ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Υεμένη: Αμερικανικός βομβαρδισμός πέντε αποθηκών όπλων των Χούθι

· Κατοχικά Νέα

Αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν σήμερα, Πέμπτη, πέντε υπόγειες αποθήκες όπλων των Χούθι στην Υεμένη, ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Οστιν, διευκρινίζοντας ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν βομβαρδιστικά stealth τύπου B-2 Spirit.

«Σήμερα, αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων βομβαρδιστικών B-2 έπληξαν με ακρίβεια πέντε υπόγειες θωρακισμένες εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων σε ελεγχόμενες από τους Χούθι περιοχές της Υεμένης», αναφέρει η ανακοίνωση του Λόιντ Οστιν, ο οποίος επισημαίνει ότι οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες χρησιμοποιούσαν τέτοια οπλικά συστήματα σε επιθέσεις εναντίον εμπορικών και στρατιωτικών πλοίων στην περιοχή της Ερυθρά Θάλασσας.

«Κατόπιν εντολής του προέδρου Μπάιντεν, ενέκρινα αυτά τα στοχευμένα πλήγματα για να υποβαθμίσουμε περαιτέρω την ικανότητα των Χούθι να συνεχίσουν την αποσταθεροποιητική συμπεριφορά τους και για να προστατεύσουμε τις δυνάμεις και το προσωπικό των ΗΠΑ σε μια από τις πιο κρίσιμες πλωτές οδούς του κόσμου», σημειώνει ο υπουργός Αμυνας Λόιντ Οστιν.

Το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM) ανακοίνωσε ότι συλλέγει στοιχεία για τον αντίκτυπο των σημερινών αεροπορικών επιδρομών εναντίον υποδομών των Χούθι στην Υεμένη, υπογραμμίζοντας πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν απώλειες αμάχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νωρίτερα, το προσκείμενο στους Χούθι τηλεοπτικό δίκτυο Al Masirah είχε μεταδώσει πως οι ένοπλες δυνάμεις ΗΠΑ και Βρετανίας εξαπέλυσαν επιθέσεις τα ξημερώματα εναντίον της πρωτεύουσας Σανάα και της πόλης Σάαντα (βορειότερα).

Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι Χούθι εξαπολύουν συχνά επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, στον Κόλπο του Αντεν και στον Ινδικό Ωκεανό. Αρχικά έλεγαν ότι στόχευαν πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, αλλά στη συνέχεια διεύρυναν τους στόχους τους, συμπεριλαμβάνοντας πλοία που συνδέονται με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, σε αντίποινα για τα πλήγματα εναντίον θέσεών τους στην Υεμένη από δυνάμεις των χωρών αυτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Βηρυτός, φωτογραφία αρχείουFEATURED

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΕ: Νέα αποστολή στον Λίβανο για στρατό, σύνορα και ασφάλεια μετά την UNIFIL

Ενδεικτική εικόνα άλλης παράκτιας πόλης, όχι εικόνα από τη ΓάζαFEATURED

ΕΚΤΑΚΤΟ – Γάζα: Νέοι νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Η εκεχειρία δοκιμάζεται ξανά

Λίβανος, φωτογραφία αρχείουFEATURED

ΕΚΤΑΚΤΟ – Λίβανος: Φορτηγό με 780 κιλά εκρηκτικών σταματήθηκε σε έλεγχο – Έρευνα για πιθανή σύνδεση με Χεζμπολάχ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *