Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

13:30 - 30/03/2023

Βραζιλία και Κίνα εγκαταλείπουν το δολάριο: Η 1η και η 6η οικονομία του πλανήτη θα συναλλάσσονται με τα εθνικά τους νομίσματα

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Μετά την Σ.Αραβία οι ΗΠΑ δέχονται νέο γεωπολιτικό πλήγμα

Η Βραζιλία και η Κίνα συμφώνησαν να εγκαταλείψουν το αμερικανικό δολάριο υπέρ των δικών τους εθνικών νομισμάτων στις μεταξύ τους εμπορικές συναλλαγές.

Η συμφωνία, που ανακοινώθηκε θα επιτρέψει στην Κίνα και τη Βραζιλία να πραγματοποιούν απευθείας εμπορικές και χρηματοοικονομικές συναλλαγές, ανταλλάσσοντας γιουάν με ρεάλ – ή το αντίστροφο – αντί να μετατρέπουν πρώτα τα νομίσματά τους σε αμερικανικά δολάρια.

Ο Οργανισμός Προώθησης Εμπορίου και Επενδύσεων της Βραζιλίας (ApexBrasil) δήλωσε ότι η νέα συμφωνία αναμένεται να «μειώσει το κόστος» και «να προωθήσει ακόμη περισσότερο το διμερές εμπόριο και να διευκολύνει τις επενδύσεις».

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Βραζιλίας, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το ένα πέμπτο όλων των εισαγωγών, ακολουθούμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Η Κίνα είναι επίσης η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της Βραζιλίας, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το ένα τρίτο όλων των εξαγωγών.

Η Κίνα ξεπέρασε τις Ηνωμένες Πολιτείες ως ο κορυφαίος εμπορικός εταίρος της Βραζιλίας το 2009.

Σήμερα, η Βραζιλία είναι ο μεγαλύτερος αποδέκτης κινεζικών επενδύσεων στη Λατινική Αμερική, λόγω των δαπανών για γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης και εξόρυξη πετρελαίου.

Αξιωματούχοι και από τις δύο χώρες κατέληξαν σε μια προκαταρκτική συμφωνία για τη εγκατάλειψη του αμερικανικού δολαρίου τον Ιανουάριο και η συμφωνία ανακοινώθηκε μετά από ένα υψηλού επιπέδου επιχειρηματικού forum Κίνας-Βραζιλίας στο Πεκίνο.

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ ντα Σίλβα, που ορκίστηκε τον Ιανουάριο, κινήθηκε για να ενισχύσει τους δεσμούς με το Πεκίνο μετά από μια περίοδο δύσκολων σχέσεων υπό τον προκάτοχό του, Ζαΐρ Μπολσονάρου, ο οποίος χρησιμοποίησε αντι-κινεζική ρητορική στην προεκλογική εκστρατεία και στην εξουσία.

Ο αριστερός πρόεδρος της Βραζιλίας επρόκειτο να επισκεφθεί το Πεκίνο το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά αναγκάστηκε να ακυρώσει το ταξίδι του μετά από πνευμονία.

Μια αντιπροσωπεία αποτελούμενη από υπουργούς, γερουσιαστές, νομοθέτες και εκατοντάδες επιχειρηματίες – συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 100 εταιρειών από τον αγροτικό τομέα – είχε οριστεί να συνοδεύσει τον Λούλα κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψή του από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική για την παγκόσμια γεωπολιτική «σκακιέρα» καθώς έρχεται αμέσως μετά τις συμφωνίες Σαουδικής Αραβίας και Κίνας για εισαγωγές σαυοδαραβικού πετρελαίου και πληρωμές σε κινεζικά γουάν και την προσέγγιση Σαουδικής Αραβίας – Ιράν με τη διαμεσολάβηση του Πεκίνου.

Αν προσθέσουμε σε αυτά και την αναγνώριση της κυβέρνησης της Συρίας του Μπασάρ Άσαντ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και έπεται και από την Σαουδική Αραβία, τότε οι ΗΠΑ μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έχουν δεχτεί τέσσερα συντριπτικά πλήγματα.

Υπάρχουν δραστήριες κινήσεις και για μελλοντικό συντριπτικό γεωπολιτικό πλήγμα και από την Ινδία.

Η Σαουδική Αραβία αποφάσισε να συνδεθεί ως κράτος-«εταίρος στον διάλογο» με τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (ΟΣΣ), επικεφαλής του οποίου είναι το Πεκίνο και η Μόσχα, μετέδωσε χθες Τετάρτη το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων.

Στον ΟΣΣ, που δημιουργήθηκε το 2001 για να προωθηθεί η συνεργασία των μελών του σε πολιτικά ζητήματα, στην οικονομία, στην ασφάλεια, καθώς και ως αντίβαρο σε δυτικούς θεσμούς, ανήκουν οκτώ χώρες: η Κίνα, η Ινδία, το Πακιστάν, η Ρωσία και τέσσερα κράτη της κεντρικής Ασίας, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Ουζμπεκιστάν και το Τατζικιστάν.
Η σαουδαραβική κυβέρνηση ενέκρινε την απόφαση κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στην οποία προέδρευσε ο βασιλιάς Σαλμάν, μετέδωσε το SPA. Προβλέπει ότι το Ριάντ θα αποκτήσει «καθεστώς εταίρου στον διάλογο στο πλαίσιο του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης», κατά την ίδια πηγή.

Άλλες χώρες με καθεστώς παρατηρητή ή εταίρου στον διάλογο στο πλαίσιο του ΟΣΣ είναι η Αίγυπτος, το Ιράν και το Κατάρ.
Η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να συνδεθεί με τον ΟΣΣ καταγράφεται προτού συμπληρωθούν τρεις εβδομάδες από την ανακοίνωση της ιστορικής συμφωνίας αναθέρμανσης των σχέσεών της με το Ιράν, που κλείστηκε υπό την αιγίδα της Κίνας. Η συμφωνία έχει σκοπό την πλήρη αποκατάσταση των διμερών σχέσεων, που διακόπηκαν πριν από επτά χρόνια.

Αντίπαλες δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, το σιιτικό Ιράν και η σουνιτική Σαουδική Αραβία ενεπλάκησαν σε σειρά συρράξεων δι’ αντιπροσώπων στην περιοχή, ιδίως στην Υεμένη.
Ο ρόλος του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην επαναπροσέγγιση του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας προκάλεσε σοκ στις ΗΠΑ.

Στις ΗΠΑ, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βεντάντ Πατέλ υποβάθμισε πάντως τη βαρύτητα της ανακοίνωσης περί σύνδεσης της Σαουδικής Αραβίας με τον ΟΣΣ, σημειώνοντας πως είναι κάτι που αναμενόταν εδώ και καιρό.

«Κάθε χώρα έχει τις δικές της σχέσεις», σχολίασε.
Όλα αυτά δείχνουν την ελαφρότητα της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Μπάιντεν. Δεν έχει καταλάβει ούτε τι συμβαίνει στον πλανήτη ούτε τις κοσμογονικές γεωπολιτικές αλλαγές.
Η κυβέρνηση Μπάιντεν έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για να χάσει τις εκλογές στην Βραζιλία ο πρώην πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσοννάρου με την προοπτική ότι ο Λούλα, ο νυν πρόεδρος, θα ήταν φιλικότερος απέναντι της.

Ο Λούλα δεν ήταν ποτέ φίλοαμερικανός, σε αντίθεση με τον Μπολσονάρου που ήταν, όπως επίσης ήταν αντι-Κινέζος.

Ο Λούλα όμως πρωτίστως είναι Βραζιλιάνος στο φρόνημα και έπραττε πάντοτε σύμφωνα με τα συμφέροντα της Βραζιλίας. Ο Λούλα θεωρούσε ότι το συμφέρον της Βραζιλίας έγκειται στα BRICS.

Στις προηγούμενες προεδρίες του ήταν φίλα προσκείμενος και στην Ρωσία και στην Κίνα.

Το κριτήριο της απέχθειας προς τον Μπολσονάρου ήταν μόνο ως προς το ότι ο πρώην πρόεδρος ήταν… φιλοτραμπικός.

Σε ότι αφορά την Σαουδική Αραβία, η κυβέρνηση Μπάιντεν αμφιβάλουμε αν ακόμα και τώρα έχει κατάλβει τι ακριβώς έγινε και πόσο αρνητικά εξελίσσονται τα πράγματα για τις ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή.

pronews.grΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

 • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (5)

 1. Σάλος από το «κρυφό» μήνυμα Σι Τζινπίνγκ σε Β.Πούτιν: «Έρχονται αλλαγές που δεν έχουν συμβεί εδώ και 100 χρόνια»

  Ο διεθνής πολιτικός οργανισμός των 5 κορυφαίων αναδυόμενων αγορών BRICS [αρκτικόλεξο- Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, & Νότια Αφρική] διαθέτει τη δική του «Αναπτυξιακή Τράπεζα» από το 2014, με κεντρική θέση να κατέχει η Κίνα ως ο μεγαλύτερος κάτοχος συναλλαγματικών αποθεμάτων.

 2. Ο κύριος λόγος ιδρύσεως της τράπεζας είναι η χρήση ενός νέου παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος.

  Τώρα, γίνονται συζητήσεις περί οικονομικής συνεργασίας της Ρωσίας και της Κίνας με τη Σαουδική Αραβία και το Ιράν και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ένταξης τους στο BRICS

 3. Όσο για το αμερικανικό δολάριο, Από το 1971 έχει ανασταλεί – από τον τότε πρόεδρο Νίξον, η μετατρεψιμότητα του σε χρυσό [συμφωνίες του Μπρέτον Γουντς]

  Η Σαουδική Αραβία εξετάζει την οικονομική συνεργασία με Κίνα και Ρωσία, που σημαίνει το τέλος του πετροδολαρίου, το τέλος του αμερικανικού δολαρίου ως διεθνές νόμισμα αναφοράς και το τέλος της Αμερικανικής οικονομίας.

 4. Και ερχόμαστε στο ψηφιακό νόμισμα

  Μην πεις δεν ηξερα …

  One ring to rule them all, one ring to find them,
  One ring to bring them all,

  Ο Shaykh Imran Hosein, αναφέρει κάτι ενδιαφέρον για τους «μετανάστες»

  and in the darkness bind them; In the Land of Mordor where the shadows lie.

  https://www.foxnews.com/video/6323315259112

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*