Ο Farage επιτέθηκε στην πρόταση Γιούνκερ να συσταθεί ευρωπαϊκός στρατός

Η έννοια της δημιουργίας ενός στρατού της ΕΕ για την καταπολέμηση της Ρωσίας ήταν το πνευματικό τέκνο του Ευρωπαίου Επιτρόπου Jean-Claude Juncker, αναφέρει το Russia Today. Ο Farage σημείωσε ότι η ιδέα αυτή ήδη συμβαίνει, παρά το ότι πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες είναι εναντίον. Επισήμανε μια συνομιλία που είχε με τον Nick Clegg – ηγέτη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και αναπληρωτή πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου – πριν από ένα χρόνο, στη διάρκεια της οποίας οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι η ιδέα ενός ευρωπαϊκού στρατού είναι μια επικίνδυνη φαντασίωση.

Ο Farage αναφέρθηκε επίσης στο παραδείγματα των ομάδων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, των μονάδων μάχης της ΕΕ, μια λειτουργία Ναυτικού της ΕΕ κατά της πειρατείας στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας, και το άρθρο 28 της Συνθήκης της Λισαβόνας, το οποίο προβλέπει τη συλλογική άμυνα της ΕΕ.

Είπε μάλιστα ότι η ΕΕ ήταν ο καταλύτης για τη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία, λόγω της εδαφικής επέκτασής της.

«Εμείς σπρώξαμε τη ρωσική αρκούδα με ένα ραβδί και όπως ήταν αναμενόμενο ο Πούτιν αντέδρασε», δήλωσε ο Farage.

Υπενθυμίζοντας τα λόγια του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, ο οποίος είχε πει ότι «η ΕΕ δεν είναι ένα έργο που αφορά την ειρήνη, αλλά ένα σχέδιο που αφορά τη δύναμη», ο Farage κατηγόρησε τον Γιούνκερ ότι είναι οπορτουνιστής όταν κάνει έκκληση για στρατό της ΕΕ.

Αντέτεινε επίσης την δήλωση του Ευρωπαίου Επιτρόπου ότι «Πρέπει να μεταφέρουμε στη Ρωσία την εικόνα ότι είμαστε σοβαροί».

«Με ποιον νομίζετε ότι αστειεύεστε κ. Junker;», ρώτησε ο Farage. Το σχόλιο αυτό (Who do you think you’re kidding Mr. Junker?) ήταν μια αναφορά στην κωμική σειρά ‘Dad’s Army’, στην οποία μια ομάδα ηλικιωμένων ανδρών προσπαθεί να αποκρούσει μια εισβολή Γερμανών. Στην σειρά υπάρχει η φράση «Με ποιον νομίζεις ότι αστειεύεσαι κ. Χίτλερ, αν νομίζεις ότι η γριά Αγγλία δεν υπάρχει;». Το σχόλιο του Farage έγινε δεκτό με γέλια από τους Βρετανούς ευρωβουλευτές.

«Δεν θέλουμε κανένα μέρος ενός στρατού της ΕΕ και αμφιβάλλω αν οι λαοί της Ευρώπης το θέλουν», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

One thought on “Ο Farage επιτέθηκε στην πρόταση Γιούνκερ να συσταθεί ευρωπαϊκός στρατός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *