Έρχεται η Τρόικα – Εργασιακές συνθήκες αλά Ταϊβάν, περιορισμό της Εθνικής κυριαρχίας και ….

Ακόμη σκληρότερες συνθήκες για τους εργαζομένους είναι αποφασισμένη να επιβάλει στην Ελλάδα η Τρόϊκα, με όπλο τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής. Οι αντιπρόσωποί της έρχονται στην Ελλάδα για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση και υπό την απειλή του διλήμματος «ή στο ευρώ με τους όρους μας ή ξανά στη δραχμή» ετοιμάζονται να επιβάλλουν:

Εργασιακές συνθήκες αλά Ταϊβάν, περιορισμό της Εθνικής κυριαρχίας και τοποθέτηση Επιτρόπων που θα λειτουργούν ως ισχυρή υπερκυβέρνηση, και υποχρεωτική συναίνεση μεταξύ των κομμάτων που έχουν αποδεχτεί και στηρίζουν τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής.
Στόχος των δανειστών είναι να απαιτήσουν δραστικές παρεμβάσεις οι οποίες θα περιλαμβάνουν ανατροπές εργασιακών κεκτημένων (αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις , μείωση των βασικών μισθών, πλήρη κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, νέο πλαίσιο για το κόστος εισφορών των εργοδοτών. Στη δανειακή σύμβαση η Τρόϊκα, σύμφωνα με πληροφορίες που σκοπίμως διαρρέουν ώστε να προετοιμάζουν την κοινωνία, θα ζητήσει νέα μέτρα 7,7 δισ. ευρώ για το 2013 και 2014, ενώ δεν αποκλείεται και η απαίτηση λήψης νέων συμπληρωματικών μέτρων για το 2012, αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι και παρά τις κατηγορηματικές μέχρι τώρα διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου.
Η Τρόϊκα γνωρίζει ότι όλα αυτά ξεπερνούν τα όρια αντοχών του ελληνικού λαού και για να τα επιτύχει θέλει να επιβάλει αφενός την υποχρεωτική συναίνεση τουλάχιστον των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου αφετέρου την δημιουργία υπερκυβέρνησης Επιτρόπων που θα ελέγχουν και θα καθοδηγούν την κυβέρνηση σε ότι αφορά την πιστή τήρηση των προαναφερομένων.
Ουσιαστικά επιθυμούν να γίνει αποδεκτός ο περιορισμός της Εθνικής Κυριαρχίας της χώρας σε κρίσιμους τομείς, ώστε σε συνδυασμό με την ταχεία υποχρεωτική ιδιωτικοποίηση μεγάλου μέρους των περιουσιακών στοιχείων (αξίας 2%-2,5% του ΑΕΠ ετησίως για αρκετά χρόνια) και κυρίως εκείνων που σχετίζονται με την ενέργεια, τον ορυκτό πλούτο αλλά και κερδοφόρα φιλέτα στον τομέα του τουρισμού και αλλού, να αποκτήσουν πάμφθηνα και άνευ όρων τον έλεγχο των σημαντικότερων και πλέον κερδοφόρων πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.

eklogikagr
πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *