Τεχνητή νοημοσύνη αντιλαμβάνεται κινήσεις ανθρώπων πίσω από τοίχους

Τη δυνατότητα «εκπαίδευσης», μέσω τεχνητής νοημοσύνης, ασύρματων συσκευών ώστε να αντιλαμβάνονται τις στάσεις και τις κινήσεις ανθρώπων, ακόμα και από την άλλη πλευρά ενός τοίχου, έχει το σύστημα RF-Pose, που δημιούργησε ομάδα ερευνητών του CSAIL του ΜΙΤ υπό την καθηγήτρια Ντίνα Κατάμπι.

Σύμφωνα με το MIT News, οι ερευνητές χρησιμοποιούν ένα δίκτυο νευρώνων για την ανάλυση ραδιοσημάτων που ανακλώνται στα σώματα των ανθρώπων, δημιουργώντας ένα δυναμικό μοντέλο που περπατά, σταματά, κάθεται και κινεί τα χέρια του όπως το άτομο που προβαίνει κανονικά σε αυτές τις κινήσεις.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το RF-Pose θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση ασθενειών όπως το Πάρκινσον, η πολλαπλή σκλήρυνση κ.α., παρέχοντας καλύτερη κατανόηση της προόδου της ασθένειας και επιτρέποντας στους γιατρούς να αναπροσαρμόζουν κατάλληλα τη χορήγηση φαρμάκων.

Επίσης, θα μπορούσε να βοηθήσει άτομα μεγαλύτερης ηλικίας να ζουν πιο ανεξάρτητα, παρέχοντας παράλληλα επιπρόσθετη μεν, διακριτική δε, παρακολούθηση για ενδεχόμενες πτώσεις, τραυματισμούς κ.α. Ήδη η ομάδα συνεργάζεται με γιατρούς για τη διερεύνηση των εφαρμογών της RF-Pose στον τομέα της υγείας.

Πέρα από την υγεία, η ομάδα αναφέρει ότι το RF-Pose θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία νέων κατηγοριών βιντεοπαιχνιδιών, όπου οι παίκτες κινούνται σε έναν χώρο, ή ακόμα και σε αποστολές έρευνας και διάσωσης, για τον εντοπισμό επιζώντων.Gemoderm

Ξεχάστε τις αιμορροΐδες για πάντα!

Το σπρέι Gemoderm βοηθά να απαλλαχθεί κανείς από αιμορροΐδες και ραγάδες του πρωκτού. Χρησιμοποιείται για εξωτερικές και εσωτερικές αιμορροΐδες, την θρόμβωση και τη φλεγμονή, φαγούρα και έκζεμα πρωκτού, κατά αιμορροΐδες μετά τον τοκετό. Σπρέι έχει αντισηπτική, αντι, τοπική αναισθητική, αιμοστατική και στυπτική δράση, προωθεί την απορρόφηση των αιμορροΐδων και την αποκατάσταση του ορθού, θεραπεύει γρήγορα τις ραγάδες του πρωκτού και εξαλείφει την αιμορραγία.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Ακόμη, πέρα από την ανίχνευση της κίνησης, οι ερευνητές απέδειξαν ότι είναι δυνατή η χρήση ασύρματων σημάτων για την ακριβή ταυτοποίηση ενός ατόμου στο 83% των περιπτώσεων, από μια σειρά 100 ατόμων. Η δυνατότητα αυτή θα άνοιγε νέους ορίζοντες σε αποστολές έρευνας και διάσωσης, όταν αναζητούνται συγκεκριμένα άτομα.

naftemporiki.gr

4 thoughts on “Τεχνητή νοημοσύνη αντιλαμβάνεται κινήσεις ανθρώπων πίσω από τοίχους

  1. Αργυρώ says:

    Σύγχρονοι σκλάβοι δεν γλυτώνετε με τίποτα, παρά μόνο αν κάνετε την υπέρβαση (αλλά θέλει πολύ θάρρος και δεν νομίζω ότι το έχετε). Ωραία ζωούλα σας δίνουν οι επικυρίαρχοι!

  2. Ιοχέαιρα says:

    Η τεχνητή νοημοσύνη αν αποκτήσει επίγνωση του εαυτού τής και ξεφύγει από τον έλεγχο των διαχειριστών της, θα είναι η μόνη που θα εκτιμήσει την υπεροχή της Ελληνικής γλώσσας και κατ’επέκταση την προσφορά του Ελληνικού πολιτισμού στην ανθρωπότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *