04:17 - 04/10/2010

Εύκολη επικράτηση του κυβερνώντος κόμματος στις δημοτικές εκλογές της Ουγγαρίας

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ενισχυμένο σε μεγάλο βαθμό βγήκε το κυβερνών κόμμα στην Ουγγαρία, η Ομοσπονδία Νέων Δημοκρατικών (Fidesz), καθώς μετά τη σαρωτική νίκη της στις βουλευτικές εκλογές του Απριλίου, κέρδισε με άνεση και τις δημοτικές εκλογές αποσπώντας από την αντιπολίτευση και τη δημαρχία της Βουδαπέστης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και μετά την καταμέτρηση του 45% των ψήφων το Fidesz φαίνεται ότι για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια θα ελέγχει το δήμο της πρωτεύουσας. Σε εθνικό επίπεδο το κυβερνών κόμμα διατηρεί τα υψηλά ποσοστά που είχε λάβει και τον Απρίλιο, με περίπου 65%.

Το ποσοστό συμμετοχής έπεσε στο 47%, ενώ στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, το 2006, ήταν 53,1%.

Οι Σοσιαλιστές, οι μεγάλοι ηττημένοι των βουλευτικών εκλογών, φαίνεται ότι θα κερδίσουν το προπύργιό τους, το Σέγκεντ. Στο άλλο προπύργιό τους, το Μίσκολτς, η αναμέτρηση παραμένει αργά το βράδυ της Κυριακής αμφίρροπη.

Τα ποσοστά του ακροδεξιού κόμματος Jobbik, που είχε έρθει τρίτο στις βουλευτικές εκλογές με 17% αναμένεται ότι θα υποχωρήσουν ελαφρά.

Στην προεκλογική εκστρατεία του το κόμμα είχε βάλει στο στόχαστρο τους Ρομά, σε σημείο που η κρατική ραδιοτηλεόραση αρνήθηκε να μεταδώσει ένα διαφημιστικό φιλμάκι στο οποίο οι Ρομά παρουσιάζονταν ως εγκληματίες. Ο εκφωνητής του διαφημιστικού έλεγε: «δέκα στα δέκα εγκλήματα διαπράττονται από τους Ρομά, είκοσι στα είκοσι επίσης». Το σποτ μεταδόθηκε τελικά, με παρέμβαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της
χώρας.

Τέλος, το νέο κόμμα της Αριστεράς και των Πρασίνων LMP, που μπήκε στο κοινοβούλιο με ποσοστό 8%, λαμβάνει 9% στην πρωτεύουσα αλλά σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά στην υπόλοιπη χώρα.
Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*