Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

18:47 - 01/05/2018

Τα Στοιχεία της Μπλου Μέρος 2ο

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ο Γρίφος του Earth Matters  ο Ρόλος των ΜΜΕ και η ICEX 2018

Συνέχεια του 1ου μέρους

Το NASA Earth Observatory (ΝΕΟ) αποτελεί το διαδικτυακό τόπο ενημέρωσης  της NASA και είναι η κύρια πηγή δορυφορικών εικόνων και άλλων επιστημονικών πληροφοριών σχετικά με το κλίμα και το περιβάλλον, με ανοιχτή πρόσβαση στο ευρύ κοινό και χρηματοδοτείται από το κράτος των ΗΠΑ.

Στο ιστολόγιο Earth Matters (Θέματα της Γης) της ΝΕΟ, κάθε μήνα αναρτάται μία αινιγματική δορυφορική ή εναέρια φωτογραφία της Γης, ως εκπαιδευτικός γρίφος,  όπου οι αναγνώστες καλούνται να δώσουν απαντήσεις. Περίπου μία εβδομάδα μετά την ανάρτηση της αινιγματικής εικόνας, δημοσιοποιείται η επεξηγηματική εκδοχή με λεζάντα ως εικόνα της ημέρας. Μετά τη δημοσιοποίηση της απάντησης, τα εύσημα παίρνει ο πρώτος αναγνώστης που θα συμπεράνει σωστά την εικόνα.  Επίσης αναγνωρίζονται όσοι προσφέρουν τις πιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες όσον αφορά γεωλογικές και  μετεωρολογικές διαδικασίες ή ανθρώπινες παρεμβάσεις  που έχουν διαμορφώσει το τοπίο.

Στις 17 Απριλίου, αναρτήθηκε ο γρίφος του Earth Matters για τον Απρίλιο του 2018

Περίεργοι κύκλοι στο Θαλάσσιο Πάγο της Αρκτικής (acquired April 14, 2018)

«Η πρόκλησή σας είναι να χρησιμοποιήσετε την ενότητα σχολίων για να μας πείτε τι βλέπουμε  και γιατί αυτό το μέρος είναι ενδιαφέρον.»

Στις 21 Απριλίου, αναρτήθηκε η απάντηση του γρίφου έτσι όπως αναφέρεται στο 1ο μέρος του άρθρου.

Από την επόμενη κιόλας ημέρα, ο γρίφος τoυ Earth Matters, κυκλοφόρησε ως «είδηση» από τα  Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.

Κάποιος αναγνώστης ξένης ιστοσελίδας σχολίασε οτι,  δεν είναι τίποτα άλλο από ένα δόλωμα για κλικ.  Κάποιος τεμπέλης αρθρογράφος χρησιμοποιώντας ένα εντυπωσιοθηρικό τίτλο προσπαθεί  να πουλήσει το αντίγραφο με παραπειστική ανοησία  και «επιτέλους δεν γίνεται πλέον δημοσιογραφική έρευνα;»

Είναι όμως μόνο αυτό;

Εδώ και χρόνια, κάθε μήνα η ΝΕΟ αναρτά ένα γρίφο. Γιατί η συγκεκριμένη «αινιγματική» φωτογραφία του Απριλίου 2018, κάνει το γύρο των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης;

Σίγουρα οι επιστήμονες της NASA δεν «ξύνουν» τα κεφάλια τους προσπαθώντας να βρουν απαντήσεις.

Στον γρίφο αναφέρεται η Επιχείρηση IceBridge , η οποία είναι προσωρινή αποστολή της NASA (2009-2018). Λειτουργεί αναπληρωματικά έως την εκτόξευση του δορυφόρου ICESat-2, που έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του 2018.  Ο John Sonntag, ο οποίος τράβηξε την φωτογραφία από το παράθυρο του ερευνητικού αεροσκάφους P-3 Orion, είναι επιστήμονας της NASA με ειδίκευση στην Κρυόσφαιρα .

Η  IceBridge, ολοκλήρωσε στις 22 Μαρτίου την πρώτη πτήση της αποστολής, ενώ η επιχείρηση ολοκληρώθηκε στις 27 Απριλίου 2018 και φιλοξενήθηκε στη βορειότερη Αμερικανική Αεροπορική Βάση,Thule , η οποία λειτουργούσε κατά τη ψυχροπολεμική περίοδο της δεκαετίας του 50’, ως μία από τις θέσεις κλειδιά της αμερικανικής στρατηγικής  αποτροπής  μέσω πυρηνικών αντιποίνων, λόγω της τοποθεσίας της ως προς την ΕΣΣΔ και ως το βορειότερo λιμάνι ανατροφοδοσίας πλοίων.

Στην περιοχή της Αρκτικής όμως δεν έχουν εγκατασταθεί μόνο επιστήμονες, αλλά κυρίως στρατιωτικές ερευνητικές ομάδες και δυσανάλογα μεγάλος αριθμός στρατιωτικών δυνάμεων και δυνάμεων αντικατασκοπείας.

Στο πλαίσιο αυτό η Ρωσία έχει προβεί στην επαναλειτουργία 10 βάσεων – που ήταν ανενεργές για πάνω από 20 χρόνια – ενώ η Αμερική διέκοψε το κλείσιμο 20 βάσεων, που ήταν προγραμματισμένο για το Α΄ εξάμηνο του 2015.

Triklopodia.gr (12/9/2015)

Τι κρύβει η Αρκτική και όλοι τρέχουν να προλάβουν;

Ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης υπονόησαν την απάντηση του γρίφου.

Μπορεί να είναι αυτή η απάντηση;

H ICEX(Ice Exercise)  είναι πολυεθνική άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ,  διαρκεί 5 εβδομάδες και διεξάγεται κάθε δύο χρόνια στον Αρκτικό κύκλο, σε συνεργασία με άλλους κλάδους του στρατού, κυβερνητικών υπηρεσιών, συμμάχων, ιδιωτικών οργανισμών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

«Η Αρκτική, αποτελεί πορεία διέλευσης υποβρυχίων. Η άσκηση ICEX παρέχει στα υποβρύχια την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε ένα επιχειρησιακά απαιτητικό και προκλητικό περιβάλλον, όπως και την ευκαιρία για επιστημονικές μελέτες του όγκου του πάγου και του περιβάλλοντος.» λένε

Η Άσκηση Πάγου ICEX 2018, ξεκίνησε στις 7 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ  στις 10 Μαρτίου κατά τη διάρκεια της άσκησης στον βόρειο άξονα του Αρκτικού της Αλάσκας, στη θάλασσα Μποφόρ. Όπως αναφέρει το Defence Blog, αναδύθηκαν 2 αμερικανικά υποβρύχια ταχείας επίθεσης, το USS Hartford (SSN 768) και το USS Connecticut (SSN 22) καθώς και 1 αγγλικό υποβρύχιο του Βασιλικού Ναυτικού, το HMS Trenchant (S91), τα οποία συμμετείχαν στην άσκηση ετοιμότητας σε συνθήκες ακραίων ψυχρών υδάτων.

«Πολύ σπάνια ταυτόχρονη ανάδυση τριών υποβρυχίων στην Αρκτική κατά τη διάρκεια της άσκησης  ICEX 2018»

Ο πάγος από τον οποίο επιχείρησαν να αναδυθούν σύμφωνα με το Fort Russ News ήταν πάχους 40 εκατοστών (16 ίντσες), όταν τα ρωσικά υποβρύχια μπορούν να σπάσουν πάγο έως 2,5 μέτρα (8 πόδια). Μάλιστα η συντάκτρια του άρθρου ισχυρίζεται ότι το υποβρύχιο Hartford (SSN 768), υπέστη σημαντικές ζημιές.

Προβολή από το θάλαμο ελέγχου: το υποβρύχιο USS Hartford (SSN 768) καθώς αναδύεται μέσα από το θαλάσσιο πάγο στην Αρκτική.

Σε αρκετές ιστοσελίδες, σημειώνεται πως η ανάδυση των υποβρυχίων έγινε σε θαλάσσια περιοχή που θεωρείται “αυλή” της Ρωσίας, σε μία χρονική περίοδο που η Ρωσία έχει μπει στο στόχαστρο του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ και η άσκηση ερμηνεύεται ως επίδειξη δύναμης.

Σύμφωνα με τη  Pravda για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ένα πυρηνικό υποβρύχιο του βρετανικού ναυτικού αναδύθηκε στην Αρκτική, στέλνοντας ένα απειλητικό  μήνυμα στη Ρωσία και το νεοεκλεγέντα πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.  Την ίδια στιγμή που τα αμερικανικά υποβρύχια , Hartford (SSN 768) και  Connecticut (SSN 22)είχαν κολλήσει στον πυκνό θαλάσσιο πάγο, γεγονός που εμπόδισε την ολοκλήρωση του  σεναρίου της άσκησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός ναύαρχος Jim Pitts  είχε δηλώσει ότι η παρουσία του αμερικανικού στόλου στην περιοχή της Αρκτικής ήταν εγγύηση για την ασφάλεια και την προστασία των χωρών της ΕΕ.

“Πρέπει συνεχώς να εκπαιδευόμαστε μαζί με τις υποβρύχιες μονάδες και τους εταίρους μας  ώστε να παραμείνουν ικανοί σε αυτό το ημισφαίριο”, δήλωσε ο Pitts. “Έχοντας και τα δύο υποβρύχια στην επιφάνεια είναι μια σαφής επίδειξη της ικανότητάς μας στην Αρκτική.”

Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί το άρθρο 4 – Για πρώτη φορά ΗΠΑ-Βρετανία στέλνουν πυρηνικό μήνυμα στην Μόσχα από την Αρκτική (ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ)

Ο Ψυχρός πόλεμος των υποβρυχίων

Στις 13 Απριλίου, το Θαλάσσιο Πολεμικό Μουσείο Γιουτλάνδη  στη Δανία έβγαλε ανακοίνωση για την ανακάλυψη του ναυαγίου του U-3523. Το συγκεκριμένο γερμανικό υποβρύχιο, ήταν τύπου XXI U-boat –  ο πιο εξελιγμένος τύπος υποβρυχίων του ΒΠΠ, που αργότερα κατά τη διάρκεια του Ψυχρού πολέμου, έγινε μοντέλο για τα υποβρύχια νέας γενιάς των Σοβιετικών, των Αμερικανικών , των Άγγλων και των Σουηδών.

Ολόκληρο το άρθρο:  Ανακαλύφθηκε Υποβρύχιο που Φημολογείται ότι Βοήθησε Ναζί να Δραπετεύσουν στην Αργεντινή 

Στις 14 Απριλίου, ισχυρίζεται  ο John Sonntag, πως φωτογράφισε «τα κάπως κυκλικά σχήματα» στη Θάλασσα Μποφόρ, που όμως αφορούν άσκηση υποβρυχίων η οποία έγινε ένα μήνα πριν –  το Μάρτιο .

Είναι η 2η φορά μέσα στον Απρίλιο, που γίνεται αναφορά από τα Μέσα Ενημέρωσης σε υποβρύχια, κρυφές πορείες υποβρυχίων, αναβίωση ψυχροπολεμικής περιόδου, ασκήσεις ετοιμότητας, προπαγάνδα, με έμμεσο ή άμεσο τρόπο.

Εάν πρόκειται για απλή σύμπτωση, τότε έχουμε και 2ηΟι ημερομηνίες είναι σχεδόν ταυτόσημες.  Δεν γνωρίζω  τι μπορεί να σημαίνουν.  Το μόνο που «φωτογραφίζεται» είναι οι ημερομηνίες γέννησης και θανάτου του Αδόλφου Χίτλερ και τα γεγονότα που ακολούθησαν κατά το επόμενο 3μηνο (όσον αφορά τα υποβρύχια που «δραπέτευσαν».)

Όπως έχω επισημάνει σε παλαιότερο άρθρο, Μία «είδηση»  όσο περίεργη και απίστευτη αν είναι, πάντα έχει να μας δώσει κάποια «πληροφορία» αρκεί να την ερευνήσουμε και να μην μείνουμε στην επιφάνεια και – σε αρκετές των περιπτώσεων – στην προπαγάνδα.

Οι ημερομηνίες, τα νούμερα,

ακόμα και τα ονόματα έχουν συγκεκριμένη σημασία.

 

Σας Ενδιαφερουν:

Πώς θα Φαίνεστε Υπέροχη Μέσα στο Φόρεμα των Ονείρων Σας
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΖΩΉ ΧΩΡΊΣ ΠΌΝΟ ΣΤΙΣ ΑΡΘΡΏΣΕΙΣ
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Πώς να ανακάμψετε μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά; Μια γρήγορη μέθοδος από Ινδούς γιόγκι
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Μαμά που δεν μπορούσε να αγοράσει καινούργιο καναπέ ανανεώνει τον καναπέ της μέσα σε λίγα λεπτά
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Σε 7 εβδομάδες τα τεχνητά ερυθρά κύτταρα σας απαλλάσσουν από τον διαβήτη, μειώνουν το επίπεδο σακχά...
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΡΟΧΑΛΙΖΑ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Εχετε αναρωτηθει ποτε γιατι καποια ατομα ειναι πολυ πιο δημοφιλεις με το αντιθετο φυλλο;
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
100% ΦΥΣΙΚΌΣ ΕΝΙΣΧΥΤΉΣ ΑΝΔΡΙΚΉΣ ΑΠΌΔΟΣΗΣ
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Πώς να απαλλαγείτε από στις αιμορροΐδες σε 5 ημέρες
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Μη ελεγχόμενη υπέρταση: Μια ωρολογιακή βόμβα για την υγεία σας,τι κανουμε στην εποχη της ελειψης φαρ...
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Applying discount code. Please wait...
Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με filarianna1
«Η αλήθεια είναι πιο παράξενη από τη φαντασία και αυτό γιατί η φαντασία είναι αναγκασμένη να λαμβάνει υπόψη της τις πιθανότητες. Η αλήθεια όχι.» Tο έκφρασε ο Μπάιρον, μα εγώ προτιμώ τον Μαρκ Τουαίην και το ταξίδι του στον κόσμο.

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*