Το Μαρόκο αρνείται τη δημιουργία χώρου υποδοχής μεταναστών στα εδάφη του

Το Μαρόκο δεν έχει την πρόθεση να διαθέσει οποιοδήποτε τμήμα της επικράτειάς του ως χώρο κράτησης μεταναστών, όπου θα παραμένουν έως ότου κριθεί εάν θα τους επιτρέπεται η είσοδος σε χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζει ο μαροκινός υπουργός Εξωτερικών σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της γερμανικής συντηρητικής εφημερίδας Die Welt.

«Το Μαρόκο είναι γενικά εναντίον όλων των μορφών των κέντρων. Αυτό είναι ένα σημείο-κλειδί της πολιτικής μας όσον αφορά τη μετανάστευση και μια εθνικά κυρίαρχη θέση», τονίζει ο Νάσερ Μπουρίτα στο άρθρο του στη Ντι Βελτ.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ μπόρεσε να διατηρήσει ενωμένη την κυβέρνησή της νωρίτερα φέτος εν μέρει διότι έκλεισε μια συμφωνία με άλλα κράτη μέλη της ΕΕ η οποία προβλέπει πως θα παίρνουν πίσω αιτούντες άσυλο που έχουν καταγραφεί σε αυτά και οικονομικούς μετανάστες που επαναπροωθεί το Βερολίνο, αλλά και τη δημιουργία κέντρων σε «τρίτες» χώρες, όπου θα κρατούνται οι αιτούντες άσυλο ωσότου να ολοκληρώνεται η επεξεργασία των αιτήσεών τους.

Το Μαρόκο ήταν μια από τις χώρες στις οποίες προσέβλεπαν οι Βρυξέλλες για αυτό το εγχείρημα.

Όμως ο Μπουρίτα αντέτεινε στο άρθρο του ότι η δημιουργία αυτών των κέντρων θα ήταν αντιπαραγωγική και συμπλήρωσε ότι ακόμη κι αν προσφέρονταν χρήματα στη χώρα του, δεν θα άλλαζε άποψη. Είναι «πολύ εύκολο να λέγεται απλά ότι αυτή είναι μια ευκαιρία για το Μαρόκο», σημειώνει.

Καμιά από τις κυβερνήσεις των χωρών της βόρειας Αφρικής που έχουν προσεγγίσει μέχρι σήμερα οι Ευρωπαίοι όσον αφορά την ιδέα αυτή δεν έχει εκφράσει το παραμικρό ενδιαφέρον.


Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειεςΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πηγή: skai.gr

Loading...

2 thoughts on “Το Μαρόκο αρνείται τη δημιουργία χώρου υποδοχής μεταναστών στα εδάφη του

  1. Μητσος εξ Αγγλίας says:

    Ξύπνησαν μέχρι και οι βεδουίνοι ντουγανια Έλληνες και δεν μπορούν οι (ευρωπεοι) να τους πιάσουν κορόιδα .Πισω γρήγορα στον καναπέ για φραπεδάκι και καλα εβραιουγεννα .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *