11:39 - 26/07/2019

Τεράστιος αστεροειδής πέρασε 70.000 χιλιόμετρα από τη Γη – Αιφνιδιασμός για NASA – Τον εντόπισε η Βραζιλία

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ένας γιγαντιαίος αστεροειδής, διαμέτρου μεγαλύτερης των 100 μέτρων, «έπιασε στον ύπνο» την επιστημονική κοινότητα και τα όργανα παρακολούθησης της NASA και των συνεργατών της, καθώς πέρασε αιφνιδιαστικά την Πέμπτη σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Γη, μόλις 70.000 χιλιόμετρα, δηλαδή 5,5 φορές πιο κοντά από την απόσταση που χωρίζει τη Γη από τη Σελήνη.

Τον αστεροειδή εντόπισε παρατηρητήριο στη Βραζιλία, το οποίο ενημέρωσε αμέσως για το εύρημά του.

Το συγκεκριμένο ουράνιο σώμα θα μπορούσε κάλλιστα να έχει χτυπήσει την ατμόσφαιρα της Γης και να καταλήξει στην επιφάνειά της, εκτιμούν οι επιστήμονες, οι οποίοι δηλώνουν ότι αυτό μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή και σε οποιαδήποτε περιοχή.

Ένας τεραστίων διαστάσεων αστεροειδής έπεσε στη Γη πριν από 65 εκατ. χρόνια, σχηματίζοντας τον σημερινό κόλπο του Μεξικού, ενώ προκάλεσε την εξαφάνιση των δεινοσαύρων, λόγω της ραγδαίας αλλαγής κλίματος που επέφερε η πτώση του.

Ήδη έχουν ανακαλυφθεί χιλιάδες αστεροειδείς και έχει καταγραφεί η πορεία τους, ωστόσο οι πιθανότητες ενός μεγάλου γεγονότος είναι πάντα υπαρκτές, καθώς στην παρούσα φάση, δεν υπάρχει κάποιο όπλο ή μέτρο, που να αποτρέψει τη σύγκρουση αστεροειδή με τη Γη.

Δείτε τις εικόνες από το τηλεσκόπιο της ομάδας ερευνών στη Βραζιλία:

pronews.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*