Θεόδωρος Πάγκαλος: «Η Εκκλησία…θα ήταν φυσιολογικό να πληρώσει, όπως οι άλλοι»

του Αντώνη Τριανταφύλλου

Η ευνοϊκή για τους ευκτήριους οίκους όλων των αναγνωρισμένων Θρησκειών – κατ’ επέκταση και των Ορθόδοξων ιερών ναών και μοναστηριών – εξαίρεση από την καταβολή του –έκτακτου – όπως αρχικά χαρακτηρίστηκε τέλους ακινήτων συνεχίζει να προκαλεί συζητήσεις και αντιδράσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Α’ Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου να κρατήσει αποστάσεις- έστω και εμμέσως -από την πολιτική του οικονομικού επιτελείου έναντι της Εκκλησίας, εξαιρώντας τους ιερούς Ναούς και τα μοναστήρια από την επιβολή του έκτακτου φόρου επί των ακινήτων.


Ο κ. Πάγκαλος σε συνεντεύξεις που παραχώρησε στις ελβετικές «δίδυμες» εφημερίδες της Γενεύης ΤRIBUNEDEGENEVE και Λωζάνης 24 HEURES μοιάζει να διαφωνεί με την εξαίρεση των ευκτήριων οίκων της Ορθόδοξης Εκκλησίας από το τέλος ακινήτων που επιβλήθηκε στους πάντες. «Η Εκκλησία διεκδικεί την οικονομική αυτονομία της και διαχειρίζεται μία σημαντική κληρονομιά. Θα ήταν φυσιολογικό να πληρώσει, όπως οι άλλοι», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Από την άλλη πλευρά, μετά την αρχική ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, όπου ενημέρωνε για τις δαπάνες της κεντρικής εκκλησιαστικής διοίκησης αναφορικά με τη φορολογία των εμπορικών ακινήτων της, οι παρεμβάσεις μητροπολιτών και εκκλησιαστικών παραγόντων για το ίδιο θέμα είναι σχεδόν καθημερινές. Και ο μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων με δηλώσεις του στο τοπικό Κανάλι 6 υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «η Εκκλησιά φορολογείται για τα περιουσιακά της στοιχεία, όπως φορολογείται ο κάθε Έλληνας πολίτης και ο κάθε φορέας και μάλιστα με έναν υψηλότερο συντελεστή», σημείωσε δε ότι η μητρόπολη Ξάνθης πλήρωσε για το 2011 27 χιλιάδες ευρώ φόρο.
amen.gr

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *