16:15 - 14/01/2022

Τα ψέματα της Κίνας: Ο πραγματικός αριθμός θανάτων από covid – 19 είναι 366 φορές υψηλότερος

Αμερικανός οικονομολόγος τοποθετεί τον αριθμό των θανάτων από COVID-19 στην Κίνα σε περίπου 1,7 εκατομμύρια αντί για 4.636

Το κινεζικό καθεστώς πιθανότατα υποτίμησε το ποσοστό θνησιμότητας από την COVID-19 έως και 17.000%, σε μια συστηματική εκστρατεία παραπληροφόρησης, για να διατηρήσει την πολιτική του εικόνα, σύμφωνα με ανάλυση Αμερικανού οικονομολόγου.

Η εν λόγω παραδοχή τοποθετεί τον αριθμό των θανάτων από COVID-19 στην Κίνα σε περίπου 1,7 εκατομμύρια αντί για 4.636, τον σωρευτικό αριθμό θανάτων δύο ετών που έχουν ανακοινώσει επισήμως οι κινεζικές αρχές.

Πρόκειται για 366 φορές πάνω από το επίσημο νούμερο.

Η συντριπτική πλειονότητα των θανάτων που καταγράφηκαν επίσημα – περίπου το 97% – προέρχονταν από τη Wuhan κατά τους πρώτους τρεις μήνες της πανδημίας, με μόνο μερικές εκατοντάδες ακόμη να αναφέρονται στην υπόλοιπη χώρα.

Το κινεζικό καθεστώς ανέφερε μόνο δύο επιπλέον θανάτους από την 1η Απριλίου 2020, κατατάσσοντας την Κίνα ως το χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από την COVID-19 στον κόσμο, για το οποίο υπερηφανεύτηκε ο Zhong Nanshan, ο Κινέζος επιδημιολόγος που επιβλέπει την αντιμετώπιση της επιδημίας της Κίνας μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Αμερικανικός οικονομολόγος: Στατιστικά αδύνατο

Ωστόσο αυτά τα στοιχεία δεν έπεισαν τον Αμερικανό οικονομολόγο George Calhoun, σύμφωνα με δημοσίευμα των Epoch Times.

“Είναι απίθανο.

Είναι ιατρικά αδύνατο, είναι στατιστικά αδύνατο», ανέφερε ο Calhoun, διευθυντής του προγράμματος ποσοτικής χρηματοδότησης στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Stevens, στο NTD, θυγατρική των The Epoch Times.
«Θυμηθείτε, το 2020, δεν υπήρχε εμβόλιο, δεν υπήρχε θεραπεία.

Έχετε λοιπόν έναν απροστάτευτο πληθυσμό που έδειξε μηδενικούς θανάτους από COVID, παρόλο που είχαν δεκάδες χιλιάδες κρούσματα».

Αξιοποιώντας τα δημόσια αρχεία και αναλύοντας το μοτίβο του καθεστώτος να αποσιωπά σκάνδαλα στο παρελθόν, ο Calhoun κατέληξε σε ένα συμπέρασμα που του φαίνεται προφανές: η Κίνα έχει καταστήσει την πολιτική της « μηδενικού COVID» πολιτικό στόχο και παραποιεί συστηματικά δεδομένα.

Ανωμαλίες

Το πρώτο στοιχείο είναι μια ξαφνική πτώση θανάτων από την COVID-19 από τον Απρίλιο του 2020 από την ηπειρωτική Κίνα μετά από ένα τρελό ποσοστό κρουσμάτων.

Από την 1η Απριλίου 2020 έως τις 8 Ιανουαρίου 2022, περισσότερα από 22.102 κρούσματα έχουν αναφερθεί στην ηπειρωτική Κίνα, σύμφωνα με στοιχεία του Johns Hopkins Coronavirus.
Μόνο δύο θάνατοι καταγράφηκαν την ίδια περίοδο.
Συγκριτικά, το Χονγκ Κονγκ, το οποίο μετρούσε περίπου τις μισές λοιμώξεις από τον COVID-19 κατά την περίοδο, ανέφερε 213 θανάτους.

Το ποσοστό θνησιμότητας (το ποσοστό των ασθενών που πέθαναν) στη Wuhan κατά τους πρώτους τρεις μήνες της πανδημίας ήταν κατά μέσο όρο περίπου 7,7%, περισσότερο από πέντε φορές υψηλότερο από αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών και τέσσερις φορές από τον παγκόσμιο μέσο όρο.
Δύο σενάρια είναι πιθανά: είτε ο ιός ήταν «πολύ πιο θανατηφόρος στις αρχές του 2020 στη Wuhan από οπουδήποτε αλλού, οποιαδήποτε άλλη στιγμή», ή εναλλακτικά, οι επίσημοι αριθμοί από την Κίνα ήταν πολύ χαμηλοί.

Τους επόμενους 20 μήνες, υπήρξε μια σταθερή έλλειψη δεδομένων  από την Κίνα.
Από τον Σεπτέμβριο, η Κίνα έγινε η μόνη χώρα στον κόσμο που δεν έχει παράσχει πλήρη στοιχεία για την υπερβολική θνησιμότητα, με θανάτους ανεξήγητους.

Με βάση ένα μοντέλο που αναπτύχθηκε από το περιοδικό The Economist, ο Calhoun ανέφερε ότι η υπερβολική θνησιμότητα στην Κίνα μειώθηκε κατά περίπου 17.000%.
Αυτή η απόκλιση, πρόσθεσε, ξεπερνά ακόμη και τις αποκλείσεις χώρες που βυθίζονται σε μεγάλης κλίμακας εμφύλιες αναταραχές, όπως η Λιβύη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και η Βενεζουέλα, η οποία έχει υπολογίσει το ποσοστό θνησιμότητας από τον COVID-19 έως και στο 1.100%.

www.bankingnews.gr

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*