in

Διαβάστε εδώ όλο το σοκαριστικό νέο Μνημόνιο. (Σοκ και δέος προκάλεσαν τα πουλητάρια του λαού)

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα
Τα πουλητάρια του λαού συμφώνησαν…

Τα επώδυνα μέτρα που ζητά η Τρόικα προκειμένου η χώρα μας να πάρει το νέο δάνειο και να αποφευχθεί η χρεοκοπία βρίσκονται περίπου από τις 5 το απόγευμα στο τραπέζι της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.


Το νέο πακέτο μέτρων περιλαμβάνει ψαλίδι στις συντάξεις καθώς η τρόικα φαίνεται πως συνυπολόγισε τα εκρηκτικά στοιχεία για την υστέρηση εσόδων που επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο τα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Συγκεκριμένα, το κείμενο προβλέπει μαχαίρι κατά 15% στις κύριες συντάξεις ΔΕΗ, ΟΤΕ, τραπεζών και ένα 7% για τους ασφαλισμένους του ΝΑΤ αναδρομικά μάλιστα από 1.1.2012.

Χειρότερα είναι τα πράγματα για τους νέους εργαζομένους καθώς πέρα από το τσεκούρι στα επιδόματα που αφορά όλους και την οριζόντια μείωση του βασικού μισθού κατά 22% στο νέο Μνημόνιο προβλέπεται επιπρόσθετη μείωση 10% για τους νέους έως 25 ετών.
Ομοίως προβλέπεται και απομάκρυνση συνολικά 150.000 Δημοσίων Υπαλλήλων μέχρι το 2015.

Α) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Νόμος πλαίσιο για τα επικουρικά ταμεία με στόχο τη μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης κατά 0,4% του ΑΕΠ (600 εκ. ευρώ μείωση). Το μέτρο εξειδικεύεται σε μειώσεις 15% των κυρίων ταμείων ασφάλισης ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τράπεζες και 7% μειώσεις στο ΝΑΤ. Έναρξη εφαρμογής μειώσεων 1.1.2012.

Επανεξέταση στα τέλη Ιουνίου των ταμείων που έχουν περιοδικές εφάπαξ καταβολές.

Σύστημα συλλογής ασφαλιστικών εισφορών. Αναθεώρηση της μεθόδου συλλογής εισφορών. Ολοκλήρωση προγράμματος έως Σεπτέμβριο 2012. Από το Μάρτιο 2012 ενοποίηση είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών και φόρων και ενοποίηση ελέγχου καταβολής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

Β) ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Στόχος εξοικονόμησης ποσού ύψους με 1,5% του ΑΕΠ, για την περίοδο ισχύος του προγράμματος (2013-2015). Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν διακοπές προγραμμάτων και εισοδηματικό όριο για την παροχή επιδομάτων.

Γ) ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Μείωση μοναδιαίου εργασιακού κόστους κατά 15% στη διάρκεια ισχύος του προγράμματος. Κοινωνικός διάλογος. Εάν έως τέλος Φεβρουαρίου δεν υπάρξει συμφωνία, τότε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την προσαρμογή του κόστους. Μέτρα:
        -Διαρθρωτικά μέτρα στον τομέα των συλλογικών διαπραγματεύσεων
        -Μέγιστη  διάρκεια συλλογικών συμβάσεων  τρία χρόνια.
        -Οι  ισχύουσες συμβάσεις λήγουν ένα  χρόνο μετά τη νομοθέτηση του  προγράμματος.
        -Μετενέργεια:  μείωση του χρόνου της από  έξι μήνες σε τρεις.
        -Στο  βαθμό που δεν υπάρξει νέα  συλλογική σύμβαση εντός τριών  μηνών ως βάση θεωρείται ο  βασικός μισθός της ΕΓΣΣΕ. Επιπρόσθετα διατηρούνται γενικά επιδόματα όπως: θέσης, παιδιών, εκπαίδευσης, επικινδυνότητας. Αυτά διατηρούνται έως τη σύναψη νέας συμφωνίας (συλλογικής ή ατομικής).
        -Κατάργηση  μονιμότητας σε όλες τις εταιρίες (ΔΕΚΟ, τράπεζες).
        -Πάγωμα  ωριμάνσεων μέχρις ότου η ανεργία μειωθεί κάτω από 10%.
        -Κατάργηση  μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία.  Στη διαιτησία μπαίνουν μόνο  οι βασικοί μισθοί. Λαμβάνονται  υπόψη η οικονομική κατάσταση  της εταιρίας.
        Προσαρμογή βασικού μισθού
        -Μείωσή  του κατά 22% σε όλα τα επίπεδα.
        -Πάγωμα  του κατώτατου στα επίπεδα  που θα διαμορφωθούν μετά τη  μείωση έως το πέρας της  προγραμματικής περιόδου.
        -Επιπρόσθετη  μείωση κατά 10% για τους νέους  (έως 25 ετών).
        -Έως  τέλη Ιουλίου 2012, σαφές χρονοδιάγραμμα  για την αναθεώρηση της ΕΓΣΣΕ  με σκοπό την ευθυγράμμιση αυτής με τις ανταγωνιστικές χώρες.
        Μη μισθολογικό κόστος
        -Μείωση  ασφαλιστικών εισφορών κατά 2% με  την κατάργηση των εισφορών  για ΟΕΚ-ΟΕΕ. Οι δύο αυτοί  οργανισμοί κλείνουν.
        -Περαιτέρω  μείωση κατά 3% των εισφορών ΙΚΑ  από 1.1.2013 χωρίς να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός. Ελπίζεται αύξηση αποτελεσματικότητας στην είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών. Εάν από τη μείωση των εισφορών προκύψει επιπρόσθετο κόστος στον προϋπολογισμό προβλέπεται αναπροσαρμογή όλων των συντάξεων.
        -Μετά  από αναλογιστικές μελέτες και διάλογο τα ειδικά επικουρικά ταμεία εταιριών με ιδιαίτερο κόστος ασφαλιστικών εισφορών να εξομοιωθούν με τις εισφορές άλλων επιχειρήσεων που καλύπτει το ΙΚΑ. Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιβαρυνθεί κρατικός προϋπολογισμός.

Σε περίπτωση  που αυτά δε λειτουργήσουν θα πρέπει να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα.

Δ) ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

    Επανεξέταση όλων των ειδικών μισθολογίων με στόχο εξοικονόμηση ποσού 0,2% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση.
    Επανεξέταση μισθολογικών κλιμακίων.
    Μείωση αριθμού δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 2011-2015.
    Διατήρηση προσλήψεων 1:5.
    Εργασιακή εφεδρεία.
    Μείωση συμβασιούχων.
    Περιορισμός εισαγωγών σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές και γενικά σε σχολές που εξασφαλίζουν αυτόματη πρόσληψη στο δημόσιο.

Διαβάστε εδώ όλο το κείμενο του μνημονίου

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Photobucket

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Και όμως το Δ΄Ράϊχ (Ε.Ε) έχει “plan B” για την Ελλάδα

ΛΥΠΑΜΑΙ…