19:34 - 04/10/2010

Βραβεύτηκε ο φωτορεπόρτερ Γ. Κυριακίδης

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Έναν από τους κορυφαίους φωτορεπόρτερ στην Ελλάδα, τον ζωντανό θρύλο της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Κυριακίδη, βράβευσε η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας για την πολυετή προσφορά του στο χώρο του Τύπου.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του κινηματοθεάτρου «Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη, παρουσία των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης και φωτορεπόρτερ από τη Θεσσαλονίκη που υπήρξαν μαθητές του κορυφαίου φωτοειδησιογράφου.

Όπως είπε ο πρόεδρος του σωματείου, Μάριος Λώλος, ο 86χρονος Γιάννης Κυριακίδης αποτελεί ζωντανό θρύλο για τον κλάδο των Ελλήνων φωτορεπόρτερ, ενώ αναφέρθηκε στην προσφορά του τα τελευταία 65 χρόνια στο χώρο της έντυπης δημοσιογραφίας.

Ο κ. Κυριακίδης από την πλευρά του ευχαρίστησε τη διοίκηση της ένωσης και αναφέρθηκε σε πρόσωπα και γεγονότα που σημάδεψαν την πολυετή του παρουσία στο φωτορεπορτάζ, που ξεκίνησε από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Είναι το πιο σημαντικό από τα βραβεία που μου έχουν απονεμηθεί γιατί προέρχεται από τους συναδέλφους μου, που τους θεωρώ οικογένειά μου», είπε ο κ. Κυριακίδης συγκινημένος, ενώ μετά την απονομή του βραβείου ζήτησε να φωτογραφηθεί περιστοιχιζόμενος από τους μαθητές του.

Ο Γιάννης Κυριακίδης γεννήθηκε το 1924 και με το φωτογραφικό του φακό κατέγραψε τα μεγαλύτερα γεγονότα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, φωτογραφίζοντας μεταξύ άλλων, πρωθυπουργούς, βασιλείς, δικτάτορες, αλλά και απλούς ανθρώπους της καθημερινότητας.
Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*