Οι ΕΞΟΔΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ στα Jumbo ερμειτικά μπλοκαρισμένες . ΜΟΝΙΜΑ

Λογικό είναι ένα Υπερκατάστημα εκατοντάδων τετραγωνικών (και επισκεπτών) σε όροφο, να διαθέτει πολλές ΕΞΟΔΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ. Στο συγκεκριμένο JUMBO επί της Πεντέλης όπου πήγαμε (με παιδιά) για τα Χριστουγεννιάτικα δώρα, αρχίσαμε την αναζήτηση των Οδεύσεων Διαφυγής (ο μη γένοιτο) από την δεξιά πλευρά, επειδή παρατηρήσαμε εξωτερικά την ύπαρξη σκάλας.
Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες χρειάστηκε χρόνος για να τις εντοπίσουμε, (αυτές τις 2) καθώς έπρεπε να περάσουμε ξανά και ξανά από μπροστά τους . Κι αυτό γιατί είχαν καλυφθεί από τα εμπορεύματα, και ήταν σχεδόν αδύνατο.

Φανταστείτε να γινόταν αυτή η διαδικασία κάτω από συνθήκες φωτιάς καπνού και πανικού.  Εκτός του…
ότι η προσέγγιση ήταν δύσκολη, διαπιστώσαμε (κύριοι αρμόδιοι) ότι το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων ήταν ΜΟΝΙΜΑ μπλοκαρισμένο από τα μεταλλικά ράφια.

Σε άλλες χώρες (πολιτισμένες) αυτή η διαπίστωση και μόνο, θα προκαλούσε άμεση  εκκένωση του χώρου από τις Αρχές (εκτός του ότι θα σφραγιζόταν το κατάστημα επί τόπου)και  θα οδηγούσε τους υπευθύνους στη Δικαιοσύνη για απόπειρα….εκ προμελέτης!
Η δικαιολογία που θα επικαλεστούν οι εδώ καταστηματάρχες  στην γεμάτη κατανόηση Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι ότι, η (απαράδεκτος) κατάσταση είναι…εποχιακή. Λες και στην πολυκοσμία των  γιορτών δεν συμβαίνουν τραγωδίες.
 To adena-gr όπως μπορείτε να δείτε  κάνοντας κλικ στις φωτογραφίες της περασμένης χρονιάς (σε Off Season), αποδεικνύει  (και υπάρχουν και βίντεο για τους αμφιβάλλοντας) ότι η επικίνδυνος αυτή πρακτική, είναι ΡΟΥΤΙΝΑ για το JUMBO.

Πριν συνεχίσουμε την αναζήτηση άλλων διεΕΞΟΔΩΝ , για τα άτομα με κινητικά προβλήματα π.χ., να «δικαιολογήσουμε» στην επόμενη ανάρτηση, γιατί είναι δύσκολος ο εντοπισμός αυτών των exits, αφού σύμφωνα με τις παραγράφους 2.6 και 2.7 των Γεν. Διατάξεων της Πυροσβεστικής .
:Ένας τουλάχιστον  διάδρομος πρέπει να έχει πλάτος 1,20 του μέτρου και να οδηγεί κατευθείαν σε μια έξοδο κινδύνου.Η σήμανση των οδεύσεων διαφυγής  πρέπει να γίνεται με σήματα και ευανάγνωστες επιγραφές. Κάθε επιγραφή ή σήμα, που δείχνει μια έξοδο ή πρόσβαση διαφυγής, πρέπει να είναι κατάλληλα τοποθετημένη έτσι ώστε να είναι άμεσα ορατή.  Απαγορεύεται η τοποθέτηση διακόσμησης ή άλλου εξοπλισμού, που εμποδίζει την ορατότητα.

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *