Μην ξεχνατε οτι η συνεχεια λειτουργιας του Ελευθερου Ελληνικου κοινωνικου δικτυου https://Hellasbook.gr στηριζετε αποκλειστικα στης δικες σας δωρεες!

09:56 - 28/09/2023

Το mRNA μπορεί να μεταδοθεί στα βρέφη από θηλάζουσες εμβολιασμένες μητέρες για τον Covid19, δείχνει μελέτη που το ανίχνευσε στο μητρικό γάλα.

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

Μια νέα μελέτη που δημοσιέυτηκε στο περιοδικό Lancet προσθέτει σε έναν αυξανόμενο όγκο στοιχείων που υποδηλώνουν ότι το mRNA από τα εμβόλια COVID-19 δεν παραμένει στο σημείο της ένεσης (όπως υποστήριζαν αρχικά) αλλά «απλώνεται συστηματικά» σε όλο το σώμα και μπορεί να καταλήξει και στο μητρικό γάλα και να μεταδοθεί στα βρέφη από τις εμβολιασμένες μητέρες.

Η μελέτη βρήκε mRNA στο 70 τοις εκατό των δειγμάτων μητρικού γάλακτος

Οι ερευνητές εντόπισαν mRNA στο 70 τοις εκατό των γυναικών που παρείχαν δείγματα μητρικού γάλακτος έως και 45 ώρες μετά τον εμβολιασμό. Αν και το mRNA που ανιχνεύθηκε ήταν σε μεγάλο βαθμό κατακερματισμένο και διατήρησε μόνο το 12 έως 25 τοις εκατό της αρχικής του ακεραιότητας, οι ερευνητές είπαν ότι απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για να προσδιοριστεί η ποσότητα mRNA που θα μπορούσε να προκαλέσει ανοσοαπόκριση στα νεογνά.

Οι ερευνητές συνέλεξαν μητρικό γάλα από 13 υγιείς γυναίκες μετά τον τοκετό. Επτά μητέρες παρείχαν δείγματα mRNA του εμβολίου μετά τη λήψη της πρώτης και της δεύτερης δόσης εμβολίου. Το mRNA του εμβολίου στη συνέχεια εξετάστηκε σε πλήρες μητρικό γάλα και εξωκυτταρικά κυστίδια μητρικού γάλακτος. Τα εξωκυτταρικά κυστίδια (EVs) είναι μικρά οχήματα παροχής που απελευθερώνονται από κύτταρα που μεταφέρουν βιομόρια όπως πρωτεΐνες, λιπίδια, μη κωδικοποιητικό RNA, microRNA, αγγελιοφόρο RNA και DNA. Το μητρικό γάλα περιέχει μεγάλες ποσότητες EVs που ρυθμίζουν την έκφραση των γονιδίων, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, και την ανάπτυξη του βρέφους.

Από τις 13 θηλάζουσες γυναίκες που έλαβαν είτε το εμβόλιο Moderna είτε το εμβόλιο Pfizer, ανιχνεύθηκαν ίχνη mRNA σε 10 από 20 εκθέσεις έως και 45 ώρες μετά τον εμβολιασμό.

Πριν από τη συλλογή του μητρικού γάλακτος, όλοι οι συμμετέχοντες ήταν αρνητικοί για COVID-19 και τα δείγματα προεμβολιασμού ήταν αρνητικά για mRNA του εμβολίου COVID-19. Αν και όλες οι γυναίκες έλαβαν οδηγίες να παρέχουν δείγματα 5 χιλιοστόλιτρων και άνω, οι πραγματικές ποσότητες ήταν συχνά κάτω από το όριο, εμποδίζοντας το πείραμα.

«Το προτεινόμενο μοντέλο μας δείχνει ότι μετά από ενδομυϊκή χορήγηση, το mRNA του εμβολίου που περικλείεται σε νανοσωματίδια λιπιδίων μεταφέρεται στους μαστικούς αδένες μέσω είτε αιματογενών είτε λεμφικών οδών», έγραψαν οι ερευνητές. «Μέσα στο κυτοσόλιο των μαστικών κυττάρων, ένα μέρος του mRNA του εμβολίου απελευθερώνεται στρατολογείται και συσκευάζεται στα αναπτυσσόμενα εξωκυτταρικά κυστίδια, τα οποία στη συνέχεια απελευθερώνονται στο μητρικό γάλα».

Η επικεφαλής συγγραφέας Δρ. Nazeeh Hanna, διευθύντρια του τμήματος νεογνολογίας στο NYU Langone Hospital και καθηγήτρια παιδιατρικής στο NYU Long Island School of Medicine, δήλωσε ότι είναι λυπηρό τόσοι πολλοί άνθρωποι να έχουν παραβλέψει την πραγματική αξία της μελέτης.

«Δεν πρόκειται μόνο για το εμβόλιο COVID, αλλά για μελλοντικές θεραπείες mRNA που αναπτύσσονται αυτήν τη στιγμή», είπε η Δρ Χάνα. «Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι θα το κάνουμε σωστά την επόμενη φορά. Αυτό γράψαμε στο συμπέρασμα του περιοδικού Lancet».

Με βάση τα αποτελέσματα της μελέτης, η Δρ Χάνα είπε ότι μια μητέρα πρέπει να περιμένει δύο ημέρες μετά τον εμβολιασμό, καθώς δεν ανίχνευσε mRNA του εμβολίου μετά από αυτό το διάστημα. Επίσης, δεν αισθάνεται ότι υπάρχει κίνδυνος εάν μια μητέρα πρόκειται να εμβολιαστεί και θηλάζει ένα παιδί ηλικίας άνω των 6 μηνών, επειδή τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) επιτρέπουν τον εμβολιασμό βρεφών σε ηλικία 6 μηνών και άνω…

Ωστόσο, οι μητέρες με βρέφη κάτω των 6 μηνών θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους, ο οποίος θα προτείνει μία από τις δύο επιλογές, σύμφωνα με τη Δρ Χάνα :«Συνεχίστε να θηλάζετε επειδή ο σχετικός κίνδυνος είναι χαμηλός» ή «διακόψτε προσωρινά το θηλασμό για αυτές τις δύο ημέρες μετά τον εμβολιασμό και χρησιμοποιήστε προηγουμένως αποθηκευμένο μητρικό γάλα για να ταΐσετε το παιδί—αυτή είναι μια κοινή πρακτική από πολλές μητέρες που θηλάζουν. Μόλις περάσει η περίοδος των 2 ημερών, η μητέρα μπορεί να ξαναρχίσει το θηλασμό».

Υπήρξαν πολλές άλλες μελέτες πολύ πιο ανησυχητικές

Η Pfizer και η Moderna δεν έκαναν καθόλου κλινικές μελέτες για έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες και δεν διεξήγαγαν ποτέ φαρμακοκινητικές μελέτες σε έγκυες εμβολιασμένες απο COVID-19. Παρά τα άγνωστα στοιχεία, το CDC και το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτικής και Γυναικολογίας άρχισαν να συνιστούν εμβόλια κατά του COVID-19 για έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες απο τον Ιούλιο του 2021.

Η μελέτη Lancet δεν είναι η πρώτη που παρατηρεί ότι το mRNA από τα εμβόλια COVID-19 μπορεί δυνητικά να μεταφερθεί σε βρέφη μέσω του μητρικού γάλακτος σε πρόσφατα εμβολιασμένες μητέρες.

Μια μελέτη του Αυγούστου 2021 που δημοσιεύτηκε στο Nature διαπίστωσε ότι οι θηλάζουσες μητέρες που έλαβαν το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer εκκρίνουν αντισώματα IgA και IgG ειδικά για τον SARS-CoV-2 στο μητρικό γάλα, με τη πιο σημαντική αύξηση τρεις έως επτά ημέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Μια ‘αλλη μελέτη του 2022 στο Frontiers Immunology ανέλυσε δείγματα από 35 θηλάζουσες μητέρες και διαπίστωσε ότι οι περισσότερες είχαν “ανιχνεύσιμα ισότυπα αντισώματα SARS-CoV-2 και εξουδετερωτικά αντισώματα στον ορό και το μητρικό γάλα”, ειδικά μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου Pfizer. Αν και οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι έλλειψη σημαντικής έκθεσης ή ευαισθητοποίησης» των βρεφών που τρέφονταν με μητρικό γάλα εμβολιασμένων μητέρων από χαμηλά επίπεδα mRNA που υπάρχουν στο μητρικό γάλα, ανέλυσαν μόνο τους ορούς πέντε βρεφών ηλικίας άνω των 8 μηνών για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα.

Σύμφωνα με το CDC, διαθέσιμα δεδομένα για την ασφάλεια του εμβολιασμού για τον COVID-19 κατά τη διάρκεια του θηλασμού δεν υποδεικνύουν σοβαρές αντιδράσεις μετά την πρώτη ή τη δεύτερη δόση, ούτε στη μητέρα ούτε στο παιδί και δεν υπάρχουν “στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι Τα εμβόλια κατά του COVID-19 είναι επιβλαβή για μητέρες που έχουν λάβει εμβόλιο και θηλάζουν τα μωρά τους».

Ωστόσο, εμπιστευτικά έγγραφα της Pfizer που αναλύθηκαν απο την βάση δεδομένων της εταιρίας και που ελήφθησαν μέσω αγωγής για το Freedom of Information Act τον Απρίλιο του 2021 — έδειχναν ότι οι έγκυες και οι θηλάζουσες γυναίκες που εμβολιάζονται— παρέχουν 215 αναφορές βρεφικής έκθεσης στα εμβόλια COVID-19 μέσω της γαλουχίας.

Από τις 215 αναφορές, οι 174 ήταν αναφορές «έκθεσης μέσω μητρικού γάλακτος κατά τη διάρκεια του θηλασμού». Οι άλλες 41 περιπτώσεις απαριθμούσαν ανεπιθύμητες ενέργειες σε βρέφη που εκτέθηκαν έμμεσα στο εμβόλιο COVID-19 της Pfizer μέσω του μητρικού γάλακτος, όπως πυρετός, παράλυση προσώπου, λεμφαδενοπάθεια και έμετος.

Μια ανάλυση δεδομένων του 2021 από το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίου του CDC που διεξήχθη από την ανοσολόγο και μοριακή βιολόγο Jessica Rose, η οποία είναι κάτοχος διδακτορικού στην υπολογιστική βιολογία, έδειξε 177 ανεπιθύμητες ενέργειες. Τρεις αναφορές σχετίζονταν με βρέφη κάτω του ενός έτους που εκτέθηκαν μέσω μητρικού εμβολιασμού.

«Τα δεδομένα VAERS επιβεβαιώνουν στα πρόσφατα αναφερθέντα αποτελέσματα ότι τα βρέφη που θηλάζουν μητέρες που έλαβαν πρόσφατα ένεση COVID-19 υποκύπτουν σε ανεπιθύμητες ενέργειες που κυμαίνονται από υψηλούς πυρετούς που διαρκούν για μέρες έως υποφαγία», είπε η Jessica Rose στους The Epoch Times.

Μια άλλη μελέτη του 2021 που δημοσιεύθηκε στο Breastfeeding Medicine διαπίστωσε ότι περισσότερο από το 85 τοις εκατό απο 180 θηλάζουσες γυναίκες που έλαβαν το εμβόλιο mRNA COVID-19 ανέφεραν τοπικά ή συστηματικά συμπτώματα, με μεγαλύτερη συχνότητα μετά τη δεύτερη δόση. «Λίγα συμπτώματα» αναφέρθηκαν σε βρέφη που θηλάζουν τα οποία θεωρήθηκαν «μη σοβαρά».

Πολυάριθμες μελέτες έχουν βρει mRNA στο αίμα μετά τον εμβολιασμό, σε μια μελέτη ( pdf ) δείχνει την παρουσία mRNA και ελεύθερων πρωτεϊνών ακίδας – για διάρκεια 60 ημερών – στο κυτταρόπλασμα και τους πυρήνες των βλαστικών κυττάρων στους λεμφαδένες της μασχάλης στην ίδια πλευρά του σώματος με το σημείο της ένεσης.

Μια πρόσφατα δημοσιευμένη εργασία στα βιοϊατρικά διαπίστωσε ότι τα LNP σε εμβόλια COVID-19 που περιέχουν δυνητικά φλεγμονώδες συνθετικό mRNA δεν παραμένουν στο σημείο της ένεσης μετά τον εμβολιασμό, αλλά κατανέμονται ευρέως σε όλο το σώμα και μπορούν να διασχίσουν και προστατευτικές μεμβράνες.

Το έγγραφο επικαλείται έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων που διαπίστωσε ότι «το mRNA θα μπορούσε να ανιχνευθεί ακόμη και στον εγκέφαλο μετά από ενδομυϊκή χορήγηση σε περίπου 2% του επιπέδου που βρίσκεται στο πλάσμα». Μια άλλη μελέτη που αναφέρεται στο έγγραφο περιγράφει πώς τα νανοσωματίδια λιπιδίων μπορούν εύκολα να διασχίσουν τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2022 στο Biomedicines, παρόμοια σκευάσματα εμβολίων παρακολουθήθηκαν σε διάφορους ιστούς τρωκτικών έως και πέντε ημέρες μετά την ένεση από τη Moderna και 14 ημέρες μετά την ένεση από την Pfizer, αλλά δεν υπάρχουν προς το παρόν διαθέσιμα δεδομένα βιοκατανομής στον άνθρωπο για κανένα από τα δύο αδειοδοτημένα προϊόντα — SPIKEVAX και Comirnaty. Στην ίδια μελέτη, οι ερευνητές εντόπισαν mRNA στο αίμα 15 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Άλλη έρευνα ανίχνευσε πρωτεΐνες ακίδας σε κυκλοφορούντα εξωσώματα που μεταφέρουν νουκλεϊκά οξέα, πρωτεΐνες, λιπίδια και μεταβολίτες σε όλο το σώμα για τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer.

anazitiseis.gr

Σας Ενδιαφερουν:

Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας και να θεραπευτείτε κατά τη διάρκεια μιας επιδημίας;
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
SHUNGITE - Πώς είναι αυτό το ορυκτό τόσο ΔΥΝΑΤΟ;
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Χάστε το περιττό λίπος και παρατείνετε τη ζωή σας! Με την χρηση των μαγνητων !
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Είναι δυνατόν να μαγειρεύετε για όλη την οικογένειά σας κάθε μέρα και ταυτόχρονα να χάνετε βάρος! Έχ...
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Μη ελεγχόμενη υπέρταση: Μια ωρολογιακή βόμβα για την υγεία σας,τι κανουμε στην εποχη της ελειψης φαρ...
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Πώς να ανακάμψετε μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά; Μια γρήγορη μέθοδος από Ινδούς γιόγκι
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Διαβήτης: Πώς μπορείτε να μειώσετε το σάκχαρο στο αίμα σας και να βελτιώσετε την υγεία σας;
ΔΙΕΘΝΗ
Ασφαλής και αποτελεσματική εναλλακτική λύση αντί ενέσεις της υαλουρονικόυ στην άρθρωση
ΔΙΕΘΝΗ
Προστασια στο σπιτι με οπλο αλατιου ...
ΔΙΕΘΝΗΕπιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Applying discount code. Please wait...

Μην ξεχνατε οτι η συνεχεια λειτουργιας του Ελευθερου Ελληνικου κοινωνικου δικτυου https://Hellasbook.gr στηριζετε αποκλειστικα στης δικες σας δωρεες!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*