Το Ιράκ προσφεύγει στον ΟΗΕ κατά της Τουρκίας

Το Ιράκ προσφεύγει στον ΟΗΕ κατά της Τουρκίας

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προσφεύγει το Ιράκ κατά της Τουρκίας και με αφορμή την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στη Μοσούλη.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ-Αμπάντι έδωσε οδηγίες στο υπουργείο Εξωτερικών να προσφύγει επισήμως στο Συμβούλιο Ασφαλείας και ζητά από την Τουρκία να αποσύρει αμέσως τα στρατεύματά της από το Ιράκ.

Ωστόσο, παρά τις έντονες αντιρρήσεις της Βαγδάτης, ο Ερντογάν ανακοίνωσε χθες πως η Τουρκία δεν θα αποσύρει τα στρατεύματά της από το στρατόπεδο που βρίσκεται κοντά στη Μοσούλη και η οποία ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί εκεί δεν είναι στρατεύματα μάχης, αλλά έχουν σταλεί για να προστατεύσουν τους στρατιώτες που παρέχουν εκπαίδευση στις ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις, δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας πως «η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την εκπαίδευση».

Σήμερα, πάντως, το γραφείο του πρωθυπουργού ανέφερε πως η Τουρκία αποφάσισε, σε συνομιλίες με ιρακινούς αξιωματούχους, να «αναδιοργανώσει» το στρατιωτικό προσωπικό της που βρίσκεται στο στρατόπεδο Μπασίκα, στη Μοσούλη.


Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειεςΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Ιράκ απαίτησε το Σαββατοκύριακο από την Τουρκία να αποσύρει αμέσως εκατοντάδες στρατιώτες που στάλθηκαν πρόσφατα στο στρατόπεδο, λέγοντας ότι εισήλθαν στην ιρακινή επικράτεια χωρίς να το γνωρίζει η Βαγδάτη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Φεριντούν Σινιρλίογλου και ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MIT) Χακάν Φιντάν επισκέφθηκαν χθες τη Βαγδάτη για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Χάιντερ αλ-Αμπάντι για το θέμα.

«Λαμβάνοντας υπόψη την ευαισθησία της ιρακινής κυβέρνησης, ελήφθη η απόφαση να αναδιοργανώσουμε το στρατιωτικό προσωπικό στη δύναμη προστασίας στο στρατόπεδο Μπασίκα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η ανακοίνωση δεν αναφέρει τι θα περιλαμβάνει η αναδιοργάνωση των στρατευμάτων, αναφέρει όμως ότι συμφωνήθηκε να αρχίσει εργασία για τη δημιουργία μηχανισμών που θα εμβαθύνουν τη συνεργασία με την κυβέρνηση του Ιράκ σε θέματα ασφαλείας.

protothema.gr

Loading...

2 thoughts on “Το Ιράκ προσφεύγει στον ΟΗΕ κατά της Τουρκίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *