ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ «ΠΑΚΕΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑΣ» ΜΕ 180 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!

Ήδη τα πασοκικά μέσα, όπως το «Πρώτο Θέμα», πανηγυρίζουν δικαιολογημένα για την απαράδεκτη στάση του Σαμαρά: «Στάση παρατηρητή» επιλεγεί η ΝΔ
«Απελθέτω απ΄εμού το ποτήριον τούτο», σε αυτό συμπυκνώνεται η στάση της ΝΔ όσον αφορά την έγκριση της συμφωνίας για την διαχείριση του ελληνικού χρέους με αυξημένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Αν και η λεωφόρος Συγγρού δηλώνει ότι “δεν μπορούμε να πάρουμε θέση όσο οι διαπραγματευσεις είναι σε εξέλιξη, θα τοποθετηθούμε για την συμφωνία όταν θα έχουμε το πλήρες και οριστικό κείμενο” ωστόσο βιάστηκε διά του εκπροσώπου της να δηλώσει ότι “η συμωνία δεν απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία”

Το ερώτημα στο οποίο δεν απαντά η λεωφόρος Συγγρού είναι “πώς ξέρει ότι η συμφωνία δεν απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία -δηλαδή δεν περιλαμβάνει απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων- αφού δεν την έχει δει; Η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θέλει ούτε να υπερψηφίσει την συμφωνία αλλά ούτε και να προκληθούν εκλογές λόγω της δικής της άρνησης να ψηφίσει. Φαίνεται ότι η ηγεσία της ΝΔ δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της πρόκλησης εκλογών αφού θα αντιμετώπιζε αντιδράσεις εντός και εκτός χώρας αλλά ακόμη και από το εσωτερικό του κόμματος καθώς είναι ουκ ολίγοι οι βουλευτές της που θεωρούν ότι στην κατεύθυνση που έχουν πάρει τα πράγματα δεν υπάρχει εναλλακτική. Γι’αυτό και τηρεί στάση παρατηρητή των εξελίξεων ώστε να μπορεί στην πορεία να επικαλεστεί ότι δεν έχει ευθύνη. Η νευρικότητα που επικρατεί στα ανώτερα κλιμάκια του κόμματος έγινε εμφανής στην ενημέρωση του εκπροσώπου του κόμματος στους πολιτικούς συντάκτες χθες και προχθές. Σήμερα η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών δεν έγινε χωρίς συγκεκριμένο λόγο.

Προφανώς η ηγεσία του κόμματος δεν θέλει να συντηρήσει την πολιτική αντιπαράθεση γύρω από το θέμα της έγκρισης της συμφωνίας με αυξημένη πλειοψηφία. Η εξέλιξη αυτή αναιρεί το βασικό πολιτικό πρόταγμα του κ. Σαμαρά: την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Άλλωστε ο πρόεδρος της ΝΔ έχει εγκαίρως φροντίσει να περιορίσει το έυρος της “επαναδιαπραγμάτευσης” στα επιμέρους σημεία της λύσης που θα επιβληθεί στην Ελλάδα. “Πρέπει να αλλάξει το μίγμα της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται” λέει η ΝΔ και αφήνει να εννοηθεί ότι αν έλθει στην εξουσία δεν θα αμφισβητήσει τους στόχους που έχουν τεθεί από τους εταίρους και πιστωτές της χώρας ούτε τις μείζονες κατευθύνσεις αλλά θα ζητήσει βελτιώσεις στο φορολογικό καθεστώς και περίοδο χάριτος. Η ΝΔ δεν αμφισβητεί ούτε την εκτεταμένη επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας αρκεί να μην υπάρχει ρητή εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ξένους παράγοντες, δεν αρνείται ούτε τη μόνιμη παρουσία της τρόικας αλλά ούτε και τις “συμβουλευτικές υπηρεσίες” του κλιμακίου της Ευρωπαικής Ένωσης υπό τον κ. Ράιχνεμπαχ ο οποίος άλλωστε όπως δήλωσαν και οι κυβερνητικοί παράγοντες είναι “φίλος της Ελλάδας και θέλει το καλό μας”.

Η συμπεριφορά αυτή της ηγεσίας της ΝΔ ικανοποιεί την νεοφιλελεύθερη και συναινετική τάση του κόμματος αλλά δυσαρεστεί τους “λαικοδεξιούς” οι οποίοι θα προτιμούσαν μία πιο σθεναρή στάση του κόμματος και επισείουν τον κίνδυνο να απομονωθεί το κόμμα από τις ευρείες λαικές μάζες που αγανακτούν. ΑΙΣΧΟΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

Ενώ μπορείτε να ρίξετε μ’ενα φύσημα κυριολεκτικά τους εθνοπροδότες του Πασοκ, σιγοντάρετε την παραμονή τους στην εξουσία!

Ρωτάμε όσους επικαλούνται πως τάχα οι Εκλογές θα κάνουν…ζημιά στον τόπο:

ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΜΙΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ Ή Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

Εκτός αν φοβάστε κάτι άλλο και δεν θέλετε να εκφραστεί ο λαός μέσω της ψήφου!

Μετά από τα συνεχόμενα είπα-ξείπα της ΝΔ, δε νομίζουμε ότι υπάρχει έστω κι ένας ψηφοφόρος της που να θεωρεί ότι το συγκεκριμένο κόμμα θα έχει αντιμνημονιακή πολιτική, αν κάποτε γίνει Κυβέρνηση!

Θεωρούμε πως πρόκειται για ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, που βγαίνει ενισχυμένο από την ατολμία Σαμαρά και οριστικοποιεί τον «μονόδρομο» του Μνημονίου!

Συγχαρητήρια, γελοίοι της Συγγρού: Καταφέρατε να δώσετε το…φιλί της ζωής στον Τζέφρυ! Πρόκειται για κατόρθωμα, που μόνο εσείς θα μπορούσατε να πετύχετε!
http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/ Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *