09:13 - 28/11/2019

Στάζει αίμα η τουρκική ζώνη στη Συρία

Στάζει αίμα η τουρκική “ζώνη ασφαλείας” στην Συρία… Θάνατος & πλιάτσικο

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) κατήγγειλε σήμερα «τις εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες» και «τις απαλλοτριώσεις» που πραγματοποιούνται στη «ζώνη ασφαλείας» που έχει δημιουργήσει η Τουρκία στη βορειοανατολική Συρία με στόχο να εγκαταστήσει εκεί τους πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στο τουρκικό έδαφος. Αίμα και πλιάτσικο στην ζώνη ασφαλείας.

Η Τουρκία θα πρέπει να ερευνήσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν εγκλήματα πολέμου, στις περιοχές που βρίσκονται πλέον υπό τον έλεγχό της», ανακοίνωσε το HRW, αναφέροντας με λεπτομέρειες τις ωμότητες που έχουν διαπράξει οι Σύροι αντάρτες.

Εκτελέσεις, λεηλασίες περιουσιών, παρεμπόδιση των εκτοπισμένων να επιστρέψουν στα σπίτια τους είναι ξεκάθαρα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η “ζώνη ασφαλείας” που προτείνει η Τουρκία δεν θα είναι ασφαλή

Διαβάστε εδώ όλο το άρθρο

Η οθωμανική “τακτική των ατάκτων”

Οι Τούρκοι πάντα χρησιμοποιούν ατάκτους για να κάνουν την βρώμικη δουλειά.  Παλαιότερη ονομασία είναι τσέτες, και ακόμα παλιότερα βασιβουζούκοι. Δεν ανήκουν στις επίσημες δυνάμεις, αλλά υποστηρίζονται από αυτές. Η τακτική τους είναι να τρομοκρατούν μια περιοχή που θα τεθεί εν συνεχεία υπό τουρκική διοίκηση.
Έχει μείνει στην ιστορία η αγριότητά τους, με τελευταία δράση στην γενοκτονία των Ποντίων, και λιγότερο στην καταστροφή της Σμύρνης.

Η Θράκη

Στη Θράκη είναι φανερή η διείσδυση τέτοιων ομάδων. Μέρα μεσημέρι, βαδίζουν στους δρόμους και εγκαθίστανται στα ορεινά μουσουλμανικά χωριά. Ο οπλισμός και τα εφόδια μετακινούνται το βράδυ από τα ορεινά μονοπάτια.

Η κυβέρνηση διεθνοποιεί, και ορίζει συντονιστές, στο μεταναστευτικό επικαλείται το διεθνές δίκαιο, προσλαμβάνει συνοριοφύλακες. Εντείνει και την επιτήρηση. Φαίνεται ότι δεν βλέπει τα βίντεο που ανεβάζουν οι διακινητές (που μπορεί να είναι και κατασκευασμένα) ή τα επεισόδια με την κα. Φωτιάδου, και τις αναφορές των κυνηγών στον Έβρο.
Οι αστυνομικές αρχές ψάχνουν τα χαρτιά να βρουν τζιχαντιστές.
Οι ένοπλες δυνάμεις σιτίζουν τους μετανάστες.

Οι συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες, είναι πολύ σωστές, αλλά είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να πυκνώσει η Εθνοφυλακή.

Όταν το αίμα και πλιάτσικο στην ζώνη ασφαλείας της Συρίας μεταναστεύσει στη Θράκη, θα πάψουν οι αυταπάτες. Εκτός αν περιμένουν να διαπραγματευτούν με την Τουρκία, που δεν θα τους κάνει τη χάρη, θα τους παραπέμψει σε άτομα σαν της φωτογραφίας, για να τους ξευτιλίσει τελείως.

Και το ξέρουν, γιαυτό στο Άρθρο 140 του Νέου Ποινικού Κώδικα προέβλεψαν:
“… συνομιλίες ή διαπραγματεύσεις … με οργάνωση που ασκεί στην πράξη κρατική εξουσία σε ορισμένο τόπο …”

jplib17

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (4)

 1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 11/28/2019 @ 12:34 ΜΜ

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ 140 ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ, ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΑΛΛΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ “ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΜΕΡΟΛΗΠΤΕΙ ΥΠΕΡ ΜΙΑΣ ΜΕΡΙΔΑΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ ΔΕ ΚΑΤΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΥΤΗ ΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝ ΑΔΙΚΩ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΑΡΑΧΕΣ ΜΕ ΟΠΛΑ Η ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΔΙΑΣΑΛΕΥΤΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ”…..
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ;

 2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 11/28/2019 @ 12:47 ΜΜ

  ΤΟ “ΕΝ ΑΔΙΚΩ” ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΛΑΘΟΣ ΕΚΦΡΑΣΗ, ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΚΑΘ’ΕΑΥΤΗ Η ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗ.
  ΤΟ ΣΩΣΤΟ “ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΑΔΙΚΙΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΡΟΛΗΠΤΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ”.

  • Δεν γνωρίζω να σου απαντήσω.
   Για το άρθρο 140, είδα την διατύπωση στη διαβούλευση.
   Πρέπει να το επιβεβαιώσω, από την διατύπωση στο ΦΕΚ.

   Έχουν κάνει πολλές τέτοιες “μαγείες” ιδίως σε άρθρα που αφορούν
   έσχατη προδοσία, νόθευση αποδεικτικών, υπηρεσία στον εχθρό, δωροδοκία, στράτευση κτλ.
   Αλλά είναι εξαιρετικά επίπονη δουλειά να συγκρίνεις την παλαιά, με την νέα διατύπωση.

 3. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 11/28/2019 @ 11:00 ΜΜ

  ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ.
  ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΤΕΘΕΤΑΝ ΓΙΑ ΨΗΦΙΑΜΑ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΝΟΜΟ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΓΥΡΙΖΕ ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ.
  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*