22:39 - 20/04/2021

«Βόμβα» μεγατόνων! Απαγόρευση εκτροφής ζώων σε κλουβιά και κοτέτσια! Το εξετάζει η Ευρώπη

Το ζητά η Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών…

Ευρωβουλευτές των επιτροπών Αναφορών και Γεωργίας, «ειδικοί», Επίτροποι και εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων συζήτησαν την πρωτοβουλία πολιτών να απαγορευθεί η εκτροφή ζωών σε κλουβιά, ανοίγοντας μεγάλο θέμα όχι μόνο για την κτηνοτροφία αλλά και για την ιδιωτική-ατομική εκτροφή ζώων σε κλουβιά στο σπίτι ή σε αγρόκτημα.

Η… πρωτοβουλία πολιτών, όπως λέγεται, πρότεινε συγκεκριμένες δράσεις για το μέλλον.

Η απόφαση έρχεται λίγες μέρες μετά την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να ζητήσει να ανασταλεί σε όλο τον κόσμο η πώληση άγριων, ζωντανών θηλαστικών σε αγορές τροφίμων, με δικαιολογία πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μεταδώσουν στους ανθρώπους νέες μολυσματικές ασθένειες.

Όπως επισημαίνει και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε βίντεο που ανέβασε στο facebook, η χρήση κλουβιών για εκτροφή ζώων θα πρέπει να απαγορευτεί σύμφωνα με την πρωτοβουλία πολιτών «End the Cage Age», η οποία στοχεύει να καταργήσει σταδιακά τον εγκλωβισμό ζώων εκτροφής σε κλουβιά και να προτείνει νομοθεσία για την απαγόρευση της χρήσης κλουβιού.

Η οργανώτρια της Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλίας Πολιτών δήλωσε: «Καλούμε την ΕΕ να κάνει μία στροφή σε εναλλακτικά συστήματα που υπάρχουν ήδη, όπως οι αχυρώνες».

Η πρόεδρος της επιτροπής αναφορών Dolors Montserrat τόνισε: «η πρωτοβουλία αφορά κυρίως χοίρους, κότες, κουνέλια και βοοειδή που υποφέρουν κλειδωμένα σε κλουβιά και επομένως αυτό που προτείνει είναι, περισσότερη ελευθερία γι αυτά τα ζώα».

Τι θα γίνει με κτηνοτροφικές εταιρείες που στεγάζουν μαζικά ζώα για εκτροφή;

Τι θα γίνει με όσους εκτρέφουν ατομικά κουνέλια και κότες σε κλουβιά ή κοτέτσι αντίστοιχα, μη έχοντας αρκετό χώρο για να τα αφήσουν ελεύθερα;;;

Οι ευρωβουλευτές τόνισαν ότι μία πιθανή σταδιακή κατάργηση απαιτεί κατάλληλη οικονομική υποστήριξη, μία επαρκή μεταβατική περίοδο και αποτελεσματικά μέτρα για την αποφυγή εισαγωγής προϊόντων με χαμηλότερα πρότυπα καλής μεταχείρισης των ζώων.

Ο πρόεδρος της επιτροπής γεωργίας και ανάπτυξης της υπαίθρου τόνισε από την πλευρά «η μετάβαση από την παρούσα κατάσταση σε ένα σύστημα στέγασης χωρίς κλουβί συνεπάγεται με αύξηση του κόστους παραγωγής και γεωργίας. Θα πρέπει να σκεφτούμε την παροχή επαρκούς οικονομικής στήριξης, αποζημίωσης και άλλα κίνητρα στους αγρότες» (Ατζέντα 2030).

Όλα αυτά, όπως σχολιάζεται «ενορχηστρώνονται» από Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών, ο οποία, όπως διατείνονται, είναι «ένα μοναδικό εργαλείο που επιτρέπει στους πολίτες της ΕΕ να προτείνουν συγκεκριμένες νομικές αλλαγές σε τομείς που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της ΕΕ».

el.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Παναγιώτης Πολίτης 04/21/2021 @ 1:12 ΠΜ

    καμία βόμβα για μας τους ελληνορθόδοξους εθνικιστές. τα περιμέναμε δεκαετίες. έχει να πέσει κρεατόμαζα του γκέιτς και κανιβαλισμός που θα πάει γόνα… .

  2. Θα κλασουν ενα αρχιδι ολοι τους

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh