Βρετανία: Ο Ισημερινός έστησε επιχείρηση 5 εκατ. δολαρίων για να παρακολουθεί τον Ασάνζ

Σύμφωνα με τον Guardian, η κυβέρνηση από τη μία προσέφερε καταφύγιο στον ιδρυτή του Wikileaks κι από την άλλη τον παρακολουθούσε – Κατέγραφαν ακόμη και την αλλαγή στη συμπεριφορά του

Η κυβέρνηση του Ισημερινού προσέφερε καταφύγιο στον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ στην πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο, όμως παράλληλα τον παρακολουθούσε, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα The Guardian σε άρθρο της που δημοσιεύθηκε σήμερα και το οποίο συντάχθηκε σε συνεργασία με τον ερευνητικό ιστότοπο Focus Ecuador.

O 46χρονος Αυστραλός κατέφυγε τον Ιούνιο του 2012 στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο προκειμένου να αποφύγει να εκδοθεί στη Σουηδία όπου καταζητούνταν από τα τέλη του 2010 για βιασμό και σεξουαλική επίθεση, κατηγορίες που αρνείται, ενώ στο μεταξύ η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο.

Ξόδεψαν 5 εκατ. δολάρια για παρακολούθηση

Σύμφωνα με τον Guardian, ο οποίος επικαλείται έγγραφα των υπηρεσιών Πληροφοριών του Ισημερινού, το Κίτο οργάνωσε μια επιχείρηση ο προϋπολογισμός της οποίας έχει φτάσει τα 5 εκατομμύρια δολάρια (4,2 εκατομμύρια ευρώ) με στόχο αρχικά να «προστατεύσει και να στηρίξει» τον Ασάνζ προτού στραφεί στη συστηματική παρακολούθηση των κινήσεών του.

Για να φέρει σε πέρας την επιχείρηση αυτή η κυβέρνηση του Ισημερινού ζήτησε τη συνδρομή μιας εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, η οποία νοίκιαζε ένα διαμέρισμα κοντά στην πρεσβεία, αλλά και μυστικών πρακτόρων και της βρετανικής αστυνομίας.

Κατέγραφαν τα πάντα

«Το προσωπικό ασφαλείας κατέγραφε λεπτομερώς τις καθημερινές δραστηριότητες του Ασάνζ και τις συναλλαγές του με το προσωπικό της πρεσβείας, τη νομική του ομάδα και άλλους επισκέπτες. Επίσης κατέγραφε τις αλλαγές στη διάθεσή του», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, η οποία επισημαίνει ότι η επιχείρηση με την ονομασία «Operation Hotel» είχε την έγκριση του πρώην προέδρου του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα.

Οι εκθέσεις που συντάχθηκαν στο πλαίσιο αυτής της παρακολούθησης περιλαμβάνουν βίντεο και πληροφορίες για τα πρόσωπα με τα οποία συναντήθηκε ο Ασάνζ.

Ο Ασάνζ απέκτησε πρόσβαση στις επικοινωνίες του προσωπικού

Από την πλευρά του ο ιδρυτής του WikiLeaks, όπως αναφέρει ο Guardian, κατάφερε να διεισδύσει στο σύστημα επικοινωνιών της πρεσβείας του Ισημερινού και είχε αποκτήσει δική του δορυφορική σύνδεση στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της. Παραβιάζοντας το firewall της πρεσβείας ο Ασάνζ κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε επίσημες και προσωπικές επικοινωνίες του προσωπικού.

Επιδεινώθηκαν οι σχέσεις Ασάνς – Ισημερινού

Ο WikiLeaks διέψευσε τις πληροφορίες αυτές καταγγέλλοντας μια προσπάθεια «δυσφήμησης» του ιδρυτή του και προειδοποιώντας ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Οι σχέσεις μεταξύ του Ισημερινού και του Ασάνζ έχουν επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες. Το Κίτο, ενοχλημένο από κάποιες απόψεις του Ασάνζ, έκοψε τα συστήματα επικοινωνίας του με τον έξω κόσμο.

Ωστόσο ο πρόεδρος Λενίν Μορένο, που διαδέχθηκε τον Κορέα τον Μάιο του 2017, επανέλαβε τον Φεβρουάριο ότι ο Ισημερινός θα συνεχίσει να προστατεύει τον Ασάνζ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρόταση βιβλίου απο το Κατοχικά Νέα ΤΙΤΛΟΣ :


Άμεση εκπλήρωση

Κάθε σύμπτωση είναι μια πύλη για την εκπλήρωση των επιθυμιών σας.

Με τη δύναμη της συγχρονικότητας: – αποκτήστε υγεία και οικονομική ευημερία – βιώστε την αγάπη και την ψυχική αρμονία – αναπτύξτε ουσιαστικές διαπροσωπικές σχέσεις – ανακαλύψτε τον υπέρτατο σκοπό της ζωής σας. Είχατε ποτέ κάποια από τις παρακάτω εμπειρίες; – Σκέφτεστε κάποιον τον οποίο έχετε πολύ καιρό να δείτε, όταν χτυπά το τηλέφωνο. Από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ακούτε τη φωνή αυτού ακριβώς του ατόμου. – Έχετε μια βαθιά επιθυμία. Ξαφνικά, απρόβλεπτα γεγονότα «συνωμοτούν» για την εκπλήρωσή της. – Βρίσκετε την ιδανική λύση σε ένα πρόβλημα• ο καλύτερός σας φίλος έχει την ίδια ακριβώς ιδέα, την ίδια χρονική στιγμή. Οι περισσότεροι σπεύδουν να χαρακτηρίσουν αυτά τα γεγονότα ως «απλές συμπτώσεις».

Αν όμως τα εξέταζαν πιο προσεκτικά, θα έβλεπαν πως αποτελούν φευγαλέες ματιές σε έναν μαγικό κόσμο όπου τα πάντα συμβαίνουν «συγχρονιστικά», όπου το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον γίνονται ένα. Το έγκυρο και επαναστατικό αυτό βιβλίο μάς μαθαίνει -συστηματικά και πρακτικά- πώς να εφαρμόζουμε τις Αρχές της Συγχρονικότητας, ώστε να κατακτούμε κάθε στόχο και να προκαλούμε συνειδητά κάθε επιθυμητή αλλαγή σε όλους τους τομείς της ζωής μας!

ΤΙΜΗ 17,80€ + 1,80 ΕΥΡΩ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ + Για Αττική 2,10 μεταφορικά- Για Επαρχία 2.60€
ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *