτές του Ηρακλείου
Πλήρωναν το ρεύμα κι όχι το χαράτσι, αλλά τα χρήματα πήγαιναν για το χαράτσι, με συνέπεια να εμφανίζονται απλήρωτοι οι λογαριασμοί του ρεύματος!
Μία παγίδα προς τους καταναλωτές αλλά και ένα πρωτοφανές μπάχαλο «κρύβονται» πίσω από την υπόθεση με το ειδικό τέλος ακινήτων, το λεγόμενο χαράτσι της ΔΕΗ.
Πολίτες που, μέχρι πρότινος, θεωρούσαν πως ήταν σε θέση μέσα από ένα ΑΤΜ ή ακόμα και τα ταμεία της ΔΕΗ να καταβάλουν μονάχα το ποσό που αντιστοιχούσε στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος και όχι τον ειδικό φόρο, φαίνεται να… παγιδεύτηκαν.
Τα χρήματα που κατέθεταν δίνονταν και για το χαράτσι, με αποτέλεσμα να φαίνονται απλήρωτοι οι λογαριασμοί του ρεύματος!




Η παραπάνω αποκάλυψη έχει προκαλέσει την οργή των καταναλωτών καθώς και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου που ετοιμάζεται να απαντήσει με παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι αλλά ακόμα και με εξώδικο.
Παράλληλα, ενώ χιλιάδες άτομα σε όλη την επικράτεια, καταθέτουν δικαιολογητικά για να απαλλαγούν από το φόρο, λόγω, μεταξύ άλλων, αναπηρίας ή χαμηλού εισοδήματος, ουδείς γνωρίζει αν οι αιτήσεις τους θα ληφθούν τελικά υπόψη από τους αρμοδίους ή αν έπεσαν θύματα παραπλάνησης από το υπουργείο Οικονομικών που διεκδικούσε πίστωση χρόνου από όσους διαμαρτύρονταν για το χαράτσι.


Πλήρωσαν το χαράτσι και όχι τη ΔΕΗ (;)
Ο διευθυντής διανομής της ΔΕΗ, κ. Γιώργος Κουρλετάκης, επαναλαμβάνει, για ακόμα μια φορά στην «Π», ότι η ΔΕΗ δεν προχωρά σε διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά που δεν έχουν εξοφλήσει λογαριασμούς με το ειδικό τέλος ακινήτων. Οι διακοπές της ηλεκτροδότησης αφορούν επαγγελματίες και μεγαλοοφειλέτες.




Σε ερώτηση αν τα χρήματα που έδινε ο κόσμος για να εξοφλήσει μονάχα τους λογαριασμούς ρεύματος και δεν ήθελε να καταβάλει το χαράτσι, καταλήγουν τελικά στα ταμεία του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Κουρλετάκης απαντά πως το ΑΤΜ δεν έχει ειδική επιλογή που να ορίζει αν κάποια ποσά προορίζονται για το τέλος ακινήτων ή όχι.
Όπως λέει, αν κάποιος χρωστάει παλαιότερους λογαριασμούς, πρώτα εξοφλούνται, στη συνέχεια δεν μπορεί να καθορίσει κάποιος αν τα ποσά θα δοθούν αποκλειστικά στη ΔΕΗ για την κατανάλωση του ρεύματος και όχι στο υπουργείο Οικονομικών για το χαράτσι.


«Δεν υπάρχει στο μηχάνημα η επιλογή να πληρώσω τη ΔΕΗ μόνο ή την ΕΡΤ ή το δήμο… ο λογαριασμός είναι ενιαίος», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Υποστηρίζει, μάλιστα, πώς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν πληρώνεται κατά προτεραιότητα το χαράτσι ή ο λογαριασμός.


Όπως ισχυρίζεται, το ίδιο συμβαίνει και όταν ένας καταναλωτής πηγαίνει στα ταμεία της ΔΕΗ και θέλει να πληρώσει μόνο το λογαριασμό. Ο κ. Κουρλετάκης υποστηρίζει πως και πάλι δε γνωρίζει αν τα χρήματα που συγκεντρώνονται στα ταμεία της ΔΕΗ μένουν στην επιχείρηση ή δίνονται στο υπουργείο Οικονομικών, κατά προτεραιότητα. «Δε γνωρίζω πώς θα μοιραστούν τα λεφτά», αναφέρει και λέει χαρακτηριστικά «Έχουμε Κράτος; Μας έχουν διαλύσει σαν επιχείρηση, δεν ξέρουμε τι μας γίνεται, πληρώνει ο κόσμος και δεν ξέρουμε τι να πούμε, μας έχουν μπερδέψει» και προσθέτει πως επειδή μένουν πολλοί λογαριασμοί ανεξόφλητοι, η ΔΕΗ αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.


Μπάχαλο με τις απαλλαγές
Την ίδια στιγμή, κανείς δε φαίνεται να γνωρίζει τι ακριβώς θα γίνει με όσους- υποτίθεται πως- δικαιούνται απαλλαγής από το ειδικό τέλος ακινήτων. Πρόκειται για άτομα με αναπηρία ή άπορους που εδώ και δύο περίπου μήνες καλούνται να συγκεντρώσουν και να καταθέσουν δικαιολογητικά προκειμένου να … γλιτώσουν το χαράτσι. Ωστόσο, ακόμα και αν δικαιούνται απαλλαγής, υποχρεούνται να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων και στη συνέχεια αναμένεται το συγκεκριμένο ποσό να συμψηφιστεί με άλλες υποχρεώσεις τους, όπως ένα μελλοντικό λογαριασμό ρεύματος. Εκείνο που προσπαθούν και οι ίδιες οι εφορίες να κάνουν, είναι να ρυθμίσουν τις οφειλές, ούτως ώστε ο κόσμος να πληρώνει το χαράτσι… σε δόσεις.


Παράλληλα, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο υπουργείο Οικονομικών είναι ότι ενώ είχε εξαγγελθεί πως θα συσταθούν τριμελείς επιτροπές, με εφοριακούς, αστυνομικούς και κοινωνικούς λειτουργούς, που θα ελέγχουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά όσων εξαιρούνται του ειδικού τέλος, αυτό το μέτρο αποσύρθηκε πριν καν λειτουργήσει στην πράξη. Έτσι, στη Β ΔΟΥ Ηρακλείου, για παράδειγμα, έχει οριστεί μία υπάλληλος που συγκεντρώνει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Παράλληλα, μπορεί κάποιος να καταθέσει αίτηση και ηλεκτρονικά, μέσω του taxisnet, και τα στοιχεία του θα καταλήξουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.


Ωστόσο, ερωτήματα, όπως μέχρι πότε υπάρχει περιθώριο κατάθεσης των δικαιολογητικών για την απαλλαγή, πότε θα γίνει η επεξεργασία των στοιχείων ή αν τελικά όλη αυτή η διαδικασία αποδειχτεί … φιάσκο, μένουν αναπάντητα.




Ο υποδιευθυντής της Β ΔΟΥ Ηρακλείου, κ. Νίκος Βασιλακάκης, αναφέρει πως υπάρχει μία υπάλληλος στην εφορία που συγκεντρώνει τις αιτήσεις ενώ για εκείνους που αδυνατούν να καταβάλουν αμέσως το ειδικό τέλος ακινήτων, γίνονται προσπάθειες, αν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις, να το πληρώσουν με δόσεις. Όπως ξεκαθαρίζει, για να επωφεληθεί κάποιος της ειδικής ρύθμισης και να απαλλαγεί από το τέλος, πρέπει πρώτα να το πληρώσει.
«Φαίνεται πως, τελικά, δεν πάμε για επιτροπή, αλλά αποφάσεις του κάθε προϊστάμενου στη ΔΟΥ», λέει ο πρόεδρος των φοροτεχνικών Ηρακλείου, κ. Παύλος Μπαριτάκης, και συμπληρώνει πως οι αιτήσεις υποβάλλονται καθημερινά, είτε για απαλλαγή από το τέλος, είτε για μείωση του ποσού που καλείται ο κόσμος να καταβάλει.


Σε ερώτηση αν θεωρεί πως, τελικά, δε θα απαλλαγεί κανείς και αυτή η διαδικασία «τρέχει» για να καθησυχαστεί ο κόσμος, απαντά «δε θέλω να πιστεύω ότι υφίσταται κάτι τέτοιο». Όπως λέει, η διαδικασία έχει ξεκινήσει εδώ και δύο περίπου μήνες και θα έπρεπε τώρα να αρχίσουν τα φαίνονται τα αποτελέσματά της, οι αποφάσεις, δηλαδή, σχετικά με το ποιος τελικά θα απαλλαγεί από το τέλος ή θα το πληρώσει μειωμένο. Ο κ. Μπαριτάκης υποθέτει πως οι εφορίες αναμένουν σχετική οδηγία από το υπουργείο Οικονομικών, που δεν έχει ακόμα δοθεί. Θεωρεί, πάντως, πως τον ερχόμενο μήνα θα πρέπει να έχουμε κάποιες ανακοινώσεις, όσο αφορά στην εξέταση των αιτήσεων.


Πρόεδρος ΕΚΗ: “Εκβιασμός”
Για «τέχνασμα εκβιασμού των καταναλωτών σε συνεννόηση της κυβέρνησης με τη ΔΕΗ» κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΕΚΗ, κ. Σωκράτης Βαρδάκης, ο οποίος αντιδρά στο ενδεχόμενο, πολίτες που έχουν πληρώσει μονάχα το λογαριασμό ρεύματος να ανακαλύψουν ότι κατέβαλαν, τελικά, το χαράτσι, χωρίς τη θέλησή τους!


«Είναι ένα τέχνασμα για να κόβεται το ρεύμα των ανθρώπων», αναφέρει και τονίζει πως προγραμματίζεται παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι ενώ δεν αποκλείει να κατατεθεί και εξώδικο.
«Είναι αίσχος να πληρώνω το ηλεκτρικό ρεύμα και να μην το πληρώνει το κράτος, να φαίνεται απλήρωτος ο λογαριασμός γιατί… δε διαχωρίζει το σύστημα το χαράτσι από την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος.
Δεν έχει δικαίωμα το κράτος να εισπράττει τα λεφτά, πρέπει να εισπράττει η ΔΕΗ.
Είναι σκόπιμη ενέργεια για να εκβιάζει τον κόσμο να πληρώνει και το χαράτσι», τονίζει ο κ. Βαρδάκης.




Όπως λέει, ακόμα και μετά τη δέσμευση, από πλευράς τοπικής διοίκησης της ΔΕΗ, ότι ο κόσμος μπορεί να πληρώνει μόνο το λογαριασμό ρεύματος στα γραφεία της ΔΕΗ, και όχι το χαράτσι, οι υπάλληλοι της ΔΕΗ σημείωναν τη λέξη «έναντι» στους λογαριασμούς, δηλαδή, άφηναν να εννοηθεί ότι μέρος του λογαριασμού έμενε ανεξόφλητο, οπότε το υπόλοιπο ποσό κατέληγε στο χαράτσι.
«Δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν τον κόσμο μην πάνε στα ΑΤΜ αλλά στον γκισέ και έβαζαν έναντι του λογαριασμού», αναφέρει.




Αναφορικά με τη σύγχυση που επικρατεί για τις απαλλαγές, ο πρόεδρος του ΕΚΗ λέει «η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι, δε λειτουργεί τίποτα. Δεν είπαν σε κανένα «έχεις αναπηρία, χαμηλό εισόδημα και μην πληρώσεις, λένε πληρώστε το και…., χαιρετίσματα».
alfavita

πηγη

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*