Βόμβα μεγατόνων Καρδινάλιου: Να κοινωνούν μαζί Ρ/καθολικοί και άλλα δόγματα

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Του Μανώλη Κείου

Μια μια οι μάσκες πέφτουν και το αναίσχυντο σχέδιο κάποιων θρησκευτικών ταγών για προώθηση της δήθεν ενότητας μεταξύ των Ορθοδόξων και των πιστών των άλλων δογμάτων αποκαλύπτεται κάνοντας πάταγο! Η νέα δήλωση βόμβα προέρχεται από τον υψηλόβαθμό αξιωματούχο του Βατικανού,πρόεδρο της Παπικής επιτροπής για την ενότητα των Χριστιανών και πολύ συχνά συναναστρεφόμενο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο (με τελευταία επαφή στην Ασίζη τον περασμένο Σεπτέμβριο) καρδινάλιο Βάλτερ Κάσπερ!

Ο εν λόγω καρδινάλιος δήλωσε ότι ελπίζει πως η επόμενη εγκύκλιος από τον Πάπα Φραγκίσκο θα επιτρέπει την «από κοινού ευχαριστιακή κοινωνία σε ειδικές περιπτώσεις».

Προς το παρόν μόνο οι Ρ/Καθολικοί επιτρέπεται να λάβουν κοινωνία στις εκκλησίες τους. Ο Κάσπερ επιχειρηματολογεί με την δικαιολογία πως αυτό το καθεστώς παρουσιάζει δυσκολίες για ζευγάρια όπου ο ένας είναι ρ/καθολικός και ο άλλος όχι.

Σε μια συνέντευξη με την ιταλική εφημερίδα Avvenire, ο Καρδινάλιος Walter Kasper, Επίτιμος Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας, εξέφρασε την επιθυμία του για την οικουμενική «πρόοδο» στο θέμα στον απόηχο της επίσκεψης του Πάπα στη Lund στη Σουηδία για να τιμήσει την έναρξη της Μεταρρύθμισης.

Ο Kasper είπε ότι η επίσκεψη στη Lund είχε δώσει μια «νέα ώθηση» στην οικουμενική συνεργασία, λόγω της πρόσωπο-με-πρόσωπο συναντήσης μεταξύ Φραγκίσκου και Λουθηρανών ηγέτών.

Είναι σαφές πως ο παπικός καρδινάλιος αναφέρθηκε σε κοινή κοινωνία των Ρ/καθολικών με τους Προτεστάντες, πλην όμως κάθε κοινός νους αντλαμβάνεται πως κάτι τέτοιο αν ανοίξει ο ασκός του Αιόλου δύναται να ισχύσει και για τους «αδερφούς» Ορθοδόξους!

Ο Καρδινάλιος Walter Kasper είπε ότι ελπίζει πως ένα έγγραφο που παρασκευάζεται από τους επισκόπους των ΗΠΑ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως «μη επίσημη» λύση. Περιέγραψε την κατάσταση των μικτών γάμων και των οικογενειών σε χώρες όπως η Γερμανία και οι ΗΠΑ ως «επείγον ποιμαντικό πρόβλημα».

vimaorthodoxias.gr

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

9 thoughts on “Βόμβα μεγατόνων Καρδινάλιου: Να κοινωνούν μαζί Ρ/καθολικοί και άλλα δόγματα

 1. Aatoc Amhn says:

  Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΑΛΩ

  O πατριαρχῖσκος ἐν Βοσπόρῳ τοῦ ἀποφασίζομεν καὶ καθαιροῦμεν εἷναι παντελῶς ἐστερημένος τοῦ Παναγίου Πνεύματος, καὶ χωρῖς τὴν σύγκλησιν και καταδικαστικῆν ἀπόφασιν Ϊερᾶς τινὸς Συνόδου.
  Ἔχει θέσει πρὸ πολλοῦ ἑαυτὸν ἐκτὸς τοῦ ΚΛΗΡΟΥ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
  Φυλαχθῆτε ἍΠΑΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΚ ΤΟΥ ΧΕΙΡΩΝΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ.
  Δεν χρειαζομεθα ἐξ αὐτοῦ μηδὲ τὴν ἀναφορᾶν τοῦ ὀνόματος καὶ τῆς ἰδιώτητος αὐτοῦ.
  ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟ ΑΥΤΟΥ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ,ΕΙΧΟΝ ΠΛΑΝΗΘΗ ΕΙΣ ΜΙΑΝ ἤ ΔΥΟ ΑΙΡΕΣΕΙΣ .
  ΟΥΤΟΣ Ο ΤΛΗΜΩΝ, ΘΕΩΡΕΙ ΟΛΑΣ ΤΑΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΙΣΤΗΝ ΑΛΗΘΗΝ ΚΑΙ TAΣ ΕΝΑΓΚΑΛΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ!
  ΤΕΤΥΦΛΩΤΑΙ ΤΗ ΔΙΑΝΟΙᾼ, ΠΛΑΝΩΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΝ,
  Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΘΑΙΡΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΟΥΣ ΟΔΟΥ.
  ΔΕΝ ΘΑ ΗΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΞΗ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΙΣ ΑΓΓΕΛΟΙΣ ΑΥΤΟΥ.
  ΟΜΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥΣ ΑΥΤΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ, ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΝ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΣΩΝΙΣΚΟΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΝ ΣΜΥΡΝΗΣ.
  ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟΝ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ, ΕΥΡΕΝ ΤΟΝ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΗΝ ΠΙΣΤΟΝ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΝ ΤΗΣ ΑΝΑΜΥΞΕΩΣ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ,
  ΔΙΑ ΤΟ ΑΠΟΠΛΑΝΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΝ ΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ !
  Ο ΕΚ ΒΟΣΠΟΡΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΙΡΕΤΗΣ ΩΣ ΟΦΙΣ ΙΟΒΟΛΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΩΝ ΑΝΕΣΙΝ ΤΟΙΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΙΣ ΕΡΓΟΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ,
  ΩΣ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΕΝ ΤΩ ΠΑΡΑΔΕΙΣῼ , λέγων…ΛΑΒΕΤΕ ΑΦΕΛΕΙΣ ΕΝΕΚΕΝ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟ ΜΕΝ ΠΙΚΡΟΝ ΩΣ ΓΛΥΚΗ ΤΟ ΔΕ ΣΚΟΤΟΣ ΩΣ ΦΩΣ .
  ΚΑΙ ΔΙΕΡΩΤΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ…
  ΔΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΩΜΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΩΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ ;
  ΕΑΝ ΕΧΗΣ ΤΟΙΟΥΤΟΝ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑΝ ;
  ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΝΑ ΠΡΑΞΗ ΕΙΣ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,
  ΤΟ ΠΡΑΤΤΕΙ ΜΕΤ’ ΕΥΛΟΓΙΑΣ Ο ΠΡΟΒΑΤΟΣΧΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΣ ΕΝΔΟΝ ΤΗΣ ΠΟΙΜΝΗΣ .
  Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΝΤΩΣ ΕΑΛΩ, ΑΝΑΓΚΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΟΤΟΙΧΙΖΕΣΘΑΙ, ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ .
  Ο ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ .

  ΑΑΤΟC

 2. Ανώνυμος says:

  Το να κοινωνισουν καθολικοι και ορθοδοξοι μαζι ειναι απολυτως λογικο διοτι οι καθολικοι δεν ειναι αιρετικοι αλλα σχισματικοι και εχουν τα ιδια πιστευω με εμας τους ορθοδοξους! Επισης ενας καθολικος δεν χρειαζεται να ξαναβαπτιστει αν για καποιο λογο θελει να παντρευτει με εναν ορθοδοξο! Επισης οι καθολικοι κρατανε πιο πιστα καποιες χριςτιανικες παραδοσεις σε σχεση με εμας τους καθολικους! ( εμεις με τοσα χρονια σκλαβιας επιρρεαστικαμε και λιγο απο το μουσουλμανικο στοιχειο σε καποια θεματα!) και για οσουν δεν γνωριζουν το σχισμα εγινε καθαρα και μονο για την διοικιση!! Στο παρελθον εχουν υπαρξει πολλες φορες προσπαθειες συνενωσης των δυο εκκλησιων αλλα χωρις αποτελεσμα! Ενα φταιξιμο που μπορουμε να ριξουμε στην ρωμαιοκαθολικη εκκλησια ειναι οτι δεν μας βοηθησε να ξεφυγουμε απο τους τουρκους τουλαχιστων με τον βαθμο που ισως περιμεναν…

  Γι’αυτο καλο θα ειναι να διαβαζουμε κανα βιβλιο σχετικα με την ελληνικη και χριστιανικη μας ιστορια…

  • Lord of the STRINGS says:

   Ευτυχώς που υπάρχεις εσύ ο διαβασμένος,που έχεις μελετήσει τα ελληνοχριστιανικά θέματα εις βάθος και μας ανοίγεις τα μάτια.Άλλοι δυο τρεις να υπάρχουν με τις δικές σου γνώσεις και δε μας σταματά κανείς.Τέσσερα βλήματα του δικού σου βεληνεκούς να εξαπολύσουμε και έχουμε κάνει τον μισό πλανήτη κρανίου τόπο.

   • Ανώνυμος says:

    Παλικαρε απο το tag σου και μονο καταλαβαινω τι μεγαλο βλημα εισαι! Και απ οτι βλεπω δεν εχεις και μεγαλη γνωση της ιστοριας μας…!! Ανοιξε κανα βιβλιο ή ρωτα καναν ιερεα που τελειωσε καμια θεολογικη σχολη και μετα ελα να πουλησεις πνευμα ΑΣΧΕΤΟΒΛΑΚΑ!!! Ξεστραβωσου ! Μαθε ιστορια και μετα ελα να πεις την εξυπναδα σου και εσυ και ποσοι ακομα! Οι μονοι που δε θελουν συνενωση καθολικης και ορθοδοξης εκκλησιας ειναι οι ΓΟΧ. Το ξερεις οτι δικοι μας παραλιγο να κανουν το μεγαλυτερο λαθος στην χριστιανικη ιστορια αποκοπτωντας μας απο το οικουμενικο πατριαρχειο ? ξερεις τι συμαινει αυτο πανιβλακα? αλλα μαλλον δεν εχεις ιδεα…!! Ξερεις μηπως γιατι οι ρωσσοι θελουν να σου παρουν το γενικο κουμαντο στην ορθοδοξια? Ή μηπως και αυτο το ακους για πρωτη φορα? Μαλλον πολυ απο εσας να γουσταρατε και τα χρονια τις τουρκοκρατιας εδω στην ελλαδα γλυφοντας κανενας πασσα μπας και παρετε κανα ξεροκομματο οπως και πολλοι γλυφεστε ακομα για μια θεση στο δημοσιο!

    • Lord of the STRINGS says:

     Βάλε ρε άσκαστο βλήμα λίγο χρώμα και χαβαλέ στην άχρωμη και μίζερη ζωή σου.

     Άνοιξε εσύ κανένα βιβλίο για τον άγιο Μάρκο τον Ευγενικό και άσε τους οικουμενιστές παπάρες σου και τις νεοταξικές σχολές τους,ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΑ.

     Άνοιξε τα στραβά σου.

     Μάθε αληθινή ιστορία και όχι ιστορίες για αγρίους,εσύ και πόσοι ακόμα.

     Οι μόνοι που θέλουν συνένωση είναι οι αιρετικοί και οι οικουμενιστές,τι από τα δύο είσαι;Μία αλήθεια υπάρχει μόνο.Αν θέλουν να ενωθούν ας γίνουν ορθόδοξοι.

     Και τι έχει το οικουμενικό πατριαρχείο ρε μπαστουνόβλαχε,το αλάθητο του πάπα;Αν ο πατριάρχης σε οδηγεί στο στόμα του λύκου εσύ θα συνεχίσεις να τον ακολουθείς πιστά;

     Άσε τους Ρώσσους και τα συμφέροντα τους,τα γεωπολιτικά σε ενδιαφέρουν ή η ορθή πίστη;

     Μάλλον πολλοί από σας γουστάρετε παπική τιάρα και αλλαξοκωλιές με καρδινάλιους και λοιπούς αιρετικούς,τους γλύφετε να σας κρατήσουν καμιά θέση σερβιτόρου στη παγκόσμια δικτατορία.

  • ΠΔ. says:

   ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ.ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ.ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠ΄ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΗΛΑΔΗ.

  • self reliance says:

   1.Oι καθολικοί δεν μεταλαμβάνουν Σώμα και Αίμα Χριστού.Η όστια που δίνουν είναι άζυμη.Μόνο ο ιερέας τους μεταλαμβάνει Αίμα.
   Ο Χριστός έκοψε άρτο(δηλαδή ζυμωμένο ψωμί)και το εμβάπτισε σε οίνο.Με άζυμο ψωμί δεν γίνεται να »τραβήξει» οίνο…Επίσης δεν γίνεται επίκληση για τον καθαγιασμό των τιμίων δώρων.
   Οπότε η όλη διαδικασία της Θείας κοινωνίας είναι λάθος.
   2.Ο Πάπας θεωρείται λανθασμένα δίαδοχος του Αποστόλου Πέτρου.
   3. Ο Πάπας θεωρεί ότι είναι αλάνθαστος,μόνο που αλάνθαστος είναι μόνο ο Χριστός.
   4.Filioque:Οι παπικοί θεωρούν ότι το Άγιο Πνεύμα,εκπορεύεται απο τον Πατέρα και τον Υιό,με αποτέλεσμα να καταργήται η τέλεια ισότητα της Αγίας Τριάδος και να υποτιμάται το Άγιο Πνέυμα,ενώ είναι ομόδοξο και ισοδύναμο.Στην Ορθόδοξη Εκκλησία,στο Σύμβολο της Πίστεως διαβάζουμε:» και εις το Πνεύμα το Άγιον,το Κύριον,το Ζωοποιόν,το εκ του Πατρός εκπορευόμενον,το συν Πατρί και Υιό συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον,το λαλήσαν δια των Προφητών.»
   Αύτη ήταν λοιπόν η βασική αιτία του σχίσματος στα 1014.Το 1009 ο Φράγκος Πάπας Σέργιος Δ’ προσέθεσε το filioque στο Σύμβολο της Πίστεως,παρόλο που είχε καταδικαστεί απο την Ζ’ Οικουμενική Σύνοδο.Ο Πάπας Βενέδικτος Η’ εισήγαγε το filioque στην λατρεία της Εκκλησίας,οπότε διαγράφηκε από τα δίπτυχα της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
   4.Ο Πάπας θεωρεί ευατόν λανθασμένα τον διάδοχον του Αποστόλου Πέτρου και επι γης ηγεμόνα και τοποτηρητή του Χριστού.(το λεγόμενο πρωτείο)
   5.Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ Ορθοδοξίας και Παπισμού είναι η λανθασμένη διδασκαλία των Παπικών περί ακτίστου ουσίας και ακτίστου ενέργειας του Θεού.Η Ορθόδοξη Διδασκαλία αναφέρει ότι,ο Θεός έχει άκτιστη ενέργεια και ουσία και έρχεται σε κοινωνία με την κτίση και τον άνθρωπο με την άκτιστη ενέργεια Του.Αντιθέτως οι Παπικοί πιστεύουν ότι η άκτιστη ενέργεια και η άκτιστη ουσία του Θεού ταυτίζονται και ότι ο Θεός επικοινωνεί με τον άνθρωπο μέσω κτιστών ενεργειών.Καταλογίζουν δηλαδή στον Θεό κτιστές ενέργειες.Οπότε η Χάρη του Θεού δια της οποίας αγιάζεται ο άνθρωπος θεωρείται ως κτιστή ενέργεια. Αλλά έτσι δεν μπορεί να αγιασθεί.
   6.Άλλες διαφορές είναι το καθαρτήριο πυρ,η θεωρία της περισσευούσης περιούσιας του Χριστού,η εσφαλμένη διδασκαλία περί κληρονομιάς του προπατορικού αμαρτήματος και αρκετές ακόμα γύρω από τα Μυστήρια και την Διδασκαλία….
   Απ’ότι φαίνεται είναι πολλά που μας χωρίζουν από τους παπικούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *