Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

14:22 - 06/09/2011

Οι πολεμικές κραυγές της Τουρκίας στρώνουν τον δρόμο για παζάρια στο Αιγαίο-Βίντεο

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Την πλήρη διακοπή των εμπορικών και στρατιωτικών σχέσεων με το Ισραήλ, καθώς και τη συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, ανακοίνωσε την Τρίτη ενώπιον δημοσιογράφων ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι πρόκειται ταυτόχρονα να ενισχυθεί η παρουσία του τουρκικού στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Άγκυρα αναμένεται να κάνει τις προσεχείς ημέρες πιο αισθητή την παρουσία των ναυτικών της δυνάμεων ανατολικά και νότια της Κύπρου, βάσει δημοσιευμάτων του τουρκικού Τύπου.

«Η Ανατολική Μεσόγειος δεν μας είναι ξένη. Οι βάσεις Ακσάζ (Μαρμαρίδας) και Αλεξανδρέττας είναι σημεία που έχουν τη δυνατότητα και το δικαίωμα να επιβλέπουν. Τα πλοία μας στο εξής θα εμφανίζονται πολύ συχνά στα ύδατα αυτά» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.


Διαβάστε όμως τι συμβαίνει πραγματικά στην περιοχή σε μια ανάλυση του Parsifal:


Εάν κρίνουμε από τον ορυμαγδό «ειδήσεων» και αναρτήσεων για την Τουρκο – Ισραηλινή και την Τουρκο – Κυπριακή αντιπαράθεση θα το πιστέψουμε.


Θα πιστέψουμε ότι η «τάλαινα» Τουρκία και ο κόκκορας Egemen Bagis με τον «εκπαιδευμένο στόλο του» είναι επί ποδός για την ανασύσταση της “Mare Nostrum” των Ρωμαίων αψηφώντας Αμερικανούς, Ισραήλ, Ρώσους, περίπου όλη την «διεθνή κοινότητα» όπως επικράτησε να λέγεται όλος αυτός ο λάκκος λεόντων!


Οι Τούρκοι βεβαίως γνωρίζουν Ιστορία και γνωρίζουν για την τύχη της αναλόγου προσπαθείας του Μουσολίνι… Επίσης ως «πελάτες» της Ισραηλινής πολεμικής βιομηχανίας και αγοραστές καμιάς εκατοστής UAV “Harpy” γνωρίζουν σίγουρα την έκδοση “Harpy 2” η “Herop”. Δείτε στο link τι παθαίνει ένα «ανήσυχο» πλοίο !

Με τα παραπάνω δεν θέλω να υποβαθμίσω την σημασία των Τουρκικών απειλών ούτε το σοβαρό ενδεχόμενο περιπλοκών. Απλώς θέλω να παρατηρήσω ότι για άλλη μια φορά από την πλήρη αδιαφορία για κάθε τι έξω από το βαρετό εγχώριο πολιτικό τσίρκο και ειδικά για ότι αφορά σε γεωπολιτικά θέματα περάσαμε ένα κλίκ πρίν από την υστερία.
Το Τουρκικό παίγνιο είναι ευφυέστατο. Ο Bagis  επικαλούμενος το προηγούμενο της (μή) εγκαταστάσεως των S-300 στην Κύπρο (που εγινε…Κρήτη !) προκαλεί τρόμο στους Έλληνες και Κύπριους «αρμόδιους», αυτούς ακριβώς που «ψάρωσαν» και τότε. Στην «διεθνή κοινότητα» περνά το μήνυμα ότι όπως και τότε η Τουρκία δεν θα παίξει με ότι θεωρεί ζήτημα εθνικής ασφάλειας και στην διπλωματία δεν επικαλείσαι μια επιτυχία για να εισπράξεις αποτυχία. Άρα ΗΕ, ΕΕ, ΝΑΤΟ, όλοι οι καλοθελητές πιάστε τους Γκιαούρηδες μήν γίνει κανένα κακό !
Επιπλέον επωφελείται της αμήχανης Ρωσικής στάσεως, οπού οι Ρώσοι «στηρίζουν» μεν την Κύπρο αλλά δεν είναι και πολύ ζεστοί για μια εναλλακτική διέξοδο της ΕΕ στους ενεργειακούς εκβιασμούς των. Και δεν θα στείλουν τα πυρηνικά υποβρύχια που ονειρεύεται κάποιοι δικοί μας ρομαντικοί που έχουν ξεμείνει στα …Ορλωφικά !
Γνωρίζουν επίσης ότι εάν πειράξουν τρίχα από Ισραηλινό προσωπικό, εάν θιγεί …βίδα από Ισραηλινή εξέδρα θα εφαρμοσθεί ο Μισακός Νόμος με τους οδόντες και τους οφθαλμούς του… Το θρυλούμενο ταξίδι Ερντογάν στην Γάζα που «προετοιμάζεται» και οι λεονταρισμοί περί συνοδείας «στολίσκων ελευθερίας» από τουρκικά πολεμικά πλοία είναι πρός εσωτερική κατανάλωση και πρός ενίσχυση του «πολεμικού» κλίματος.
Η Τουρκία γνωρίζει καλά ότι το Ισραήλ που έχει συμμετάσχει τα τελευταία χρόνια σε όλα τα μείζονα προγράμματα εκσυγχρονισμού των τουρκικών Ε.Δ. ειδικώς στους τομείς του ηλεκτρονικού πολέμου, της ηλεκτρονικής συλλογής πληροφοριών  και των εφαρμογών επιτηρήσεως με UAV – UAS έχει από τώρα σε «ηλεκτρονικό κλοιό» κάθε τουρκική δραστηριότητα στην περιοχή και θα «πνίξει» στη γέννησή της κάθε απόπειρα ενοχλητικής εξελίξεως. Ακόμη και ΠΡΙΝ χρειασθεί δραστικότερη παρέμβαση με πιο πειστικά μέσα…
Για τους Αμερικάνους δεν είναι και πολύ σίγουροι, αλλά ούτε και αυτοί είναι για τους Τούρκους ! Και έχουν και μια έντονη φαγούρα να βάλουν το αντιβαλλιστικό ραντάρ στην Τουρκία για να «κλείσει» καλά η καραντίνα γύρω από την Ρωσία – συγγνώμη για το…Ιράν και την Β. Κορέα ήθελα να πώ !
Τελικώς οι μόνοι για τους οποίους είναι περίπου σίγουροι οι Τούρκοι είμαστε εμείς !
Κάτι πάει να ψελλίσει ο κ. Μπεγλίτης, αλλά στην κυβέρνηση είναι και ο αντιπρόεδρος των Υμίων και θα παρέμβει να σώσει την κατάσταση : Μήν κάνουμε και πόλεμο για πέντε βαρέλια πετρέλαιο !
Σε τέτοια παίγνια ισχύος, δεν μετρούν τα λόγια ακόμη και τα πλέον προχωρημένα για Έλληνα ΥΠΕΘΑ τα τελευταία δέκα χρόνια αλλά τα έργα : ΑΟΖ δεν διακηρύσσει η Ελλάδα ενώ με διάφορα μικρομπακάλικα τερτίπια συμπτύσσονται αεροπορικές μονάδες, αποσύρονται φρεγάτες και ΥΒ ακριβώς όταν η ένοπλη ισχύς της χώρας θα έπρεπε να είναι στο απόγειο της, ειδικώς το «μακρύ χέρι» της Αεροπορίας και του Ναυτικού.
Πάντως έως και σήμερα, NAVTEX για αεροναυτική άσκηση  η «μπλόκο» στην επίμαχη περιοχή η Τουρκία δεν έχει εκδώσει. Είναι  πάντα σε εξέλιξη όπως έχω ξαναγράψει η “Mediteranean Shield” του ΝΑΤΟ οπού φυσικά συμμετέχει η Τουρκία καθώς και το embargo για την Λιβύη.  Ο Βagis στις δηλώσεις του λέγει ευθέως ότι «ο στόλος του ΝΑΤΟ» μπορεί να…σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας – και μάλλον δεν ανεφέρετο σε αμερικανικά η βρετανικά πλοία !
Δείτε πώς υπενθυμίζεται διαρκώς με NAVTEX και αγγελίες στα VHF  η «αρμοδιότητα» των τουρκικών πλοίων για ελέγχους στην περιοχή :
ΜEDITERRANEAN SEA
TURKISH UNITS PARTICIPATING OPERATION MEDITERRANEAN SHIELD IN THE EASTERN MEDITERRANEAN ARE CONDUCTING MARITIME SECURITY OPERATIONS TO PROVIDE FOR THE SAFE AND SECURE MOVEMENT OF VESSELS AT SEA AND TO DETER TERRORISM. IF CONTACTED BY TURKISH UNITS YOUR COOPERATION AND ASSISTANCE IN ANSWERING QUESTIONS WOULD BE VERY MUCH APPRECIATED. PLEASE REPORT ANY SUSPICIOUS ACTIVITY OR INFORMATION TO TURKISH WARSHIPS OR TO THE TURKISH NAVAL FORCES COMMAND OPERATION CENTRE 00 90 312 4033093/2222 OR EMAIL TO DKHM(AT)DZKK(DOT)TSK(DOT)TR. HELP US TO HELP YOU. THANK YOU.

Εδώ λοιπόν έχουμε μια πιθανότητα εμπλοκής, με το πρόσχημα passepartout του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» που μπορεί να αφορά σε παρενόχληση η «μπλόκο» πλοίου που μεταφέρει υλικό για τις γεωτρήσεις. Ως γνωστόν ένας σωλήνας των 3,75 ‘’ γίνεται ένας πρόχειρος εκτοξευτήρας  ρουκετών και στο βαρύ μηχανολογικό υλικό μπορεί κάποιος να αποδώσει πολεμικές ιδιότητες!
Η άλλη πιθανότητα εμπλοκής είναι βεβαίως το κλασικό «θερμό επεισόδιο» κάπου στο Αιγαίο η στην Α. Μεσόγειο, κατά προτίμηση στην περιοχή του Καστελόριζου για τρεις λόγους :

  • Πρόκειται για την  διαχρονική Τουρκική «συνταγή» για το «γκριζάρισμα» μιας αμφισβητούμενης κατά τους Τούρκους περιοχής
  • Πρακτική «θεμελίωση» Τουρκο- Αιγυπτιακής οριογραμμής των ΑΟΖ και διάσπαση του ενιαίου Ελληνο- Κυπριακού χώρου. Δεν είναι άσχετη και η ειδησεογραφία για «συμπαράσταση» της Αιγύπτου στην Τουρκία κατά του Ισραηλινού αποκλεισμού της Γάζας και της ανάγκης να «εξασφαλισθεί η ελεύθερη ναυσιπλοία στην Α. Μεσόγειο»
  • Το τακτικό πλεονέκτημα των Τουρκικών Ε.Δ., ακόμη και της Ακτοφυλακής λόγω αποστάσεως από τις ελληνικές βάσεις και την εγκύτητα στις τουρκικές ακτές

Προσωπικά πιστεύω ότι η κυρίως στόχευση είναι η διά της προκλήσεως εντάσεως και ρίσκου εμπλοκής – σε συνάρτηση και με τις διακοινοτικές συνομιλίες στην Κύπρο – εξώθηση των πάντα πρόθυμων «διεθνών παραγόντων» να απευθύνουν έκκληση για ψυχραιμία και άρα … αναβολή των γεωτρήσεων !
Δηλαδή επιτυγχάνεται διά της «μεθόδου των υλακών» η καταγραφή τουρκικών «διεκδικήσεων», «δικαιωμάτων», αιτημάτων κτλ. από την «διεθνή κοινότητα» άρα ανοίγει δρόμος για παζάρι !
Στην παρούσα φάση και με τους υπάρχοντες συσχετισμούς ισχύος αλλά και το ενδιαφέρον ΗΠΑ – ΕΕ και Ρωσίας (η μεν θέλουν  το φυσικό αέριο για εκμετάλλευση,  η δε για να το …αφήσει  εκεί που είναι !) το τουρκικό παίγνιο δεν θα υπερβεί τα εσκαμμένα και θα αρκεσθεί στην καταγραφή.
Βεβαίως, όπως γράφει ο Clausewitz ο πόλεμος ως συνέχεια της πολιτικής ενίοτε υπακούει στους δικούς του, «εσωτερικούς»  κανόνες εάν και όταν ξεσπάσει. Ένα θερμό επεισόδιο με πλοία μεγέθους φρεγάτας, μια υπέρπτηση με άγνωστες προθέσεις σε ανοικτή θάλασσα όπου τα εκατέρωθεν μέσα πυρός επιφανείας και ΑΑ και οι αντίστοιχες αεροπορίες είναι σε άμεση ετοιμότητα μπορεί να περιπλέξει σοβαρά τα πράγματα και το ενδεχόμενο αυτό πρέπει να λαμβάνεται (και λαμβάνεται) σοβαρά υπ’ όψη.
Θα κλείσω με μια τελευταία σκέψη : Μια τέτοια εμπλοκή θα «βόλευε» από μια πλευρά την κυβέρνηση, ως ‘’decoy” όπως λέμε στον ηλεκτρονικό πόλεμο. Εκτός από τον γνωστό υπέρβαρο αντιπρόεδρο και τους σιτιζόμενους στα διάφορα ΕΛΙΑΜΕΠ υπάρχουν και οι τυχοδιώκτες που θα εκτιμούσαν την λύση «ηρωική έξοδος».
Πόσο επικίνδυνο είναι όμως να πάμε σε εμπλοκή με προθέσεις …δολώματος και άλλες από την μόνη πρόθεση που εγγυάται θετικό αποτέλεσμα; Την συντριβή του εχθρού;
Parsifal

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*