10:12 - 27/02/2020

Τουρκικές δυνάμεις κατηγορούνται ότι κόβουν το νερό στην κουρδική περιοχή της Συρίας

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία έχουν αποκλείσει σταθμό άντλησης στο Ras al-Ain στερώντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από αναγκαίο νερό.

Η εκστρατεία πίεσης της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία που ελέγχεται από τους Κούρδους πήρε νέα τρομερή στροφή αυτή την εβδομάδα, όταν οι δυνάμεις ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία σταμάτησαν το αντλιοστάσιο Alok στην κατεχόμενη από την Τουρκία πόλη Ras al-Ain.

Η εγκατάσταση παρέχει νερό σε περίπου 460.000 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων χιλιάδων εσωτερικά εκτοπισμένων Σύρων, καθώς και ισλαμιστών κρατουμένων και των οικογενειών τους.
«Οι πηγές που υποστηρίχθηκαν από την Τουρκία εισήλθαν στον υδροηλεκτρικό σταθμό στις 24 Φεβρουαρίου και τον υποχρέωσαν να σταματήσει τη λειτουργία του».

Όπως είπε ο Sozda Ahmed της αυτόνομης διοίκησης Κουρδιστάν στη βορειοανατολική Συρία στην Al-Monitor μέσω του Κέντρου Πληροφοριών Rojava: «Αποτέλεσμα, η πόλη al Hasakah, η Tell Tamar και η υπόλοιπη περιοχή Hasakah – συμπεριλαμβανομένων των Hol και Shedadi – έχουν μείνει χωρίς νερό».

Η Άγκυρα κατηγορείται εδώ και καιρό ότι επιδιώκει να πνίξει οικονομικά, στρατιωτικά και πολιτικά, την κουρδική περιφέρεια της Συρίας, όλα μέρος της εκστρατείας για τορπιλισμό των κουρδικών προσδοκιών για αυτοδιοίκηση.

Τα σύνορα της Τουρκίας με τα βορειοανατολικά από το Manbij μέχρι το ιρακινό σύνορο προς τα ανατολικά παραμένουν σφραγισμένα, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Πηγή: Al-Monitor

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

zougla.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. “οταν ακουσετε οτι τα τουρκ κοβουν τα νερα ψηλα…..κλπ κλπ” ποιος να τοπε αραγε?

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*