Ενεργοποιήθηκε η Ελληνο – Ισραηλινή αμυντική συμφωνία.

Το Ισραήλ και η Ελλάδα έχουν συνάψει αμοιβαία αμυντική συμφωνία, που υπογράφτηκε μυστικά πριν 12 ημέρες, υπό το πρίσμα των τουρκικών απειλών. Η συμφωνία επισφραγίστηκε εχθές το βράδυ -14 Σεπτέμβριου- μετά και από τηλεφωνική συνομιλία, μεταξύ του Ισραηλινού και Έλληνα πρωθυπουργού, Βενιαμίν Νετανιάχου και Γιώργου Παπανδρέου.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός μίλησε για τα στοιχεία που καταγράφτηκαν πρόσφατα ως προς τις κινήσεις του Τουρκικού στόλου στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο Θάλασσα. Στάθηκε ιδιαίτερα στην απότομη αύξηση των υπερπτήσεων, το…

τελευταίο 48ώρο, πάνω από το Καστελόριζο. Η Αθήνα φοβάται αιφνιδιαστική τουρκική επίθεση στο νησί, σε μια προσπάθεια των Τούρκων να ματαιώσουν τη μελλοντική εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι οι Τούρκοι είναι ικανοί να κάνουν αιφνιδιαστικές επιθέσεις και σε άλλα Ελληνικά νησιά κοντά στις τουρκικές ακτές.

Η Άγκυρα ενεργεί με το πρόσχημα ότι το Ισραήλ και η Κύπρος δεν έχουν το δικαίωμα να χωρίζουν σε ζώνες και να αξιοποιούν το φυσικό αέριο στην ανατολική μεσόγειο – μια πλούσια σε κοιτάσματα περιοχή που είναι γνωστή ως Block 12 – χωρίς τη συγκατάθεση της Τουρκίας ή και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου – ΤΔΒΚ (εννοούν την κατεχόμενη Κύπρο).

Ούτε η Αθήνα ούτε η Ιερουσαλήμ έχουν προς το παρόν ανακοινώσει με ποιο τρόπο θα επικαλεσθούν το νέο σύμφωνο κοινής άμυνας. Ωστόσο στρατιωτικές πηγές υποθέτουν ότι σε πρώτη φάση, οι ισραηλινές αέρο-ναυτικές δυνάμεις πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιούν τις αντίστοιχες Ελληνικές βάσεις. Μέχρι τώρα, το Ισραήλ θα μπορούσε να απαντήσει σε μια τουρκική απειλή μόνο από τα σύνορά του. Με την παρουσία ωστόσο των ελληνικών στρατιωτικών βάσεων, το Ισραήλ θα είναι σε θέση να λειτουργήσει και πίσω από τις γραμμές των τουρκικών δυνάμεων σε περίπτωση επίθεσης των τελευταίων.

Σε κάθε περίπτωση, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ παρακολουθούν στενά την κρίση που δημιουργεί η Άγκυρα με το Ισραήλ, την Ελλάδα και την Κύπρο, και δεν θα αφήσει να μετασχηματισθεί σε πραγματική τουρκική στρατιωτική δράση. Αλλά τόσο το Ισραήλ όσο και η Ελλάδα φαίνεται να ξέρουν καλύτερα: Αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν την αμοιβαία αμυντική συμφωνία επειδή πιστεύουν ότι οι τουρκικές απειλές είναι πραγματικές.

HellasOnTheWeb.Org


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *