17:20 - 11/06/2019

Τούρκος αντιναύαρχος προτείνει αντίποινα στα εντάλματα σύλληψης για τον «Πορθητή»

Ο Τζεμ Γκιουρντεμίζ προτείνει, μεταξύ άλλων, 6 μέτρα κατά της Κύπρου και των χωρών της Ε.Ε. που υποστηρίζουν την απόφασή της, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Open TV, Μαρία Ζαχαράκη.

Συγκεκριμένα προτείνει, αναστολή συμφωνιών συνεργασίας με κράτη της Ε.Ε. που θα εφαρμόσουν την απόφαση και ανάκληση πρέσβεων, κλείσιμο οδοφραγμάτων στην Κύπρο, αποστολή του γεωτρύπανου Γιαβούζ για γεωτρήσεις σε τεμάχια της Κυπριακής Δημοκρατίας και συλλήψεις Ε/Κ ψαράδων.

«Δεν πιστεύω ότι κάποια χώρα-μέλος της Ε.Ε. θα εφαρμόσει την απόφαση αυτή, ωστόσο νομίζω είναι ωφέλιμο να μελετήσουμε τα μέτρα», δήλωσε στην εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» ο εν αποστρατεία αντιναύαρχος, που υποστήριξε επίσης ότι «πρέπει να αποσυρθεί αυτή η απόφαση της Ε/κ διοίκησης νοτίου Κύπρου, καθώς είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο».

Ο Τούρκος αντιναύαρχος σημείωσε ότι ένα πολιτικό και νομικό πρόβλημα μεταξύ δύο κρατών, όπως η υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ, που Τουρκία και Κύπρος δεν αναγνωρίζουν αμοιβαία, μπορεί να λυθεί μόνο μέσω διαπραγματεύσεων, διεθνούς δικαστηρίου ή επιδιαιτησία.

Ο Τούρκος αντιναύαρχος αναρωτήθηκε που θα βασίσει ένας δικαστής χώρας- μέλους της Ε.Ε. την απόφασή του για σύλληψη του προσωπικού του «Πορθητή». «Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την ΑΟΖ της Ε/κ διοίκησης νοτίου Κύπρου. Επιπλέον η Τουρκία δεν έχει υπογράψει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, πάνω στην οποία η Κύπρος έχει βασιστεί για να κηρύξει την ΑΟΖ της.

Ο Τούρκος αντιναύαρχος υποστήριξε ακόμη ότι το γεωτρύπανο «Πορθητής» είναι ένα πλοίο που ανήκει στο κράτος και επομένως χαίρει ασυλίας, όπως και τα πολεμικά πλοία. «Το πλοίο ασκεί τα καθήκοντά του στο όνομα του κράτους. Η Τουρκική Δημοκρατία δεν θα αποδεχτεί ποτέ τη σύλληψη του προσωπικού αυτού του πλοίου στο πλαίσιο του εσωτερικού δικαίου της Ε/κ διοίκησης νοτίου Κύπρου. Οι συνέπειες θα είναι πολύ σοβαρές», προειδοποίησε.

Loading...

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*