Βρέθηκε η χαμένη Ατλαντίδα; Ειδικοί υποστηρίζουν ότι την εντόπισαν στη Μεσόγειο

Το μυστήριο της χαμένης Ατλαντίδας αποτελεί ίσως έναν από τους πιο πολυσυζητημένους μύθους ανά την υφήλιο, έναν θρύλο που εξάπτει εδώ και αιώνες τη φαντασία συγγραφέων, ιστορικών, επιστημόνων και εξερευνητών.

Τώρα μια ομάδα ιστορικών θεωρεί ότι έλυσε επιτέλους τον γρίφο. Μετά από ενδελεχή μελέτη δορυφορικών φωτογραφιών αρχαίων ερειπίων ανοικτά της νότιας Ισπανίας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αποτελούσαν τα τείχη του λιμανιού της θρυλικής πόλης.

Πολλοί από τους αρχαιολογικούς χώρους που μελέτησαν οι ερευνητές ήταν ήδη γνωστοί στους αρχαιολόγους και πιστεύεται ότι κατασκευάστηκαν από τους αρχαίους προγόνους μας και τους Ρωμαίους. Οι ερευνητές της ιδιωτικής εταιρείας δορυφορικής απεικόνισης Merlin Burrows, ωστόσο, ισχυρίζονται ότι βρήκαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα κτίσματα αυτά οικοδομήθηκαν από τους μυστηριώδεις κατοίκους της Ατλαντίδας.

Οι αναφορές του Πλάτωνα

Οι πρώτες αναφορές για την Ατλαντίδα προέρχονται από τους διαλόγους «Τίμαιος» και «Κριτίας» του Πλάτωνα, που περιέγραψε γύρω στο 400 π.Χ. έναν προηγμένο πολιτισμό πέρα από τις Ηράκλειας Στήλες (τα στενά του Γιβραλτάρ), μια μεγάλη ναυτική δύναμη που κυριαρχούσε στις θάλασσες 9.000 χρόνια πριν την εποχή του.

Σύμφωνα με την περιγραφή του η πόλη της Ατλαντίδας περιστοιχιζόταν από ένα πελώριο τείχος στο λιμάνι της, διέθετε τεράστιους πυλώνες εισόδου, έναν ναό αφιερωμένο στον Ποσειδώνα και τεράστια κυκλικά τμήματα Γης όπου ζούσαν οι κάτοικοί της.

Μια κατακλυσμική φυσική καταστροφή, όπως ένα πελώριο τσουνάμι ή μια έκρηξη ηφαιστείου, πιστεύεται ότι προκάλεσε τη μυστηριώδη εξαφάνιση του νησιωτικού βασιλείου στα βάθη της θάλασσας.

Πολλοί θεωρούν ότι ο Πλάτωνας επινόησε την ιστορία της Ατλαντίδας για να παρουσιάσει τις φιλοσοφικές του θεωρίες. Αλλά οι ειδικοί της Merlin Burrows πιστεύουν ότι τα πλημμυρισμένα ευρήματα κάπου βόρεια της πόλης Κάντιθ της Ανδαλουσίας, γύρω από το εθνικό πάρκο Donana, που ήταν κάποτε μια μεγάλη λίμνη, ανήκουν στην χαμένη πόλη, όπως κι άλλοι 15 οικισμοί βόρεια και νότια του πάρκου κατά μήκος της ακτογραμμής.

«Προηγμένος πολιτισμός»

Ο ειδικός στην ενάλια αρχαιολογία Τιμ Έικερς, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, λέει ότι όχι μονον ανακάλυψαν την Ατλαντίδα αλλά κι ότι ο πολιτισμός της ήταν εξαιρετικά προηγμένος για την εποχή του. Από την εργαστηριακή ανάλυση υλικών από τα σημεία αυτά προέκυψε ότι πρόκειται για ένα είδος τσιμέντου, άγνωστου μέχρι σήμερα.

«Βιντεοσκοπήσαμε σαφή στοιχεία και συλλέξαδε δείγματα που ελέγχθηκαν επιστημονικά σε εργαστήριο στη Μόδενα της Ιταλίας, όπου ελέγχονται αρχαία ρωμαϊκά ευρήματα. Το πόρισμα των εξετάσεων απέδειξε ότι τα ευρήματα αυτά είναι παλαιότερα από εκείνα των αρχαίων Ελλήνων ή των Ρωμαίων και ότι είναι πιο προηγμένα», είπε.

«Ο εντοπισμός και η κινηματογράφηση της Ατλαντίδας άλλαξε τη ζωή μου. Της έδωσ4ε νόημα. Όλες οι επαγγελματικές μου δεξιότητες και το πάθος μου συνδυάστηκαν για τη δημιουργία αυτής της σειράς. Η ανακάλυψη της Ατλαντίδας είναι μνημειώδους σημασίας. Ξαφνικά γνωρίζουμε, δεν εικάζουμε πλέον, ότι υπήρχε ένας τόσο προηγμένος πολιτισμός πριν από τόσον καιρό… Η φαντασία οργιάζει αν σκεφτεί κανείς τις δυνατότητες που ανοίγονται. Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούμε να διδαχθούμε απ’ αυτόν τον πολιτισμό, πράγματα που μπορούν να μας βοηθήσουν στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος», είπε ο δημιουργός ντοκιμαντέρ Μάικλ Ντόνελαν, που γύρισε την ταινία “Atlantica” για την ανακάλυψη της Merlin Burrows .

Ο δρ Τζιάκομο Φαλάνγκα, του χημικού εργαστηρίου Μodena Centro Prove, επεσήμανα ότι τα δείγματα που αναλύθηκαν περιλαμβάνουν μια ποικιλία υλικών. «Αυτές οι κατασκευές περιλαμβάνουν συνδετικά υλικά, όπως ο ασβεστίτης. Η παρουσία μαρμαρυγίας, καλίου και άλλων ιχνοστοιχείων αποδεικνύει την τεχνητή ανάμιξη υλικών. Τα δείγματα που αναλύσαμε κατασκευάστηκαν μ’ ένα αρχαίο, προϊστορικό σκυρόδεμα ».

Ενθουσιασμένος δηλώνει και ο μηχανικός διαστημικών υλικών του ίδιου εργαστηρίου, Αντρέα Κάπρι: «Επιβεβαιώνουμε με βεβαιότητα ότι τα υλικά που αναλύθηκαν αποτελούν προϊόν δημιουργίας ενός αρχαίου πολιτισμού με προηγμένες κατασκευαστικές μεθόδους, κάτι που με κάνει να πιστεύω ότι μιλάμε για ένα πολιτισμό με πολύ προηγμένη τεχνολογία».

Φωτογραφίες στιγμιότυπα από το τρέιλερ

iefimerida.gr

Loading...

10 thoughts on “Βρέθηκε η χαμένη Ατλαντίδα; Ειδικοί υποστηρίζουν ότι την εντόπισαν στη Μεσόγειο

 1. Novo Atlantis says:

  Η Ατλαντίδα βρισκόταν εκεί που τώρα είναι η Αμερική, για αυτό δεν είναι τυχαίο που οι μασόνοι που ίδρυσαν την Αμερική την ονόμασαν Novo Atlantis (Νέα Ατλαντίδα).

 2. ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ says:

  ΑΝ ΘΑ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΤΛΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ ΚΑΠΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟΧΡΩΜΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΥΡΟ ΜΠΛΕ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ …ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΒΥΘΙΣΜΕΝΗ Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ…Η ΒΥΘΙΣΗ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΑΧΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΛΑΝΤΩΝ ΟΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ [ ΘΕΟΙ ]…ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΥΘΙΚΗ ΜΑΧΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ…ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΨΕΥΔΟ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΖΙΑΣ…

  https://www.google.gr/url?sa=i&source=images&cd=&ved=2ahUKEwiakPyhtdneAhWCsKQKHRooBEsQjRx6BAgBEAU&url=https%3A%2F%2Fwww.tilestwra.com%2Fpos-fenete-o-kosmos-mesa-apo-7-diaforetikous-chartes%2F&psig=AOvVaw0K58PxSWfJH7mqcn5gX8V2&ust=1542474972620466

 3. Φασόλι says:

  Η χαμενη ατλαντίδα ηταν και θα επανελθει στον ατλαντικό. Ηταν ενας παραδισος και ολοι οι κατοικοι του ηταν πνευματικά οντα, ίσως απο αυτούς προήλθαν οι εσαίοι μετά την παρελευση της ατλαντιδας. Πολοι δουλεψαν ως υπηρετες του αιγυπτιακού κατεστημένου και πολοι συντέλεσαν στην μεταφορα των τεράστιων λιθων μπλοκ – σαν πνευματικά οντα μπορουσαν να επιβάλοντε στην υλη και να μεταφέρουν αυτα τα τεράστια μπλόκ.

 4. LUPUS IMMORTALIS says:

  Σας παραθέτω τον ορισμό του ειδικού σύμφωνα με την αναθεωρημένη αναθεώρηση η οποία αναθεωρήθηκε λόγω αναθεώρησης. «Ειδικός καλείται όστις γνωρίζει όλο και περισσότερα για λιγότερα πράγματα και στο τέλος γνωρίζει τα πάντα για το τίποτα».

 5. + says:

  Στην Ατλαντιδα υπηρξε η Χρυση Εποχη του Κρονου για την οποια μας μιλησε ο Ησιοδος και αυτη την ενεργεια-μνημη φερει ο μυθολογικος κηπος της Εδεμ των Σουμεριων και επειτα οι μαυροι μαγοι εκαναν το «προπατορικο αμαρτημα» το οποιο εκφραζει μεσα απο μια αλληγορικη παρασταση την βασικη αιτια της πτωσης της Ατλαντιδας και του ανθρωπου που αλλωστε την βρισκουμε σε παραλλαγες σε διαφορες παραδοσεις.

  Αυτο ακριβως συμβαινει και σημερα στην Αμερικη οπου η συνειδηση των μαυρων μαγων της Ατλαντιδας εξουσιαζει την Αμερικη, καθως και η συνειδηση του αντιπαλου στρατοπεδου μαλιστα εκφραζει τους εχθρους τους μεσα σε ενα πλαισιο οπου επι της ουσιας η ανθρωπινη συνειδηση ειναι ΜΕΣΑ στην συνειδηση της Ατλαντιδας και των θεων Αρχιτεκτονων που την δημιουργησαν και καποιοι προσπαθουν να ξυπνησουν την συνειδηση των μαυρων μαγων που επισης ειναι μεσα μας και κοιματε οπως ο Κθουλου.

  Αυτη η συγκρουση καταρχην γινεται μεσα μας καθως μιλαμε για ενεργειες που ειναι παγιδευεμενες μεσα στον χρονο και εκφραζουν σε καποιο επιπεδο και την δικη μας συνειδηση και συνεπως και τον εσωτερο Χριστο αλλα και τον Σατανα μεσα σε αυτο το σχημα.

  Σχετικα εδω:
  http://www.esophoria.net/2018/11/14/the-new-atlantis-is-rising/

  Για αυτο θα πρεπει να το ξανασκεφτειτε βασικα και σε οτι αφορα τον ρολο του παπαροβλακοηλιθιου του Λουλη του «γιατρου» που προσπαθει να εκφυλισει το ολο θεμα που αφορα τα αρχαια μυστηρια για να επιβαλει την πολωση και την υλιστικη παρακρουση που εκφραζει την συνειδηση τω μαυρων μαγων και των ειδωλολατρων Λουληδων που ειναι απογονοι του Λουλη και οχι ασφαλως του Βααλ Μελγκαρντ του Βασιλεα θεου της Κυπρου που ηταν ο συζηγος της original Αφροδιτης της Ασταρτης και επειτα εγινε γνωστος και ως ο Ηρακλης της Ελληνικης μυθολογιας που ειναι μια εκφραση της συνειδησης της Ατλαντιδας συμφωνα και με τον Νικολαο Μαργιωρη τον θεωρουμενο και ως πατερα του νεοελληνικου αποκρυφισμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *