Σχέδιο «Ταχεία Ανίχνευση, επίθεση, Απομόνωση και Χαρακτηρισμός» (RADICS) : Γιατί το έθεσαν σε λειτουργία στις ΗΠΑ;

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

radicsΣχέδιο «Ταχεία Ανίχνευση, επίθεση, Απομόνωση και Χαρακτηρισμός» (RADICS) : Γιατί το έθεσαν σε λειτουργία στις ΗΠΑ;

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός 

Το Σχέδιο RADICS είναι ένα γιγάντιο πρόγραμμα που στηρίχθηκε στην βασικότερη απειλή της σύγχρονης εποχής : Την απώλεια της ηλεκτρικής ενέργειας.

Το σχέδιο RADICS υπογραμμίζει τη σοβαρότητα της απώλειας του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας κυρίως εξαιτίας κυβερνοεπίθεσης που απειλεί  την ασφάλεια της χώρας!

Ένας ανώτερος στρατηγός των ΗΠΑ αποκάλυψε στην daily mail ότι το Πεντάγωνο έχει αναπτύξει ένα σύστημα επιβίωσης που μπορεί να αποκατασταθεί η ισχύς σε μεγάλο μέρος της χώρας μέσα σε 7 ημέρες!!!

Το σχέδιο, που ονομάστηκε «Ταχεία Ανίχνευση επίθεση, Απομόνωση και Χαρακτηρισμός» (RADICS) αναπτύχθηκε μετά από μια αυστηρή προειδοποίηση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κίνδυνο των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, που θα στοχεύουν, μεταξύ άλλων, τις υποδομές και τα κέντρα εξουσίας της χώρας. Η προειδοποίηση ήρθε από τον συνταξιούχο του Στρατού Στρατηγό  Keith Alexander, poy επικεφαλής της US Cyber ​Comand Unit ​και αργότερα διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας.
Το Πεντάγωνο σχεδίασε και υλοποιεί  ένα νέο πρόγραμμα που στοχεύει στις απειλές για την ασφάλεια με την δυνατότητα να καταστρέψει όλα τα συστήματα ισχύος των ΗΠΑ.

Το σχέδιο δράσης θα επικεντρωθεί στην προστασία της αναγκαίας για το Υπουργείο Άμυνας υποδομές.

Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι RADICS έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους μηχανικούς στην αποκατάσταση των βασικών λειτουργιών εντός μιας εβδομάδας από την επίθεση.

«Αν μια καλά συντονισμένη επίθεση από τον κυβερνοχώρο στο ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας επρόκειτο να συμβεί σήμερα, ο χρόνος που θα χρειαζόταν για να αποκατασταθεί η ισχύς θα αποτελούσε τρομακτική εθνική πρόκληση  για την ασφάλεια», δήλωσε ο John Everett, διευθυντής του προγράμματος Defense Advanced Research Projects Οργανισμού, ή DARPA και συνέχισε λέγοντας ότι «Πέρα από τις σοβαρές επιπτώσεις εγχώρια, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών και το  ανθρώπινο κόστος, η παρατεταμένη διακοπή του δικτύου θα μπορούσαν να παρεμποδίσει από τη στρατιωτική κινητοποίηση μέχρι και τα logistics, αλλοιώνοντας την ικανότητα της κυβέρνησης να προβάλει την ισχύ της ή να ακολουθήσει τις σωστές λύσεις σε διεθνείς κρίσεις».

Η Daily Mail ανέφερε περαιτέρω:

Η Ικανότητα έγκαιρης προειδοποίησης για τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας θα μπορούσε να αποτρέψει μια επίθεση εξ ολοκλήρου ή να αμβλύνει τις επιπτώσεις της, όπως η βλάβη στον εξοπλισμό.

Ένας από τους στόχους της RADICS είναι η ανάπτυξη συστημάτων ανίχνευσης και το πώς ακριβώς θα επηρέαζε η κυβερνοεπίθεση  τα δικτύαηλεκτρικής ενέργειας.

RADICS πέραν της διαχείρισης της κρίσης έχει ειδικό υποσύστημα έκτακτης ανάγκης για τη λειτουργία των κρίσιμων εγκαταστάσεων για τις πρώτες 15-20 μέρες.

Και τέλος, το  RADICS περιλαμβάνει και υποσύστημα εντοπισμού της προέλευσης – θέσης από όπου προήλθε η κυβερνοεπίθεση.

Το RADICS που σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει τεθεί σε σχετική επιχειρησιακή λειτουργία επι του παρόντος έχει στοχεύσει στην προστασία διυλιστήριων πετρελαίου, το ηλεκτρικό δίκτυο σταθμών και ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και του χρηματοπιστωτικού τομέα της χώρας.

Εκτιμάται ότι σύντομα θα έχουν προσταθεί τα υδροηλεκτρικά φράγματα και ο  έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας!

Οι αναλυτές έχουν προβλέψει ότι η ευρείας κλίμακας απώλεια της ηλεκτρικής ενέργειας θα οδηγούσε σχεδόν αμέσως σε μαζικό κοινωνικό χάος, ή «cybergeddon,» και ότι το χάος αυτό θα εντείνετε κάθε ώρα που περνάει και δεν υπάρχει ρεύμα.

Loading...

2 thoughts on “Σχέδιο «Ταχεία Ανίχνευση, επίθεση, Απομόνωση και Χαρακτηρισμός» (RADICS) : Γιατί το έθεσαν σε λειτουργία στις ΗΠΑ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *