Τρέχει να προλάβει το Ισραήλ: «Όταν ακούσετε ότι οι Ρώσοι έχουν καταλάβει την Κριμαία, οι χρόνοι του «Μεσσία» έχουν αρχίσει» – Πρώτη νυχτερινή επιχείρηση για το F-35, δοκιμή του συστήματος Arrow 3!

 

Σε πρόσφατο άρθρο μας με τίτλο (Ιουδαϊκές προφητείες 200 ετών προορίζουν Πούτιν και Ρωσία για τον πόλεμο « Γωγ και Μαγώγ» στην Συρία!) είχαμε αναφέρει ότι οι  εντάσεις και οι κλιμάκωση τους  στην Μέση Ανατολή έχουν κάνει πολλούς  σήμερα να  αναρωτηθούν μήπως  ο κόσμος θα είναι  σύντομα μάρτυρας σε μια «θεία πράξη  μεσσιανικής παρέμβασης», σύμφωνα με ιουδαϊκή προφητεία για τον επερχόμενο παγκόσμιο πόλεμο.

«Όταν ακούσετε ότι οι Ρώσοι θα έχουν καταλάβει την  Κριμαία, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι χρόνοι του Μεσσία έχουν αρχίσει, ώστε τα βήματά του να ακούγονται. Και όταν ακούσετε ότι οι Ρώσοι θα  έχουν φτάσει στην πόλη της Κωνσταντινούπολης, θα πρέπει να βάλετε τα καλά σας που βάζετε για το  Σαμπάτ σας (Σάββατο) για να υποδεχθείτε τον «Μεσσία» ο οποίος θα αναμένεται  να έρθει κάθε στιγμή », αναφέρει η ιουδαϊκή προφητεία για τα τεκταινόμενα των ημερών μας .

Ισραήλ και  Ρωσία ευρίσκονται σε μεγάλη και ισχυρή ιδεολογική διαφωνία και αντίθεση στην Μέση Ανατολή εδώ και πολλούς μήνες διεξάγοντας ένα υπόγειο και υποχθόνιο πόλεμο με «πεδίο μάχης» την Συρία.

Το Ισραήλ πολλές φορές με την πιο πρόσφατη πριν μερικές ημέρες, πραγματοποιεί εναέριες επιχειρήσεις βομβαρδισμού  στόχων  εντός συριακού εδάφους που αφορούν την Χεζμπολάχ καθώς και Ιρανούς αξιωματικούς.

Η χθεσινή απόφαση της Μόσχας για την επέκταση της ναυτικής βάσης της Λατάκειας όμως , έχει ανοίξει τους «ασκούς του Αιόλου» στο  Τελ Αβιβ, λόγω της μόνιμης πολυπληθούς παρουσίας ρωσικών πανίσχυρων ναυτικών και αεροπορικών  δυνάμεων δίπλα στα ισραηλινά λιμάνια και πόλεις , κάτι που δεν επιθυμεί σε καμία  περίπτωση η  ισραηλινή ηγεσία που βλέπει να «πνίγεται» εντός των εδαφών της   .

Η κόντρα αυτή έχει μεταφερθεί  και στην απόκτηση ισχυρών οπλικών συστημάτων όπως είναι τα F-35 που απέκτησε πρόσφατα η ισραηλινή αεροπορία.

To Iσραήλ επίσημα παραδέχτηκε στις 16 Ιανουαρίου ότι το F-35 πραγματοποίησε την πρώτη νυχτερινή του πτήση αλλά όπως σας είχε ενημερώσει το pentapostagma.gr αυτό είχε γίνει πολύ νωρίτερα, στην Συρία…

Τα αεροσκάφη αυτά  είναι τα πρώτα αεροσκάφη  της παρτίδας των 50 παρόμοιων αεροσκαφών που το Ισραήλ αναμένει να παραλάβει μέχρι το 2022.

Τρέχει να προλάβει το Ισραήλ: «Όταν ακούσετε ότι οι Ρώσοι έχουν καταλάβει την Κριμαία, οι χρόνοι του «Μεσσία» έχουν αρχίσει» – Πρώτη νυχτερινή επιχείρηση για το F-35, δοκιμή του συστήματος Arrow 3! - Εικόνα0

Στην πραγματικότητα, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία παραλαμβάνει μια σπέσιαλ εκδοχή του αεροσκάφους αυτού  των F-35I, που ονομάζεται  Adir (Mighty).

Το αεροσκάφος είναι εφοδιασμένο με ισραηλινής κατασκευής ηλεκτρονικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας και όχι με αμερικανικά,  αυτό το επισημαίνουμε «ιδιαιτέρως».

Οι δυνάμεις άμυνας του Ισραήλ όπως ονομάζεται ο ισραηλινός στρατός , είναι οι ισχυρότερες στη Μέση Ανατολή, παρά το σχετικά μικρό μέγεθός τους σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Business Insider.

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία κατετάγη ως όχι μόνο η καλύτερη πολεμική αεροπορία στη Μέση Ανατολή, αλλά και μέσα στις 11 καλύτερες σε ολόκληρο τον κόσμο(!!).

Ο ισραηλινός στρατός έχει περίπου 66 χρόνια ζωής και έχει φτάσει σε ένα αξιοζήλευτο επίπεδο για το μέγεθος και τις δυνατότητες της χώρας.

Αυτή η κατάταξη των ΕΔ των χωρών της Μέσης Ανατολής έγινε  με βάση διάφορα κριτήρια, όπως η αριθμητική δύναμη, ο αμυντικός προϋπολογισμός, το μέγεθος του μόνιμου στρατού και ο αριθμός των αρμάτων μάχης και των πολεμικών  αεροσκαφών.

Άλλα κριτήρια ήταν η μάχιμη εμπειρία τόσο με συμβατικές δυνάμεις  όσο και με «ασύμμετρες δυνάμεις» όπως η ισραηλινή επίλεκτη δύναμη Sayeret, τις οποίες το Ισραήλ διαθέτει σε  αφθονία.

Τρέχει να προλάβει το Ισραήλ: «Όταν ακούσετε ότι οι Ρώσοι έχουν καταλάβει την Κριμαία, οι χρόνοι του «Μεσσία» έχουν αρχίσει» – Πρώτη νυχτερινή επιχείρηση για το F-35, δοκιμή του συστήματος Arrow 3! - Εικόνα1

Μια παρόμοια έκθεση που δημοσιεύθηκε στις αρχές του έτους κατέταξε τον ισραηλινό στρατό μέσα στους  κορυφαίους 11 στρατούς στον κόσμο.

Ο τουρκικός στρατός για παράδειγμα ήταν στην όγδοη θέση, ακολουθούμενος  από τη Νότια Κορέα  την Ιαπωνία, με το Ισραήλ στην 11η θέση .

Τρέχει να προλάβει το Ισραήλ: «Όταν ακούσετε ότι οι Ρώσοι έχουν καταλάβει την Κριμαία, οι χρόνοι του «Μεσσία» έχουν αρχίσει» – Πρώτη νυχτερινή επιχείρηση για το F-35, δοκιμή του συστήματος Arrow 3! - Εικόνα2

Την ίδια στιγμή το Ισραήλ αναβαθμίζει το αντιβαλλιστικό πυραυλικό σύστημα πυραύλων επεκτείνοντας τις δυνατότητες του στα νέα  εισερχόμενα βλήματα τα οποία πλέον θα καταστρέφονται με ασφάλεια.

Τρέχει να προλάβει το Ισραήλ: «Όταν ακούσετε ότι οι Ρώσοι έχουν καταλάβει την Κριμαία, οι χρόνοι του «Μεσσία» έχουν αρχίσει» – Πρώτη νυχτερινή επιχείρηση για το F-35, δοκιμή του συστήματος Arrow 3! - Εικόνα3

Το ισραηλινό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε  ότι το αντιπυραυλικό  σύστημα Arrow 3, που αναπτύχθηκε από την Israel Aerospace Industries και την αμερικανική Boeing Co. από κοινού, παραδόθηκε επιτέλους στην ισραηλινή πολεμική αεροπορία.

Το Arrow 3, τέθηκε σε αρχική λειτουργία από το 2000, « μειώνοντας  σημαντικά τις δυνατότητες κτυπημάτων με βαλλιστικούς πυραύλους στην χώρα «,  ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας αποτελείται από πέντε επίπεδα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, το πρώτο επίπεδο αποτελεί το σύστημα Arrow 3. Έχει σχεδιαστεί για την αναχαίτιση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, όπως οι ιρανικοί Shabab και Sajjil, οι οποίοι διαθέτουν εμβέλεια 1.300 και 2.000 χλμ και σε υψός 250 και 700 χλμ αντίστοιχα.

Το δεύτερο επίπεδο αποτελεί το σύστημα Magic Wand, που ειδικεύεται στην αναχαίτιση τακτικών πυραύλων, όπως ο ιρανικός Fateh 110 και ο συριακός πύραυλος M-600 που διαθέτουν εμβέλεια μεταξύ 200 και 300 χλμ.

Τρέχει να προλάβει το Ισραήλ: «Όταν ακούσετε ότι οι Ρώσοι έχουν καταλάβει την Κριμαία, οι χρόνοι του «Μεσσία» έχουν αρχίσει» – Πρώτη νυχτερινή επιχείρηση για το F-35, δοκιμή του συστήματος Arrow 3! - Εικόνα4

Το τρίτο επίπεδο λειτουργεί το αντιπυραυλικό σύστημα «Arrow–2», σχεδιασμένο για την αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων σε απόσταση έως 150 χλμ.

Το τέταρτο επίπεδο επικεντρώνεται στο σύστημα «Iron Dome» σε ρουκέτες μικρής εμβέλειας τύπου Grad με βεληνεκές 40 χλμ., όπως ο Fajr με 70 χιλιόμετρα εμβέλεια. Το Ισραήλ ανέπτυξε το σύστημα Iron Dome για να αντιμετωπίσει την απειλή ενός ολοκληρωτικού πολέμου σε πολλαπλά μέτωπα με εκατοντάδες πυραύλους ημερησίως.

Πριν τέσσερις  μήνες παρουσιάσθηκε και το πέμπτο επίπεδο με την λειτουργία του συστήματος αεράμυνας με την ονομασία «Iron Beam», το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα με το αντιπυραυλικό σύστημα «Iron Dome», το οποίο έχει αποδειχθεί ως ένα αποτελεσματικότατο μέσο για την προστασία από πυραύλους μικρού βεληνεκούς σε απόσταση λιγότερο από 7 χλμ.

Η Ρωσία διαθέτει τεράστια  γεωστρατηγικά και κυρίως ενεργειακά συμφέροντα στη Συρία τα οποία ξεκινούν από το ιρανικό μεγάλο κοίτασμα του Pars και καταλήγουν στην Μεσόγειο .

Μόσχα και Τεχεράνη εφοδιάζουν με σύγχρονο εξοπλισμό την «Hezbollah η οποία αποτελεί τον κύριο κίνδυνο  για το Ισραήλ και με  αφορμή αυτό  υπάρχει μια μεγάλη και αγιάτρευτη κόντρα.

Το Τελ Αβίβ όμως δεν  έχει αναγνωρίσει τα ρωσικά συμφέροντα  στη Συρία, και αυτό είναι η κύρια αιτία της διαμάχης με την Μόσχα.

Το Κρεμλίνο υποστηρίζει τον Σύρο πρόεδρο και το Ιράν και όλοι μαζί  επιδιώκουν την καταστροφή του Ισραήλ.

Το γιατί όμως ακόμα δεν έχουν ενεργοποιηθεί ρωσικά συστήματα αεράμυνας στην Συρία εναντίον ισραηλινών μαχητικών που εισέρχονται στο συριακό εναέριο χώρο …παραμένει άλυτο μυστήριο.

Όλα όμως τα δεδομένα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η περιοχή θα γίνει πολύ σύντομα  το κύριο πεδίο παγκόσμιας αντιπαράθεσης με ανυπολόγιστες συνέπειες.

 

 

 

 
pentapostagma

14 thoughts on “Τρέχει να προλάβει το Ισραήλ: «Όταν ακούσετε ότι οι Ρώσοι έχουν καταλάβει την Κριμαία, οι χρόνοι του «Μεσσία» έχουν αρχίσει» – Πρώτη νυχτερινή επιχείρηση για το F-35, δοκιμή του συστήματος Arrow 3!

 1. croif101 says:

  ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΜΑΣ,ΑΦΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ ΟΙΚΤΡΑ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ!!!
  ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΕΚΠΛΗΞΟΥΛΕΣ,ΑΠΟ ΑΕΡΑΚΙΑ,ΜΕΧΡΙ ΚΑΜΜΙΑ ΒΡΟΧΟΥΛΑ,ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΝΗΣΟΥΛΑ,ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΝΗΘΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ!!!
  ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΕΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ+

 2. Bob says:

  Πολύ τρόμπα στο πενταπόσταγμα.1ον:τα f35 δεν είναι και πανάκεια.2ον:ολοι για τον μεσσια(αντιχριστο) λένε.προφητειες,κοντρα προφητείες και καταστροφολογικα σαιτ.φτανει πια!αν ειναι να έρθει άς έρθει.!!!θα ρωτήσει κανείς γιατί?απλα μού την δίνει πού κάθε θνητός δίνει τον δικό του χρονο ελευσης.ας προετοιμαστει με τα του εαυτου του ,οπως και ολοι μας,και να προετοιμαστει.Η καμπάνα χτυπάει για τον συγγραφέα!!!!

 3. Νικητας says:

  ΤΟ ΑΝΙΚΗΤΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ ..,ΜΕ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟ…..ολα τα υπολοιπα ειναι για να λεμε κατι!!!…——..ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΩΣΟΥΝ …ΟΧΙ ΤΑ ΕΔΑΦΗ !!!——ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ…ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Η ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.., χωρις την συγκαταθεση μας !!!

 4. ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΑΥΤΟ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ... ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΟ ΤΑΔΕ ΤΟΤΕ Θ ΑΡΧΙΣΕ ΚΛΠ. ΚΛΠ. ΚΛΠ. says:

  ΕΝΤΑΞΙ! ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΡΑΣΕΙΣ, ΞΕΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΩΝ ΑΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟ! ΤΟ ΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΛΕΟΝ!
  ΟΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ!
  ΑΙ ΡΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *