Μια ιθαγένεια υποχρεωτικά πρέπει να διαλέξουν οι μετανάστες 2ης γενιάς στη Γερμανία!!

Παιδιά μεταναστών στη Γερμανία καλούνται από φέτος να επιλέξουν ανάμεσα στη γερμανική ιθαγένεια και εκείνη των γονιών τους, καθώς η διατήρηση και των δύο διαβατηρίων δεν είναι πλέον δυνατή.

Η ρύθμιση εφαρμόζεται στην πράξη ισχύει από φέτος, καθώς αφορά τα παιδιά των μεταναστών που κλείνουν φέτος τα 18, γεννήθηκαν δηλαδή στη Γερμανία μετά την 1η Ιανουαρίου του 1990. Υπό την προϋπόθεση ότι οι γονείς τους ζουν νόμιμα επί τουλάχιστον οκτώ έτη στη Γερμανία, τα παιδιά αυτά έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν τη γερμανική ιθαγένεια. Το αργότερo μέχρι να κλείσουν τα 23 τους έτη πρέπει τώρα να αποφασίσουν ποια από τις δύο υπηκοότητες θέλουν να κρατήσουν.

Όπως αναφέρει το newsbomb,ήδη, παιδιά μεταναστών που φέτος ενηλικιώθηκαν άρχισαν να λαμβάνουν μία επιστολή από τις κυβερνητικές υπηρεσίες της Γερμανίας, με την οποία ενημερώνονται για τις επιλογές που έχουν.

Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι δεν καταθέσουν εγκαίρως τη σχετική αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία, τότε χάνουν τη γερμανική υπηκοότητα μόλις συμπληρώσουν τα 23.

Εάν οι γονείς προέρχονται από χώρα της ΕΕ ή από την Ελβετία, μπορούν να διατηρήσουν και τις δύο ιθαγένειες, εφόσον έχουν κάνει τη σχετική αίτηση πριν συμπληρώσουν το εικοστό έτος της ηλικίας τους.

Η ρύθμιση αγγίζει περισσότερο την πολυάριθμη τουρκική κοινότητα της Γερμανίας, καθώς η Τουρκία δεν είναι μέλος της ΕΕ.

Loading...

2 thoughts on “Μια ιθαγένεια υποχρεωτικά πρέπει να διαλέξουν οι μετανάστες 2ης γενιάς στη Γερμανία!!

  1. Ανώνυμος says:

    ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ…ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΕΚΓΕΡΜΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ? ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ?
    ΟΙ ΕΛΒΕΤΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΛΒΕΤΟΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΄Η ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΡΟΜΟ Ή ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ.ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΝ ΜΗ ΦΙΛΙΚΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ!ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΣΑΣ Ή ΕΚΓΕΡΜΑΝΙΣΜΟΣ!! ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *