Τι μπορεί να σημαίνει ο αριθμός 815;

Κάποιες παρατηρήσεις

15 Αυγούστου 158 ή 815

1534 –  στο παρεκκλήσι της εκκλησίας της Παναγίας του Όρους των Μαρτύρων, τη γνωστή Μονμάρτρη, ο Ιγνάτιος Λογιόλα και έξι σύντροφοί του, εκ των οποίων μόνο ένας ήταν ιερέας, διακήρυξαν τους όρκους τους –  «όρκος της Μονμάρτρης» (Vœu de Montmartre).
Μία κίνηση που οδήγησε στη δημιουργία της Εταιρείας του Ιησού (οι κοινώς γνωστοί Ιησουίτες) στις 27 Σεπτεμβρίου του 1540,  , με την παπική βούλλα Regimini militantis Ecclesiae  του Πάπα Παύλου Γ΄, προβιβάζοντας την Εταιρεία στη τάξη του θρησκευτικού τάγματος και καθορίζοντας τον ανώτατο αριθμό των μελών του τάγματος σε εξήντα.

1871 –  Η ημερομηνία της περίφημης επιστολής τoυ Άλμπερτ Πάικ προς τον Τζιουζέπε Ματσίνι, όπου ουσιαστικά αναφέρεται το σχέδιο των 3 Παγκοσμίων πολέμων.

1940 – Το ιταλικό υποβρύχιο «Ντελφίνο» τορπιλίζει το ελληνικό ελαφρύ καταδρομικό «Έλλη» έξω από το λιμάνι της Τήνου όπου και βυθίζεται.

1945 –  Ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Χιροχίτο ανακοινώνει μέσω της ραδιοφωνικής εκπομπής Jewel Voice Broadcast την άνευ όρων παράδοση της Ιαπωνίας στα συμμαχικά στρατεύματα. Εκείνη τη μέρα, ο Ιαπωνικός στρατός παραδίδεται παρουσία του Λόρδου Μαουντμπάττεν ο οποίος ήταν διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων. Ενώ η Κορέα κερδίζει την ανεξαρτησία από την αυτοκρατορία της Ιαπωνίας .

1947 – Η Ινδία και το Πακιστάν κηρύσσονται ανεξάρτητα κράτη στα πλαίσια της Βρετανικής Κοινοπολιτείας. Μία χώρα διχοτομείται βάση σχεδίου του  Λόρδου Μαουντμπάττεν, ο οποίος επέλεξε την ημερομηνία (15/8) ως ημέρα ανεξαρτησίας, λόγω της προηγούμενης επαγγελματικής του επιτυχίας. Ακολουθούν 70 χρόνια αιματηρών συγκρούσεων.

1948 – Ιδρύεται η Δημοκρατία της (Νότιας) Κορέας. η Κορέα διαιρέθηκε σε δύο ζώνες κατά μήκος του 38ου παραλλήλου από την Σοβιετική Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες, με αποτέλεσμα την κατοχή του βορρά από τους Σοβιετικούς και του νότου από τους Αμερικανούς.
Και αρκετά άλλα σημαντικά γεγονότα.

Μαγικό τετράγωνο και όχι τρίγωνο όπως αναφέρω παραπάνω

Παράθεση

Οι εωσφοριστές ορίζουν τη γιορτή του εωσφόρου «Feast of Lucifer» στην κοντινότερη πανσέληνο προς τα μέσα του Αυγούστου. Το 2014 είχαμε πανσέληνο στις 10 Αυγούστου, την επομένη ο  Ρόμπιν Ουίλιαμς βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του. Η αιτία του θανάτου του ήταν, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, «αυτοκτονία από ασφυξία».

Στις 7 Δεκεμβρίου 2014, ανέβηκε στο YouTube το παρακάτω διαφημιστικό.

iPad Air 2 με τίτλο Change is in the Air οπου οι σκηνές εναλλάσσονται σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Πού αλλού εμφανίστηκε το 815;

Στις 7 Ιανουαρίου 2015 → 815 (7+1=8 και 2015 ή αλλιώς 15),  δύο οπλισμένα άτομα επιτέθηκαν στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo, σε τρομοκρατική επίθεση που είχε σαν αποτέλεσμα την δολοφονία 12 ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους ήταν μέλη της συντακτικής ομάδας του περιοδικού και τον τραυματισμό πολλών άλλων.  Στη συνέχεια, οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν με ένα μαύρο Citroen, το οποίο ωστόσο εγκατέλειψαν λίγο αργότερα.

Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπουμε το μαύρο Citroen, το οποίο το μαζεύουν με γερανό. Ο αριθμός που αναγράφεται στις πινακίδες είναι 518 ενώ στο γερανό βλέπουμε τον αριθμό 815.

Ο αριθμός 70 και ο αριθμός 64

Loading...

2 thoughts on “Τι μπορεί να σημαίνει ο αριθμός 815;

 1. ΗΡΩ says:

  μάλλον σήμερα δεν έχω ησυχία ..
  μπορεί λόγω Precing όπως λέει και η πινακίδα, τα νούμερα να μην είναι ολόκληρα αλλά να χωρίζονται.
  ΠΧ.
  51-15
  με το 8 αναμέσά τους.
  8-51-15-8.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *