Στα δυόμιση λεπτά πριν τα μεσάνυχτα το «Ρολόι της Καταστροφής» – Αυξάνει ο κίνδυνος παγκόσμιας καταστροφής

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Στα δυόμιση λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, αντί για τρία που ήταν το 2016, τοποθετήθηκε από τους υπευθύνους για το Δελτίο Ατομικών Επιστημόνων το «Ρολόι της Καταστροφής» για το 2016.

Το 1947 στην καθημερινή ορολογία εισήχθη και το «Ρολόι της Καταστροφής», ένα συμβολικό ρολόι που δείχνει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα κάθε χρόνο είτε από πυρηνικά όπλα είτε από την κλιματική αλλαγή.

Το 2016, η επιτροπή που καθορίζει το «Ρολόι της Καταστροφής» είχε βάλει την ώρα στις 12 παρά τρία λεπτά, τα μεσάνυχτα (η δωδεκάτη ώρα είναι η ώρα της καταστροφής), σημειώνοντας ότι η κλιματική αλλαγή και ο πυρηνικός κίνδυνος απειλούν την ανθρωπότητα.

Ωστόσο, το 2017 η επιτροπή που καθορίζει την ώρα του «Ρολογιού της Καταστροφής» και που αποτελείται από κορυφαίους Νομπελίστες έλαβε υπόψη της μερικούς επιβαρυντικούς παράγοντες, όπως ο ακραίος εθνικισμός που επανεμφανίζεται, τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ για τα πυρηνικά όπλα και την άρνηση της κλιματικής αλλαγής, τα παγκόσμια προβλήματα ασφαλείας τα οποία επιτείνονται και από την τεχνολογία και την αδιαφορία για τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων.

topontiki

Loading...

7 thoughts on “Στα δυόμιση λεπτά πριν τα μεσάνυχτα το «Ρολόι της Καταστροφής» – Αυξάνει ο κίνδυνος παγκόσμιας καταστροφής

  1. ΡΟΛΟΓΑΣ says:

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΡΕΤΑΡΕΙ ΛΟΓΩ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ(ΕΝΑ ΧΑΜΣΤΕΡ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΗ ΡΟΔΑ). ΠΕΤΑΧΤΕ ΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *