Τρία χρόνια φυλακή στον δημιουργό του παιχνιδιού αυτοκτονίας «Μπλε Φάλαινα»

Ο διαχειριστής της «ομάδας θανάτου» του διαδικτυακού παιγνιδιού «μπλε φάλαινα» στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Vkoktakte Φιλίπ Μπουντέικιν καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση 3 ετών και 4 μηνών με την κατηγορία ότι παρακινούσε εφήβους να αυτοκτονήσουν, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το γραφείο τύπου του δικαστηρίου της Αγίας Πετρούπολης. Ο Μπουντέικιν είναι ο πρώτος άνθρωπός που καταδικάζεται στην Ρωσία με την κατηγορία αυτή.

Σύμφωνα με την ανάκριση ο Μπουντέικιν στο διάστημα Απριλίου-Μαΐου 2016 με το ψευδώνυμο «Φιλιπ Λις» στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Vkoktakte, προπαγάνδιζε την αυτοκτονία σε ανηλίκους και τους παρακινούσε να αυτοκτονήσουν. Αποδείχθηκε ότι ο Μπουντέικιν ήταν αυτός που παρακίνησε μια 15χρονη από το Αστραχάν να αυτοκτονήσει, αλλά κατάφεραν να την αποτρέψουν με παρέμβαση τους οι αστυνομικές αρχές. Επίσης ο Μπουντέικιν, παρακίνησε με τον ίδιο τρόπο μια 17χρονη η οποία το καλοκαίρι του 2016 αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, αλλά σώθηκε χάρη στην παρέμβαση της αστυνομίας.

Η νομοθεσία αυτή τη στιγμή για παρακίνηση ανηλίκων σε αυτοκτονία προβλέπει ποινές κάθειρξης που φθάνουν τα έξι χρόνια, αλλά η Ρωσική Δούμα επιδιώκει να οι ποινές αυτές να φθάσουν έως τα 12 χρόνια.

tribune.gr

Loading...

2 thoughts on “Τρία χρόνια φυλακή στον δημιουργό του παιχνιδιού αυτοκτονίας «Μπλε Φάλαινα»

  1. ΓΑΤΙΞ says:

    Τον συγκεκριμένο, για λόγους αυτονόητους, οφείλουν να τον καταδικάσουν σε θάνατο. Δεν θέλουν ούτε να τους ξεφύγει, ούτε να προκαλλεί προβλήματα εντός φυλακών…
    Κακώς τον κρατάνε ζωντανό. Μπορεί να ναι μπούλης, μπορεί να ναι οτιδήποτε αλλά δεν είναι καλά στα μυαλά του!
    Ο οργισμένος, η θυμωμένος, η άνθρωπος που σκοπεύει να σκοτώσει για τον χ-ψ λόγο, δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά προσώπου. Αυτά τα χαρακτηριστικά, τα χει ένας ψυχωσικός που ευχαριστιέται ότι κάνει και ναι αυτός, ευχαριστιώταν με όσα προκαλλούσε και βάζω και στοίχημα γι αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *