ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

ΤΟΥΡΚΙΚΉ ΠΡΟΠΑΓΆΝΔΑ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΉ «ΠΡΟΣΠΆΘΗΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΏΣΕΙ», ΛΈΕΙ Ο ΠΑΤΈΡΑΣ ΠΝΙΓΜΈΝΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΎ

· KORAKAS NEWS

Τουρκική Προπαγάνδα: Η ελληνική ακτοφυλακή «προσπάθησε να μας σκοτώσει», λέει ο πατέρας πνιγμένου κοριτσιού

Ο ιρακινός μετανάστης Mohammed Fadil, του οποίου η 4χρονη κόρη πνίγηκε ενώ επιχείρησαν να διασχίσουν το Αιγαίο από την Τουρκία στην Ελλάδα στις 15 Ιανουαρίου 2019. (AA Photo)

Ένα κορίτσι εννέα ετών ήταν το θύμα ενός ναυαγίου που μετέφερε παράνομους μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα νωρίς την Τρίτη. Ο πατέρας της κατηγόρησε για την «απάνθρωπη» μεταχείριση από Έλληνες λιμενικούς που τους εγκατέλειψαν στη θάλασσα για να πεθάνουν.

Οι μετανάστες που φέρεται ότι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Τουρκία από την Ελλάδα αλλά βρέθηκαν νεκροί από το κρύο..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ελληνική αστυνομία χτύπησε τους μετανάστες στα σύνορα, τους έστειλε πίσω στην Τουρκία γυμνούς, ανάφεραν οι ντόπιοι
Ένας ιρακινός παράνομος μετανάστης που διασώθηκε από την τουρκική ακτοφυλακή μαζί με 45 άλλους στο Αιγαίο την Τρίτη δήλωσε ότι οι Έλληνες λιμενικού «προσπάθησαν να τους σκοτώσουν».

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι στέλνει με βία τους παράνομους μετανάστες στην Τουρκία με μια αμφιλεγόμενη πρακτική γνωστή ως “pushback”. Αυτή τη φορά, το Αιγαίο Πέλαγος που χωρίζει την Τουρκία και την Ελλάδα ήταν το σκηνικό μιας τέτοιας ώθησης.

Οι ακτοπλοϊκές ομάδες κράτησαν τους μετανάστες από το Kuşadası της νοτιοδυτικής επαρχίας Aydın μετά από ένα ημι-βυθισμένο σκάφος που μεταφέρει τους μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών που άρχισαν να πέφτουν στο νερό.

Ο Μωάμεθ Φάτελ, πατέρας του εννέαχρονου Ζαναμπ, του οποίου το σώμα ανακτήθηκε από την τουρκική Ακτοφυλακή, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι πλησίασαν οι Έλληνες ναυτικοί, ενώ μαζί με άλλους Ιρακινούς μετανάστες κατευθύνθηκαν στο ελληνικό νησί της Σάμου από το Κουσάντασι στη δυτική Τουρκία.

“Είχε μεγάλα κύματα, νόμιζαν ότι ήρθαν για να μας σώσουν, μας είπαν να σταματήσουμε τον κινητήρα, έδεσαν το σκάφος μας με ενα σχοινί και έπειτα άρχισαν να κάνουν κύκλους”, δήλωσε ο Fadel στους δημοσιογράφους καθώς ήταν τυλιγμένος σε μια κουβέρτα σε ένα νοσοκομείο στο Κουσάντασι.

“Ήταν τόσο απάνθρωπη η ελληνική διαχείρηση μας, προσπάθησαν να μας σκοτώσουν”, πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Fadel κατάφερε να σώσει τα δύο άλλα παιδιά τους, ενώ η σύζυγός του Kawsar επέζησε επίσης “χάρη στην τουρκική Ακτοφυλακή”, είπε.
Μετάφραση KORAKS
dailysabah.com/turkey

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

OpenAI και τεχνητή νοημοσύνη – έρευνα για αυτόνομους AI agentsTech

Δέκα ημέρες που άλλαξαν την πορεία της AI – Παραιτήσεις, φόβοι για “rogue” agents και εκκλήσεις για φρένο

ΔΙΕΘΝΗ

Βολιβία: Εγκρίθηκε συμφωνία 1,9 δισ. δολαρίων με το ΔΝΤ – Καταργούνται οι επιδοτήσεις στο ντίζελ

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Άρθηκαν οι κυρώσεις σε κυβερνών κόμμα και στρατό της Ερυθραίας – Στο φόντο η ασφάλεια της Ερυθράς Θάλασσας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *