ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Το Ιράν απειλεί να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ

· Κατοχικά Νέα

Ο αρχηγός του στόλου των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού του Ιράν, ανέφερε σήμερα ότι η ισραηλινή παρουσία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αντιμετωπίζεται από την Τεχεράνη ως «απειλή», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ εφόσον το κρίνει αναγκαίο.

Η Τεχεράνη έχει απειλήσει με αντίποινα για το πλήγμα στο προξενικό τμήμα της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό, το οποίο αποδίδεται στο Ισραήλ. Κατά την επίθεση της 1ης Απριλίου σκοτώθηκαν επτά μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, συμπεριλαμβανομένων δύο υψηλόβαθμων αξιωματικών, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο χωρών που είχε ήδη κλιμακωθεί μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

«Δεν αφήνουμε αναπάντητα τα πλήγματα που δεχόμαστε, αλλά δεν ενεργούμε βεβιασμένα στα αντίποινά μας», είπε ο Αλιρεζά Τανγκσιρί, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

«Μπορούμε να κλείσουμε τα Στενά του Ορμούζ, αλλά δεν τον κάνουμε. Ωστόσο, αν ο εχθρός έρθει να μας αναστατώσει, θα επανεξετάσουμε την πολιτική μας», υπογράμμισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περίπου το 1/5 του όγκου της παγκόσμιας κατανάλωσης πετρελαίου διέρχεται καθημερινά από τα Στενά του Ορμούζ. Κατά μέσο όρο 20,5 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου και πετρελαιοειδών περνούσαν καθημερινά από τα Στενά του Ορμούζ στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου του 2023, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων Vortexa.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μια από τις τρεις αραβικές χώρες που εξομάλυναν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ, στο πλαίσιο των Συμφωνιών του Αβραάμ (2020), παρότι το Αμπού Ντάμπι διατηρεί επίσης διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις με το Ιράν.

«Γνωρίζουμε ότι δεν έφεραν τους Σιωνιστές στα ΗΑΕ για οικονομικούς σκοπούς, αλλά για ζητήματα ασφαλείας και άμυνας. Είναι απειλή για εμάς», τόνισε ο αρχηγός του στόλου των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

zougla.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Υδάτινοι πόροι και ενεργειακή κρίση στη ΜολδαβίαFEATURED

ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ · Μολδαβία: «Τέλεια καταιγίδα» σε ρεύμα, νερό και καύσιμα – Γιατί μπήκε σε 60ήμερη κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ακραία ζέστη και ισχυρό El NiñoFEATURED

Super El Niño: Πώς βγαίνει ο αριθμός των 451.000 «θανάτων από ζέστη» – Τι μετρά πραγματικά το μοντέλο

Δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμωνΔΙΕΘΝΗ

Παγκόσμια έλλειψη diesel μπορεί να κρατήσει μέχρι το 2027 – Αδειάζουν τα αποθέματα και αυξάνεται η πίεση στις μεταφορές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *