ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Συναγερμός στη Χιλή: Χολέρα στο Σαντιάγο

· KORAKAS NEWS

Οι υγειονομικές αρχές της Χιλής επιβεβαίωσαν την Παρασκευή την ύπαρξη εστίας χολέρας στο Σαντιάγο, την πρωτεύουσα της χώρας, μετά την επιβεβαίωση επτά κρουσμάτων τους τελευταίους δύο μήνες.

Η διάδοση στη Χιλή αυτής της μολυσματικής ασθένειας, που μεταδίδεται από ένα βακτήριο, είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη. Τα προηγούμενα κρούσματα είχαν καταγραφεί το 2011.

Πρόκειται για «μια εστία. Δεκατρία (ύποπτα) κρούσματα προσέλκυσαν την προσοχή μας τους τελευταίους δύο μήνες», διευκρίνισε την Παρασκευή η υφυπουργός Υγείας της Χιλής, η Πάουλα Ντάσα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Τα κρούσματα καταγράφηκαν σε διάφορες περιοχές στο Σαντιάγο, μια πόλη με επτά εκατομμύρια κατοίκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, «έχουν εντοπιστεί δεκατρία ύποπτα κρούσματα χολέρας» μέχρι σήμερα. Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας έχει επιβεβαιώσει επτά κρούσματα, ανθρώπους που φέρουν το βακτήριο Vibrio Cholerae (Δονάκιο της Χολέρας), πάντως μια «μη τοξινογόνο» μορφή του, ενώ αλλά τέσσερα ύποπτα κρούσματα αναλύονται στην παρούσα φάση και δύο αποκλείστηκαν.

«Ο μη τοξινογόνος χαρακτήρας της χολέρας σημαίνει ότι δεν είναι επιδημική και δεν πρόκειται για την πιο σοβαρή και εξαιρετικά θανατηφόρα μορφή της ασθένειας. Ωστόσο, εξαιτίας της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων μέσα σε σύντομη περίοδο, ζητάμε από τον πληθυσμό να λαμβάνει μέτρα πρόληψης των γαστρεντερικών μολύνσεων», τόνισε η Ντάσα.

Η προέλευση της μόλυνσης «ερευνάται στην παρούσα φάση», σύμφωνα με τις αρχές, που εξήγησαν ότι «αυτό το είδους του γένους (του βακτηρίου που προκαλεί τον ιό της χολέρας) είναι συνήθως παρόν σε νερά άρδευσης και υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν μεταδίδει την ασθένεια στον άνθρωπο».

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ενδεικτική εικόνα Φρανκφούρτης, όχι από τις διαδηλώσειςΔΙΕΘΝΗ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΣΤΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ: Οι διαδηλώσεις της Gen Z εξαπλώνονται σε δεκάδες πόλεις

Ενδεικτική εικόνα πλοίου, όχι από την κινεζική περιπολία στην ΤαϊβάνΔΙΕΘΝΗ

ΤΑΪΒΑΝ – ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΝΕΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΚΤΗ: Η Ταϊπέι φοβάται πρόβα ναυτικού αποκλεισμού

Βιομηχανική εγκατάσταση, ενδεικτική φωτογραφία και όχι από το ΚστόβοΔΙΕΘΝΗ

ΡΩΣΙΑ – ΜΑΖΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ DRONES ΣΤΟ ΝΙΖΝΙ ΝΟΒΓΚΟΡΟΝΤ: Σοβαρές ζημιές σε βιομηχανική εγκατάσταση, αναφορές για πλήγμα σε διυλιστήριο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *