13:40 - 25/06/2011

Τα φτωχαδάκια οι Δανοί εξοικονόμησαν 6,7 δις € αποτρέποντας την είσοδο λαθρομεταναστών. Εμάς δεν μας νοιάζει, γιατί, ως γνωστόν, «λεφτά υπάρχουν»

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Σύμφωνα με μελέτη της Δανέζικης κυβέρνησης, η αυστηροποίηση της νομοθεσίας ενάντια στην είσοδο παράνομων μεταναστών από χώρες εκτός της ΕΕ, επέφερε εξοικονόμηση πόρων ύψους 6,7 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα σε μία περίοδο 10 ετών. Πρόκειται για τεράστιο ποσό αν αναλογιστούμε ότι το μέγεθος του πληθυσμού της Δανίας είναι περίπου το μισό από εκείνο της Ελλάδας, αφού ο συνολικός πληθυσμός της χώρας συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών φτάνει τα 5,9 εκατ. άτομα.

Αυτό που θα πρέπει να επισημανθεί, επειδή στο παρελθόν η ελληνική κυβέρνηση είχε παρουσιάσει τη βορειοευρωπαική χώρα ως υπόδειγμα προς μίμηση, είναι ότι οι μεταναστευτικοί νόμοι στην Δανία είναι ιδιαίτερα αυστηροί και δεν έχουν καμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα.

Σύμφωνα με την μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε στην βρετανική εφημερίδα Telegraph το κόστος των μεταναστών και των τέκνων τους που προέρχονται από χώρες μη μέλη της ΕΕ κοστίζουν στο κράτος της Δανίας 2 δις ευρώ το χρόνο, ενώ αντιθέτως οι ευρωπαίοι πολίτες που ζουν και εργάζονται στην Δανία συμβάλουν στην οικονομία της χώρας. Αξίζει δε να επισημανθεί ότι οι μετανάστες από μη μέλη της ΕΕ αντιστοιχούν στο 5,9% του συνολικού πληθυσμού των 5,9 εκατ. ανθρώπων ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό υπολογίζεται ότι είναι άνω του 12%.
Η αυστηροποίηση της νομοθεσίας οδήγησε σε μηδενισμό εισροής λαθρομεταναστών στην χώρα, πράγμα που μεταφράστηκε σε άμεσο κέρδος πολλών δισεκατομμυρίων που θα ξοδεύονταν σε κοινωνικές παροχές. Βλέπουμε λοιπόν με αδιάσειστα στοιχεία μέσα από μία τεκμηριωμένη μελέτη πόσο επιβαρύνει τα κρατικά ταμεία η λαθρομετανάστευση και πως θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν πολύτιμοι πόροι.
Η κυβέρνηση της Δανίας σκοπεύει να αξιοποιήσει αυτή την μελέτη για την λήψη νέων μέτρων που θα αποτρέψουν την είσοδο στην χώρα ατόμων από χώρες που δεν ανήκουν στην ΕΕ, ενώ πιο αυστηρή θα γίνει η νομοθεσία για την είσοδο στην χώρα των οικογενειών των μεταναστών στην που ήδη βρίσκονται στην Δανία.
Από την άλλη πλευρά στην βασική πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών της ΕΕ, την Ελλάδα οι αρχές κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν τους παράνομους μετανάστες εντός των συνόρων, το κράτος κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει τους «ταλαιπωρημένους» υπηκόους χωρών που αναπτύσσουν πυρηνικά όπλα όπως το Πακιστάν καθότι όπως φαίνεται… λεφτά για αυτούς υπάρχουν.

πηγη
http://redskywarning.blogspot.com/ Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...
Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*