Η αυτοτελής φορολόγηση μισθωμάτων «αποτελειώνει» τους μικρο-ιδιοκτήτες !!

Η χαριστική βολή στη μικρο-ιδιοκτησία έρχεται σήμερα με την εξοργιστική «πρόταση» για αυτοτελή φορολόγηση των μισθωμάτων με ενιαίο συντελεστή 20% για όλα τα μισθώματα. Η πρόταση αυτή καταληστεύει τους μικρο-ιδιοκτήτες, και ιδιαίτερα όσους δεν έχουν ούτε καν μια σύνταξη ή ένα μισθό, αλλά μόνον κάποιο χαμηλό ή μεσαίο εισόδημα από μισθώματα”.


H συγκεκριμένη επισήμανση ανήκει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), η οποία τονίζει χαρακτηριστικά ότι το αποδεκατισμένο σήμερα εισόδημα από εκμίσθωση ακινήτων έχει υποστεί απίστευτη λεηλασία από:

*Το φορολογικό συντελεστή που φτάνει το 45%

*Την προκαταβολή φόρου εισοδήματος του επομένου έτους που είναι 55% επί του φόρου

*Το συμπληρωματικό φόρο 1,5%, που αυξήθηκε σε 3% για τα επαγγελματικά μισθώματα.

*Την κατάργηση κάθε έκπτωσης για συντήρηση κλπ. των ακινήτων.

*Την μη αφαίρεση του ΕΕΤΗΔΕ από το φορολογητέο ποσό των μισθωμάτων

*Την αύξηση του ΦΑΠ μέσω της μείωσης του αφορολόγητου σε μόλις 200.000 ευρώ και

*Τη σωρεία νέων επιθεωρήσεων, πιστοποιητικών και βεβαιώσεων για τα ακίνητα, με δαπάνη των ιδιοκτητών τους.

“Διερωτώμεθα πως η πρόταση αυτή και γενικά η δραματική αύξηση των επιβαρύνσεων πάνω στην ακίνητη ιδιοκτησία (το «χαράτσι» της ΔΕΗ και ο επερχόμενος ΦΑΠ 2011 που ξεκινά από τη «μεγάλη» ακίνητη περιουσία των …200.000 ευρώ) συμβιβάζεται με την απαίτηση προς τους ιδιοκτήτες να μειώσουν τα ενοίκια”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *