ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Συνεχίζονται οι έρευνες για το φέρι που αγνοείται στον Ειρηνικό

· Κατοχικά Νέα

Περισσότεροι από ογδόντα άνθρωποι επέβαιναν στο φέρι που αγνοείται εδώ και περίπου δέκα μέρες στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπως επιβεβαίωσαν οι αρχές του Κιριμπάτι.

Οι έρευνες συνεχίζονται για το καταμαράν μήκους 17 μέτρων, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στις 20 Ιανουαρίου, δύο ημέρες αφότου είχε αποπλεύσει από το νησί Νονούτι με προορισμό το Μπέτιο, στο Κιριμπάτι. Αεροπλάνα από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ «χτενίζουν» την περιοχή αναζητώντας επιζώντες.

Επτά άνθρωποι βρέθηκαν σε σωστική λέμβο και διασώθηκαν το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τις περιγραφές τους, το φέρι χάλασε λίγο μετά τον απόπλου του και άλλοι επιβάτες επιβιβάστηκαν επίσης σε σωστική λέμβο. Σε αυτήν επικεντρώνονται οι έρευνες.

Σύμφωνα με τις αρχές του Κιριμπάτι, στο φέρι επέβαιναν ογδόντα επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτή παραμένει μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης» δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος των νεοζηλανδικών αρχών. «Προφανώς όσο περνά ο χρόνος τόσο μικρότερες είναι οι πιθανότητες αλλά υπάρχει ακόμα η ελπίδα πως θα βρούμε επιζώντες».
newsbeast.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

OpenAI και τεχνητή νοημοσύνη – έρευνα για αυτόνομους AI agentsTech

Δέκα ημέρες που άλλαξαν την πορεία της AI – Παραιτήσεις, φόβοι για “rogue” agents και εκκλήσεις για φρένο

ΔΙΕΘΝΗ

Βολιβία: Εγκρίθηκε συμφωνία 1,9 δισ. δολαρίων με το ΔΝΤ – Καταργούνται οι επιδοτήσεις στο ντίζελ

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Άρθηκαν οι κυρώσεις σε κυβερνών κόμμα και στρατό της Ερυθραίας – Στο φόντο η ασφάλεια της Ερυθράς Θάλασσας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *