Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

08:18 - 27/10/2011

Οι χθεσινές αποφάσεις: Πρωτεύουσα της Ελλάδας το Βερολίνο!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Μείωση κατά 100 δισ ευρώ του χρέους της Ελλάδας και υποστολή της εθνικής κυριαρχίας από τον περήφανο ιστό της ανεξαρτησίας του Κολοκοτρώνη και του Παύλου Μελά, αποφάσισε χθές η Άγκελα Μέρκελ. Η τήρηση της απόφασης επαφίεται στον πατριωτισμό των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Τέλος….

Πηγη

Ώρα 5.15:Αποφασίστηκε 50% “κούρεμα” και μόνιμη εποπτεία

Τελείωσε στις 05:15 το πρωί η πολύωρη συνεδρίαση των ηγετών της ευρωζώνης, με τους Νικολά Σαρκοζί και Άνγκελα Μέρκελ  να δηλώνουν μετά από το πέρας της ότι κατέληξαν σε συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές, για haircut 50% του ελληνικού χρέους που έχουν στην κατοχή τους.

Συγκεκριμένα, πρώτος βγήκε από τη συνεδρίαση και κατευθύνθηκε στην αίθουσα Τύπου ο Γάλλος πρόεδρος ο οποίος και τόνισε ότι βρέθηκε διαρκής λύση για την ελληνική κρίση, ότι κατέληξαν σε συμφωνία για την εμπλοκή του ιδιωτικού ρόλου στην ελληνική υπόθεση.

Μάλιστα, δήλωσε ότι «αποφεύχθηκε το δράμα μιας ελληνικής χρεοκοπίας», καθώς και ότι θεωρεί πως πλέον ο κόστος θα καθησυχαστεί από τις αποφάσεις που έλαβε η ευρωζώνη.

Σε 400 δισ. δολάρια ΗΠΑ προσδιόρισε ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, την οικονομική αξία των αποφάσεων που έλαβε η μαραθώνια, περιπετειώδης Σύνοδος Κορυφής του Eurogroup. Ο ίδιος, χαρακτήρισε «εξαιρετικά κρίσιμες» τις αποφάσεις που κατέστη δυνατόν να ληφθούν, μετά και από τη συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδος για εθελοντικό «κούρεμα» της ονομαστικής αξίας των ελληνικών ομολόγων κατά 50%. Ο ίδιος, ανέφερε, ότι η πολυπλοκότητα των ζητημάτων που συζητήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής του Eurogroup και η αναγκαιότητα να υπάρξει συμφωνία, είχαν ως αποτέελσμα να υπάρξει μια μακριά νύχτα διαπραγματεύσεων. «Μπορούμε τώρα να ανακουφιστούμε», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνκγελα Μέρκελ, το νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδος, τελικά θα προβλέπει ενισχυμένη εποπτεία της Ελλάδος, με μόνιμη παρουσία ελεγκτών εφαρμογής του προγράμματος. Τη σύνταξη του νέου προγράμματος θα συνδράμει η τελευταία έκθεση της τρόικας, ενώ στόχος είναι η μείωση του χρέους της Ελλάδος στο 120% του ΑΕΠ της μέχρι το 2020, ούτως ώστε η χώρα να καταφέρει να επιστρέψει ρεαλιστικά στις αγορές. Η κα Μέρκελ επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η Ιταλία δεσμεύτηκε να λάβει μέτρα περιορισμού του χρέους της στο 113% του ΑΕΠ της.

«Αποφασίσαμε να πολλαπλασιάσουμε τους πόρους του EFSF. Αυτός ο τρόπος θα επιτρέψει να τετραπλασιάσουμε ή να πενταπλασιάσουμε τους διαθέσιμους πόρους του ταμείου» (μόχλευση), είπε ο κ.Σαρκοζί. «Θα υπάρξει στενότερη συνεργασία και με το ΔΝΤ σε αυτό το πλαίσιο, για την υλοποίηση των αποφάσεων». Ο κ.Σαρκοζί χαρακτήρισε «πολύ σημαντικές» τις εξελίξεις, για την αποτροπή της μετάδοσης της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Χέρμαν Βαν Ρομπάι και Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ανακοινώνουν το κούρεμα του ελληνικου χρέους. ΦΩΤΟ REUTERS
Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ: Στην Ελλάδα μέχρι το 2020 το χρέος θα έχει υποχωρήσει στο 120% του ΑΕΠ. Οι συνθήκες από τον Ιούλιο επιδεινώθηκαν, ένα νέο πρόγραμμα 100 ΕΕ-ΔΝΤ δισ. ευρώ θα μπει σε ισχύ μέχρι τέλος του έτους. Ο ιδιωτικός τομέας θα συνεισφέρει 50% του ελληνικού χρέους ή 100 δισ. ευρώ.Πενταπλασιάζονται οι πόροι του ΕΤΧΣ στα 1.000 δισ. ευρώ, μέσω μόχλευσης.

Η σημερινή απόφαση για την Ελλάδα επιτυγχάνει το στόχο να καταστεί διαχειρίσιμο το δημόσιο χρέος, δήλωσε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Η απόφαση ανοίγει το δρόμο για την εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Ενα νέο πρόγραμμα θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του έτους. Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών αλλαγών, που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη.

Γ. Παπανδρέου: “Αποφύγαμε τον θανάσιμο κίνδυνο της χρεοκοπίας”

«Έχουμε τη δυνατότητα να κλείσουμε τους λογαριασμούς της χώρας με το παρελθόν, να φύγει το βάρος και να περάσουμε σε μία αναπτυξιακή εποχή», δήλωσε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής όπου επιτεύχθηκε η συμφωνία για “κούρεμα” του ελληνικού χρέους κατά 50%.
Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τα ασφαλιστικά ταμεία, λέγοντας ότι “πρέπει να ξέρουν οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι ότι δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις τους. Η σημερινή απόφαση δεν θίγει τις συντάξεις αντιθέτως διευκολύνεται η άσκηση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων”.  

 πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*