14:43 - 11/04/2019

Σύστημα «Isaac»: Γνωρίστε το «εργαλείο» του… Γιαχβέ – Πως θα φοβούνται οι άνθρωποι την παγκόσμια εξουσία

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Δεκάδες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να ελέγξουν τους υπαλλήλους τους.

Αυτά δεν τα γράφουμε εμείς, αλλά η βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Η τεχνητή νοημοσύνη μαζεύει, κάθε λεπτό, χιλιάδες δεδομένα, αναφορικά με το ποιος υπάλληλος στέλνει που και πότε E-mail και πολλά άλλα.

Το σύστημα παρακολούθησης φέρει το εβραϊκής προέλευσης όνομα «Isaac», καθώς φαίνεται πως κάποιοι δεν ξεχνούν πως ο Γιαχβέ της Παλαιάς Διαθήκης είναι μάλλον εκείνος που βρίσκεται στην κορυφή όσων ετοιμάζονται.

Παρακολουθεί μέχρι και την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές «130.000» άτομα, αξιολογώντας και βαθμολογώντας την συμπεριφορά τους.

Με λίγα λόγια στην τεχνητή νοημοσύνη δίνονται συνεχώς όλο και περισσότερες εξουσίες με ενδεχόμενο τελικό σκοπό την διοίκηση, την διαρκή παρακολούθηση και εν τέλει την αξιολόγηση των ανθρώπων εκ μέρους, γιατί όχι, μίας παγκόσμιας εξουσίας, καθώς μιλάμε για παγκοσμιοποίηση.

Το σύστημα Μεγάλου Αδελφού έχει υλοποιήσει η εταιρεία Status Today.

Το μότο είναι: «λεπτομερείς πληροφορίες για κάθε εργαζόμενο σε πραγματικό χρόνο»!

Το «τυρί» είναι η «αμερόληπτη αξιολόγηση».
Η «φάκα» είναι ποια θα είναι τα κριτήρια σε περίπτωση που η αξιολόγηση αφορά στο μέλλον τους απανταχού πολίτες.

Ανάλογο σύστημα υπάρχει στην Κίνα, το οποίο αξιολογεί τους πολίτες αν είναι «καλοί και υπάκουοι», ειδάλλως τους απαγορεύονται ακόμα και τα ταξίδια.

Εδώ είναι Ευρώπη, θα αναρωτηθεί κάποιος, δεν θα φτάσουμε σε τέτοια σημεία.

Έτσι έλεγαν και οι Γάλλοι πολίτες πριν αντικρύσουν στρατό στους δρόμους των πόλεων τους.

Οι επικριτές της εφαρμογής «Isaac» προειδοποιούν πως τέτοια συστήματα θα αυξήσουν την πίεση στους εργαζόμενους, και εκείνοι θα φοβούνται την «δαμόκλειο σπάθη» ενός αλγόριθμου ή αργότερα, συμπληρώνουμε εμείς, μια παγκόσμια εξουσία.

Στην Κίνα, για παράδειγμα, όπως μεταδίδει η Daily Mail, οι Κινέζοι αξιωματούχοι αναγκάζουν τους καθαριστές δρόμων να φορούν GPS, το οποίο ελέγχει συνεχώς την παραγωγικότητά τους.

Το ίδιο δηλαδή που συμβαίνει και στην Βρετανία.

Το παγκόσμιο αφεντικό θα ελέγχει την παραγωγικότητα, την συμπεριφορά μας, με ποιον επικοινωνούμε και πολλά άλλα.

Τι μας καθεστώς μας θυμίζει αυτό άραγε…

el.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

 1. και κει που οι κινεζοι πεινουσαν τωρα τους χωρηγειται και τσαμπα GPS
  για το καλο εν αρχη εναι ο λογος
  γι αυτους εν αρχη ειναι η πεινα [καθε τυπου και μορφης] δηλαδη σου τα δινουν ολα[η νομιζεις οτι σου τα δινουν, καθοτι στην ουσια τιποτα δεν ειναι δικο τους ] μετα στα περνουν και μετα στα ξαναδινουν με δικους τους πλεον ορους…
  την ιδια σουν την υπαρξη…

 2. Πως θα φοβούνται οι άνθρωποι την παγκόσμια εξουσία….

  Καμία εξουσία δεν είναι τόσο ισχυρή η δε παγκοσμιότητά της αρχινά και τΕΛειώνει μέχρις εκεί όπου επιτρέπει το Σύμπαν να φτάσει.
  Εδώ ΕΛληνες (οι των πάντων εκκινητές) & καταποντίστηκαν, οι βλάκες θα επιζήσουν;
  Όποιος φοβάται άνθρωπο κάλλιον να φοβάται την ερήμωση του εαυτού του.
  Όπου ο Θεός ευλογεί ο άνθρωπος δεν έχει να σκιάζεται από τίποτε.
  Άμα χαθεί το Θείον να αρχίσει να φοβάται ακόμη και την σκιά του.
  Έγινα σαφής;

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*