Ισραήλ: Το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό παρενοχλεί τα εμπορικά πλοία

Από την Πέμπτη, τουρκικά πολεμικά πλοία παρενοχλούν ισραηλινά εμπορικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο, πλησιάζοντας τα και δίνοντας τους εντολή για αλλαγή πορείας. Οι Ισραηλινοί προτιμούν να μην ανταποκριθούν σε αυτές τις προκλήσεις.
Η Πολεμική Αεροπορία όμως…

πραγματοποιεί αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από την περιοχή όπου έχει αναπτυχθεί το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας.


Ως εκ τούτου, μετά τις παρενοχλήσεις αυτές που απειλούν τις εμπορικές δραστηριότητες, ισραηλινά πολεμικά πλοία έχουν αποπλεύσει για τη περιοχή νότια της Κύπρου, όπου πραγματοποιούνται γεωτρήσεις από την εταιρεία Noble Energy. Οι εργασίες άρχισαν στις 19 Σεπτεμβρίου παρά την δεδηλωμένη εχθρότητα της Τουρκίας. Αυτή η περιοχή βρίσκεται 160 χλμ νότια της Κύπρου, και είναι κοντά στο ισραηλινό κοίτασμα Λεβιάθαν.


Αξιωματούχοι των Ευρωπαϊκών στρατών παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις περιφερειακές εξελίξεις, μετά τις κινήσεις του τουρκικού ναυτικού που οδήγησε τις ναυτικές δυνάμεις του Ισραήλ να πάρουν επίσης θέση στην περιοχή.
Μιλούν για μια σιωπηλή κλιμάκωση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένοπλη αντιπαράθεση.
Για τον γραμματέα του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, ο οποίος μίλησε στις 30 Σεπτεμβρίου, δεν θα υπήρχε κίνδυνος πραγματικής πολεμικής σύρραξης στην περιοχή, παρά την ένταση.


Ο Κύπριος Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, επιβεβαίωσε ότι όλοι όσοι θα προσπαθούσαν να αμφισβητήσουν τα δικαιώματα της Δημοκρατίας του, εννοεί κυρίως την εκμετάλλευση του υποβρύχιου πλούτου, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα δικαιώματα αυτά δεν υπόκεινται σε συζήτηση.


Οι Τούρκοι άρχισαν τις παρενοχλήσεις, δύο ημέρες μετά το αίτημα των ΗΠΑ να διασφαλίσουν ότι θα επικρατήσει ηρεμία στην περιοχή.

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *