Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
23:30 - 25/05/2022

Το ίντερνετ του μέλλοντος: Επιστήμονες τηλεμετέφεραν πληροφορίες μέσω σωματιδίων φωτός

Ένα απίστευτο επίτευγμα πέτυχαν επιστήμονες από την Ολλανδία, καθώς πήραν μια «γεύση» από το ίντερνετ του μέλλοντος, αφού μετέφεραν τηλεμετέφεραν κβαντικές πληροφορίες σε ένα απλό δίκτυο τριών κόμβων, μέσω σωματιδίων φωτός.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Ντελφτ και του Οργανισμού Εφαρμοσμένης Επιστημονικής Έρευνας (ΤΝΟ) της Ολλανδίας, με επικεφαλής τον Ρόναλντ Χάνσον, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature» και διευκρίνισαν ότι η εκτεταμένη χρήση της τηλεμεταφοράς σε ένα κβαντικό δίκτυο θα απαιτήσει χρόνο, καθώς θα χρειαστούν αρκετές ακόμη τεχνικές πρόοδοι έως την τελική ανάπτυξη ενός μεγάλης κλίμακας κβαντικού διαδικτύου.

Όπως αναφέρει η δημοσίευση στο nature.com, το μελλοντικό κβαντικό διαδίκτυο θα βασίζεται στην ικανότητα του να στέλνει κβαντικές πληροφορίες (κβαντικά bits ή qubits) ανάμεσα στους κόμβους που το απαρτίζουν. Αυτό θα επιτρέψει διάφορες εφαρμογές όπως την απολύτως ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων και εμπιστευτικών πληροφοριών, καθώς επίσης την ταυτόχρονη διασύνδεση αρκετών κβαντικών υπολογιστών και υψηλής ακριβείας κβαντικών αισθητήρων διαφόρων ειδών.

Οι κόμβοι ενός τέτοιου κβαντικού δικτύου αποτελούνται από μικρούς κβαντικούς επεξεργαστές. Η αποστολή κβαντικών πληροφοριών ανάμεσα σε αυτούς τους κόμβους-επεξεργαστές δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η πιθανότητα να σταλούν κβαντικές πληροφορίες με τη χρήση σωματιδίων φωτός «σκοντάφτει» στις αναπόφευκτες απώλειες στα καλώδια των οπτικών ινών, ιδίως σε μεγάλες αποστάσεις, με συνέπεια τα σωματίδια αυτά να μην φθάνουν όλα στον προορισμό τους. Η απώλεια ενός σωματιδίου φωτός σημαίνει ότι θα χαθούν για πάντα πολύτιμες κβαντικές πληροφορίες.

Τρόποι τηλεμεταφοράς

Παρόλα αυτά, μια καλύτερη αλλά πιο «εξωτική» λύση είναι η τηλεμεταφορά κβαντικών πληροφοριών, που έχει ομοιότητες με την τηλεμεταφορά στην επιστημονική φαντασία: το κβαντικό bit εξαφανίζεται στην πλευρά του αποστολέα και εμφανίζεται ως δια μαγείας στην πλευρά του παραλήπτη. Καθώς η κβαντική πληροφορία δεν χρειάζεται να ταξιδέψει στον ενδιάμεσο χώρο, δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί, πράγμα που καθιστά την κβαντική τηλεμεταφορά κρίσιμη τεχνολογία για τη δημιουργία ενός κβαντικού ίντερνετ.

Έτσι, για να επιτευχθεί όμως η «μαγική» τηλεμεταφορά, υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις: ένας σύνδεσμος κβαντικής διεμπλοκής ανάμεσα στον πομπό και στον δέκτη, μια αξιόπιστη μέθοδος για το «διάβασμα» των κβαντικών επεξεργαστών και η ικανότητα προσωρινής αποθήκευσης κβαντικών bits. Έως σήμερα είχε δειχθεί ότι είναι δυνατή η τηλεμεταφορά κβαντικής πληροφορίας ανάμεσα σε δύο γειτονικούς κόμβους. Τώρα, για πρώτη φορά, επιτεύχθηκε τέτοια τηλεμεταφορά ανάμεσα σε μη γειτονικούς κόμβους, με άλλα λόγια μέσα σε ένα δίκτυο. Τα κβαντικά bits ταξίδεψαν από τον κόμβο «Τσάρλι» στον κόμβο «Αλίκη», με τη βοήθεια του ενδιάμεσου κόμβου «Μπομπ».

Η τηλεμεταφορά λοιπόν, συνίσταται σε τρία στάδια. Στο πρώτο στάδιο πρέπει να δημιουργηθεί μια κατάσταση κβαντικής διεμπλοκής ανάμεσα στον «Τσάρλι» και στην «Αλίκη». Οι δύο αυτοί κόμβοι δεν έχουν άμεση φυσική σύνδεση μεταξύ τους, αλλά συνδέονται και οι δύο μέσω οπτικής ίνας με τον «Μπομπ». Η «Αλίκη» δημιουργεί κβαντική διεμπλοκή με τον «Μπομπ», ο οποίος ως ενδιάμεσος αποθηκεύει προσωρινά την κατάσταση αυτή. Στη συνέχεια, ο «Μπομπ» δημιουργεί ανάλογη κατάσταση κβαντικής διεμπλοκής με τον «Τσάρλι», στον οποίο ο πρώτος στέλνει τις κβαντικές πληροφορίες της «Αλίκης». Τελικά, η «Αλίκη» και ο «Τσάρλι» βρίσκονται σε κβαντική διεμπλοκή χάρη στη μεσολάβηση του «Μπομπ» και άρα καθίσταται δυνατή η τηλεμεταφορά κβαντικών δεδομένων.

Ίντερνετ σύνδεση

Στο δεύτερο στάδιο της διαδικασίας δημιουργείται το «μήνυμα» (κβαντικό bit) που θα τηλεμεταφερθεί, ενώ στο τρίτο βήμα λαμβάνει χώρα η ίδια η τηλεμεταφορά. Αυτή καθιστά εφικτό κάτι αδιανόητο στον κόσμο που βιώνουμε ως πραγματικότητα, αλλά που είναι δυνατό στον κβαντικό κόσμο: η πληροφορία εξαφανίζεται στη μεριά του «Τσάρλι» και αμέσως εμφανίζεται στην «Αλίκη». Το κβαντικό bit έχει επίσης κρυπτογραφηθεί κατά τη μεταφορά του.

newsbeast.gr

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (9)

 1. ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ(ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΕ),ΑΛΛΑ Σ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ,ΑΠ ΤΟ ΠΡΩΙ,ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ,ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΑΝΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΔΕΣΜΙΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ.
  ΚΥΡΙΕΣ,ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ,ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΤΟ ΛΕΩ,ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΣΑΣ,ΣΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ!!!ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΦΥΓΕΤΕ??ΧΩΡΙΣ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ ΟΥΔΕΙΣ!!!ΕΓΩ ΕΙΜΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΤΙ ΕΙΠΕ!
  ΙΣΧΝ

 2. Το πετυχαινουν εδω και 15 χρονια. Δεν ειναι κατι καινουριο. Απλα το πανεπιστημιο του ντελφτ πηρε καποια επιχορηγηση και λεει οτι το εκαναν και αυτοι. Αλλα αν οι original τυποι το εκαναν πριν 15 χρονια, τον χρονο που μεσολαβησε μεχρι τωρα τι αλλο εκαναν ?

 3. Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» 05/26/2022 @ 9:31 ΠΜ

  croif101 …Καλή ήμερα…..Χριστός Ανέστη!!!

  http://gikaispondos.blogspot.com/2011/11/12.html

  • ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΦΕΛΦΕ.
   ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΚΙΑ ΑΥΤΌ ΟΙ ΆΓΙΟΙ ΜΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ,ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ!!!
   Ο ΆΓΙΟΣ ΙΩΆΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ,ΚΑΤ ΕΝΤΟΛΗΝ ΚΥΡΙΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ.ΜΟΝΟΝ 144000 ΟΙ ΕΣΣΩΣΜΕΝΟΙ.ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΩΡΥΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΚΥΡΙΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥΣ ΛΑΟΥΣ,ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΥΦΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ.

 4. Τετραδιάστατος Απέθαντος 05/26/2022 @ 9:51 ΠΜ

  Με το φαινόμενο της κβαντικής τηλεμεταφοράς μπορούμε να ανοίξουμε πόρταλς. Το σύμπαν είναι μη τοπικό, non-local, οπότε η απόσταση αποτελεί μια ψευδαίσθηση και πλάνη των αισθήσεων! Με τη μέθοδο αυτή ακυρώνουμε το εικονικό κενό και ενώνουμε δύο σημεία μέσα στο ολόγραμμα του σύμπαντος. Για την επίτευξη αυτού του στόχου χρειάζεται η δημιουργία ενός ολογραμματικού χάρτη, ώστε να γνωρίζουμε που πάμε και τι ενώνουμε. Σε ένα κομμάτι του ολογράμματος υπάρχει η συνολική πληροφορία ολόκληρου των πάντων.

 5. EAN ΜΠΟΡΕΙΣ ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΜΙΑ ΠΙΟ ΑΠΛΟΙΚΗ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ.

 6. ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΑΝΗΣΕΙ ΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ

 7. ΠάνοςΓέριμου 05/26/2022 @ 11:13 ΜΜ

  Τίποτε τό ασυνήθειστον, όταν η θρησκεία λέγει βέλη τού πονηρού ή ευλογία τηλεμεταφορά είναι τινής ταχύτητος άρα τέ διαφορετικής ιδιοτροπίας, όπως η κβάντα ασπούμε. Η μαγεία επίσης, τό χιλιοείπα. Η υπόθεση ότι δέν υπάρχει απόσταση είς τό Σύμπαν είναι μία πονηρή πλάνη όπου έσυραν διά νά νομίζετε ότι αντιλαμβάνεστε πράγματα χωρίς νόημα καί νά σάς καταπλανεύσουν. Παντού υπάρχει απόσταση ακόμη καί από τό σημείον 1 έως τό ίδιον σημείον 1, πώς σάς ΦΑΊΝΕΤΑΙ Αυτόν, επειδή δέν τό είπαν αυτοί είναι βλακεία

 8. ΠάνοςΓέριμου 05/26/2022 @ 11:13 ΜΜ

  ;;;;;;;;…..

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*