ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Τουρκία: 100 νέα εντάλματα σύλληψης εναντίον στρατιωτικών

· Κατοχικά Νέα

Εντάλματα σύλληψης εναντίον 100 στρατιωτικών τους οποίους η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί για σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον ιεροκήρυκα στον οποίο που η Άγκυρα «χρεώνει» ότι ευθύνεται την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, εκδόθηκαν τη Δευτέρα, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του εισαγγελέα της Άγκυρας.

Τα εντάλματα εκδόθηκαν εναντίον 100 στρατιωτικών του στρατού ξηράς, εκ των οποίων 43 υπολοχαγοί και 50 λοχίες, καθώς και ενός πολίτη που εργάζεται στο υπουργείο Εμπορίου, διευκρινίσθηκε από το γραφείο του εισαγγελέα.

Άλλα εννέα εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν εξάλλου σε βάρος εννέα προσώπων που εργάζονται στο υπουργείο Υγείας ή σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οκτώ συνελήφθησαν ήδη.

Οι καταζητούμενοι είναι ύποπτοι για σχέσεις με την αδελφότητα του Γκιουλέν, ο οποίος ζεί εδώ και περίπου 20 χρόνια στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τουρκικές αρχές τον κατηγορούν ότι δημιούργησε ένα «παράλληλο Κράτος» στους τουρκικούς θεσμούς με στόχο να ανατρέψει την κυβέρνηση και πως ήταν ο εγκέφαλος της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Ο Γκιουλέν αρνείται οποιαδήποτε σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα και υποστηρίζει ότι διευθύνει ένα ειρηνικό δίκτυο μη κυβερνητικών οργανώσεων και σχολείων.

in.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Μόντι προς Πούτιν: «Από τον ατελείωτο πόλεμο στο τέλος του» – Το μήνυμα της Ινδίας για την ΟυκρανίαΔΙΕΘΝΗ

Νέος γεωπολιτικός άξονας στη Μεσόγειο; Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ και Ινδία απέναντι στην προσέγγιση Τουρκίας–Πακιστάν

Πλοίο στο Αιγαίο - φωτογραφία αρχείουΔΙΕΘΝΗ

Ναυάγιο στην Κερύνεια: Τουρκικό πολεμικό με βαθυσκάφος-drone ψάχνει το Filo Jet – 20 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι

Κώδικας και σύστημα τεχνητής νοημοσύνης σε οθόνη - φωτογραφία αρχείουTech

Η ΕΕ ξεκινά ελέγχους σε πάνω από 30 εταιρείες AI – Στο μικροσκόπιο ασφάλεια, copyright και διαφάνεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά