04:21 - 04/10/2010

Βlc Bank: Σχέδια €100 εκ. στην Κύπρο

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Μεγάλα σχέδια στην κυπριακή αγορά έχει η λιβανέζικη τράπεζα Blc Bank η οποία ελέγχει για την ώρα το 10% της USB Bank και προτίθεται να εξαγοράσει το 100% της τράπεζας. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του InBusinessNews η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου έχει δώσει την συγκατάθεση της για την πραγματοποίηση αυτού του deal αφού δεν διαπίστωσε κάτι το οποίο θα την οδηγούσε να δώσει αρνητική απάντηση.
Αυτό σε απλούς αριθμούς σημαίνει πως αρχικά θα βάλει €40 εκ. για εξαγορά του 100% της Τράπεζας προσφέροντας ως γνωστό αντιπαροχή  €0,80 ανά μετοχή. Από εκεί και πέρα άλλα €60 εκ. η εταιρεία είναι διατεθειμένη σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες να τα επενδύσει στην κυπριακή αγορά για να αυξήσει τα κεφάλαια της κατά κύριο λόγο και κατά δεύτερο για να αυξήσει το δίκτυο των καταστημάτων της.
Στόχος αυτής της κίνησης είναι να μπουν δυναμικά στην κυπριακή αγορά και να αυξήσουν τα μερίδια αγοράς που κατέχει η Τράπεζα τόσο σε καταθέσεις, όσο και σε χορηγήσεις, προσφέροντας ανταγωνιστικά προϊόντα.
Σε ότι αφορά τα καταστήματα ο αριθμός των οποίων ανέρχεται σε 19 αναμένεται να αυξηθούν σε ορίζοντα τριετίας στα 25 αξιοποιώντας το υφιστάμενο προσωπικό το οποίο είναι κοντά στα 200 άτομα.
Παράλληλα στόχος είναι και η αλλαγή του ονόματος της Τράπεζας από USB Bank σε Blc Bank καθώς θέλουν να κτίσουν αυτή τους την προσπάθεια από την αρχή και σε νέα βάση.

Η Βlc Βank ξεκίνησε τη λειτουργία της στο γειτονικό Λίβανο το 1956 και σήμερα θεωρείται η 4η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας έχοντας 34 καταστήματα. Πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της είναι από το 2008 ο κ. Maurice Sehnaoui. Σήμερα προσφέρει στους πελάτες της όλου του είδους τις τραπεζικές εργασίες έχοντας ως στόχο πέραν από την Κύπρο να επεκταθεί και σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Στο πρώτο εξάμηνο του 2010 η Blc ανακοίνωσε κέρδη της $ 21.7 εκ. σε σύγκριση με $16,4 εκ. το περυσινό εξάμηνο, σημειώνοντας αύξηση 32%.

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*