Σημαντικές ειδήσεις άγνωστες στην Ελλάδα!!!

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

Στα ελληνικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, κυρίως σε εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, οι ειδήσεις είναι σχετικά λίγες, σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Η επιλογή γίνεται με βάση το ύφος του κάθε ΜΜΕ και το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Έτσι σημαντικές ειδήσεις δεν καταχωρούνται, ή έχουν μικρή αναφορά. Γράφουμε ορισμένες από αυτές:

 *Το Ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, της 12
Ιανουαρίου, που αναφέρεται στην προφυλάκιση του ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτου Εφραίμ, προκαλεί εμπλοκή στις σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Το Φανάρι, σε απάντηση των ανακοινώσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας υπέρ του Εφραίμ και κατά της προφυλάκισης του, εξέδωσε στις 10 Ιανουαρίου Ανακοινωθέν, στο οποίο αναφέρει: Πρώτον ότι σέβεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, δεύτερον ότι αποφεύγει κάθε ανάμιξη σε εκκρεμούσες δικαστικές αποφάσεις, όταν μάλιστα αγνοεί το περιεχόμενο της σχετικής δικογραφίας και τρίτον ότι το Άγιον Όρος είναι κανονικό έδαφος του και επομένως δεν επιτρέπονται οποιασδήποτε μορφής επεμβάσεις άλλων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών.

Στις 12 Ιανουαρίου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέδωσε Ανακοινωθέν, με το οποίο βρέθηκε απέναντι από το Φανάρι. Πρώτον εμμέσως έλαβε θέση κατά της απόφασης των δικαστών, να προφυλακίσουν τον Αρχιμανδρίτη Εφραίμ και δεύτερον επενέβη περισσότερο από το Πατριαρχείο της Μόσχας στην υπόθεση, αφού πήρε απόφαση να εκφράσει, μαζί με το πλήθος των πιστών, τη συμπάθεια όλων των μελών της ΔΙΣ “προς τον δοκιμαζόμενο ηγούμενο” και να τον επισκεφθεί στη φυλακή ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. Η απόφαση της ΔΙΣ ελήφθη ομόφωνα, μετά από πρόταση του Μητροπολίτου Μεσογαίας κ. Νικολάου


Προτασεις Προιοντων χρησιμων για το Αμεσο Μελλον σου :

Business Card Survival 100% ΔΩΡΕΑΝ!

Είναι το πιο ωραίο εργαλείο επιβίωσης που έχετε δει ποτέ ...Αυτό το έξυπνο εργαλείο είναι ένα ανεκτίμητο μικρό gadget που μπαινει στο πορτοφόλι σας που εξυπηρετεί 11 λειτουργίες. Είναι ένα:1. Ανοιχτήρι2. Άκρη μαχαιριού3. Κατσαβίδι με σχισμές / επίπεδη κεφαλή4. Χάρακας5. Ανοιχτήρι καπακιού6. 4 Θέσεις κλειδί7. Κλειδί Wingnut8. Λεπίδα πριονι9. Οδηγός βοηθητικού δείκτη10. 2 Θέσεις Wrench11. Τρύπα μπρελόκ / κορδόνιΠάρτε ένα σήμερα για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει σημασία πού βρίσκεστε για να είστε πάντα προετοιμασμένοι σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πρέπει να είστε άνω των 18 ετών για να αγοράσετε αυτό το στοιχείο. Ο φορέας αυτού του εργαλείου αποδέχεται κάθε ευθύνη για τη χρήση ή την κακή χρήση του.

ΤΙΜΗ ΔΩΡΕΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο Ανακοινωθέν της ΔΙΣ, υπήρξε, στις 13 Ιανουαρίου, οξύτατη γραπτή αντίδραση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος απηχεί τις απόψεις του Φαναρίου. Ο Σεβασμιώτατος εκφράζει τη “δυσάρεστη έκπληξη” του για το Ανακοινωθέν της ΔΙΣ, το χαρακτηρίζει “απαράδεκτο” και ζητεί ο συντάκτης του “να έλθει εις εαυτόν και να εκφράσει τη συγγνώμη και τη μετάνοια του για το καίριο πλήγμα που προκάλεσε στο κύρος της Εκκλησίας”, αφού, όπως καταγγέλλει, με το Ανακοινωθέν της η ΔΙΣ “δεν κατάλαβε ότι εξυπηρετεί ιδιοτέλειες, επιδιώξεις και σκοπιμότητες άλλων Εκκλησιών, όχι μόνο στο κανονικό έδαφος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά και στα όρια της δικής της δικαιοδοσίας “. Ο Σεβασμιώτατος γνωρίζει ότι το κάθε Δελτίο Τύπου αναγιγνώσκεται στα μέλη της ΔΙΣ, τα οποία το εγκρίνουν και την τελική ευθύνη του έχει ο Αρχιεπίσκοπος. Άρα τον κ. Ιερώνυμο καλεί ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας “να έλθει εις εαυτόν και να εκφράσει τη συγγνώμη και τη μετάνοια του” για την, κατά την άποψη του, επέμβαση της ΔΙΣ στη δικαιοδοσία του Φαναρίου…

*Ελληνικής, Αρμενικής και Κουρδικής καταγωγής Αμερικανοί ηγετικοί παράγοντες ένωσαν τη φωνή τους σε βάρος των αυθαιρεσιών της Τουρκίας. Από κοινού υπέγραψαν αίτημα προς την Κυβέρνηση Ομπάμα να ερευνήσει αν παραβιάστηκε η Ομοσπονδιακή Νομοθεσία, με τη χρήση αμερικανικών όπλων και πυρομαχικών στην αεροπορική επίθεση που διενήργησε η Τουρκία στα σύνορα της με το Ιράκ στις 28 Δεκεμβρίου 2011. Θύματα της επίθεσης αυτής ήσαν 35 Κούρδοι, κυρίως παιδιά. Οι Έλληνες, Αρμένιοι και Κούρδοι ηγέτες σημειώνουν στην επιστολή τους πως, κατά τα τηλεγραφήματα των διεθνών πρακτορείων ειδήσεων, στην εν λόγω επίθεση χρησιμοποιήθηκαν τα αμερικανικής κατασκευής πολεμικά αεροσκάφη F-16s. Η επιστολή, πλην του Λευκού Οίκου, έχει παραλήπτες τον Τζον Κέρι, πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας και όλους τους επικεφαλής ανάλογων Επιτροπών στη Γερουσία και στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η επιστολή υπογράφεται από τους Νικόλαο Λαριγκάκη, Πρόεδρο του Αμερικανο-Ελληνικού Ινστιτούτου, Κάνι Ξούλαμ, Εκτελεστικό Διευθυντή του Αμερικανο-Κουρδικού Δικτύου Ενημέρωσης, Αράμ Χαμπαριάν, Εκτελεστικό Διευθυντή της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής της Αμερικής, Δρα. Πάρι Καραντάγκι, Πρόεδρο του Κουρδικού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Δρα. Καμάλ Αρτίν, Πρόεδρο του Εθνικού Κουρδικού Συμβουλίου Βορείου Αμερικής. Καταπιεσμένοι της Τουρκίας ενωθείτε…

*Οι Έλληνες εργαζόμενοι απασχολούνται πολύ περισσότερες ώρες στην εργασία τους από όλους τους άλλους εργαζόμενους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πλην των Ρουμάνων! Κι ας τους λένε “τεμπέληδες” και “χαραμοφάϊδες”. Σε μελέτη – έρευνα του Ινστιτούτου των εργοδοτών της Ευρώπης COE- Rexecode, σε συνδυασμό με τα δεδομένα της Eurostat, οι Έλληνες εργαζόμενοι απασχολούνται ετησίως 67 ώρες περισσότερο από τους Γερμανούς, 115 περισσότερο από τους Βρετανούς, 158 ώρες περισσότερο από τους Ιταλούς, 173 ώρες περισσότερο από τους Ισπανούς και 292 ώρες περισσότερο από τους Γάλλους εργαζόμενους! Τα αποτελέσματα της μέσης ετήσιας απασχόλησης κατά χώρα και σε ώρες εργασίας είναι: Ρουμανία 2.095, Ελλάδα 1.971, Γερμανία 1.904, Ηνωμ. Βασίλειο 1.856, Ιταλία 1.813, Ισπανία 1.798, Γαλλία 1.679 και Φινλανδία 1.670. Μια ακόμη απόδειξη πως η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν οφείλεται στην “τεμπελιά” των Ελλήνων εργαζομένων.

*Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εσταίν και η σύζυγος του Ανν Αϊμόν ζητούν από τον Δήμο του χωριού Ωτόν, 650 κατοίκων, με το οποίο συνδέεται η οικογένεια της Ανν Αϊμόν, να τους επιτρέψει να ανεγείρουν παρεκκλήσιο κοντά στο Νεκροταφείο του χωριού, στο οποίο να ταφούν και οι δυο τους. Στην άθρησκη Γαλλία οι πρόεδροι της Ντε Γκολ, Πομπιντού τάφηκαν χριστιανικά, ο Μιτεράν ζήτησε να είναι ο τάφος του εντός παρεκκλησίου, στο οποίο οι επισκέπτες του να προσεύχονται, και ο 85χρονος Ζισκάρ ζητά το ίδιο με τον Μιτεράν. Στη ζωή μπορεί οι Πρόεδροι της Γαλλίας να είχαν και να έχουν μια αντιχριστιανική στάση, αλλά στον θάνατο, απελευθερωμένοι από τις επιταγές της Γαλλικής Επανάστασης, έδειξαν και δείχνουν την πίστη τους στον Χριστό. Κάτι είναι κι αυτό.

*Στη Γαλλία εξεδόθη το βιβλίο των Σοφί Κουανιάρ και Ρομαίν Γκυμπέρτ “Η ολιγαρχία των ανικάνων”.
Στο βιβλίο μιλάνε για τους ανικάνους, που αποτελούν την “ελίτ” των κοινωνιών και μια κλειστή κάστα, στην οποία δύσκολα μπαίνει κανείς. Αυτή η κάστα επιδιώκει και σήμερα να διατηρήσει τα προνόμια της, αγνοώντας την οικονομική κρίση…ΠΗΓΉ: greeknation

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading...