ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Βραζιλία: Ζευγάρι πήδηξε στο κενό με το 2 μηνών μωρό του από τον 7ο όροφο για να γλιτώσει από φωτιά

· Κατοχικά Νέα

Ένα ζευγάρι στη Βραζιλία έχασε τη ζωή του αφού πήδηξε από το διαμέρισμά του στον έβδομο όροφο μαζί με το μωρό του σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ξεφύγουν από μια πύρινη κόλαση.

Ο Luiz Evaldo Lima, η Graciane Rosa de Oliveira και ο δύο μηνών γιος τους Léo Oliveira de Lima «πέθαναν ακαριαία» χθες, ενώ προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τη φωτιά που ξέσπασε στην κατοικία τους στη Βραζιλία. Τα αίτια της πυρκαγιάς στην πολυκατοικία στο Valparaíso de Goias, κοντά στη Μπραζίλια, διερευνώνται. Όμως, σύμφωνα με έναν ανώνυμο μάρτυρα, οι φλόγες εξαπλώθηκαν «πολύ γρήγορα και βίαια».

Η πυροσβεστική απομάκρυνε τους ενοίκους από το τετράγωνο και 15 άτομα μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία λόγω εισπνοής καπνού. Δύο άλλα άτομα, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας του Graciane, διασώθηκαν από το διαμέρισμα του ζευγαριού το πρωί της Τρίτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τραγωδία στη Βραζιλία: Το βίντεο με τις φλόγες να τυλίγουν το κτίριο

Ο Φελίπε Φερέιρα, που μένει στο γειτονικό κτίριο, δήλωσε: «Είδαμε ένα ζευγάρι με ένα παιδί στο παράθυρο του έβδομου ορόφου. «Αρχίσαμε να τους φωνάζουμε να μην πηδήξουν, αλλά οι φλόγες τους τύλιξαν γρήγορα. «Στο τέλος, πήδηξαν και πέθαναν ακαριαία». Ο Φάμπιο Χοσέ Ροντρίγκες αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Γκόγιας είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι «πέθαναν από απόγνωση». Σχετικά με τα αίτια της φωτιάς άλλος αξιωματικός της Πυροσβεστικής τόνισε ότι «θα μπορούσε να ήταν κάτι που εξερράγη και επηρέασε τους σωλήνες αερίου».

Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 2019. Η Graciane, 35, ήταν τεχνικός βλεφαρίδων και ο Luiz, 28, ήταν σερβιτόρος.Η Graciane είχε επίσης μια επτάχρονη κόρη, η οποία ήταν στο σχολείο όταν η φωτιά έπληξε τον έβδομο όροφο του κτιρίου. Τώρα είναι με τον παππού και τη γιαγιά της.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Σουδάν: Ξένη στρατιωτική στήριξη και drones βαθαίνουν τον πόλεμο — προειδοποίηση του ΟΗΕ για πιθανά εγκλήματα πολέμουΔΙΕΘΝΗ

Σουδάν: Ξένη στρατιωτική στήριξη και drones βαθαίνουν τον πόλεμο — προειδοποίηση του ΟΗΕ για πιθανά εγκλήματα πολέμου

Ινδονησία: Σχεδόν 800 μαθητές και εκπαιδευτικοί ασθένησαν από το πρόγραμμα δωρεάν γευμάτωνΔΙΕΘΝΗ

Ινδονησία: Σχεδόν 800 μαθητές και εκπαιδευτικοί ασθένησαν από το πρόγραμμα δωρεάν γευμάτων

Νεπάλ: 20.000 σπίτια πρέπει να ξαναχτιστούν ενώ συνεχίζεται η αγωνιώδης έρευνα στις υπόγειες σήραγγεςΔΙΕΘΝΗ

Νεπάλ: 20.000 σπίτια πρέπει να ξαναχτιστούν ενώ συνεχίζεται η αγωνιώδης έρευνα στις υπόγειες σήραγγες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά