ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Σρι Λάνκα: Κλειστές επ’ αόριστον όλες οι εκκλησίες

· Κατοχικά Νέα

Όλες οι εκκλησίες των Καθολικών στη Σρι Λάνκα θα παραμείνουν κλειστές και δεν θα γίνεται καμία λειτουργία μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση της ασφάλειας, μετά τις επιθέσεις της Κυριακής του Πάσχα των Καθολικών από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 359 άνθρωποι, ανακοίνωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της τοπικής εκκλησίας.

“Ακολουθώντας την συμβουλή των δυνάμεων της τάξης, θα διατηρήσουμε όλες τις εκκλησίες κλειστές”, δήλωσε η πηγή αυτή, προσθέτοντας ότι “δεν θα γίνει καμία λειτουργία μέχρι νεωτέρας”. Οι καμικάζι επιτέθηκαν την Κυριακή κυρίως σε τρεις εκκλησίες χριστιανών την ώρα της λειτουργίας του Πάσχα, προκαλώντας αιματοχυσία.

Οι αρχές της χώρας έχουν έκτοτε ενισχύσει την ασφάλεια γύρω από τις εκκλησίες, σύμφωνα με αξιωματούχους της κυβέρνησης. Η χριστιανική μειονότητα στη χώρα αντιπροσωπεύει το 7% του πληθυσμού της χώρας, ενώ η πλειοψηφία είναι βουδιστές (70%).

Λίγο νωρίτερα οι αρχές είχαν κλείσει εξάλλου και την κεντρική οδική αρτηρία που οδηγεί στο κύριο αεροδρόμιο του Κολόμπο, εξαιτίας ανησυχιών για ύποπτο όχημα, αλλά αργότερα η αρτηρία ξανάνοιξε στην κυκλοφορία καθώς αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε κίνδυνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Σρι Λάνκα έχει επιβληθεί κατάστασης έκτακτης ανάγκης μετά τις επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι την Κυριακή του Πάσχα των καθολικών σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 359 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι περίπου 500.

Η αστυνομία προχώρησε σε άλλες 16 συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις, αυξάνοντας τον αριθμό των κρατουμένων που ανακρίνονται στους 76.

Στελέχη του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) των ΗΠΑ και απεσταλμένοι της Interpol βρίσκονται στη νήσο και βοηθούν στις έρευνες.

Χθες Τετάρτη ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα Μαϊθριπάλα Σιρισένα απαίτησε δύο κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης να του υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, αφού κατηγορήθηκαν ότι απέκρυψαν πληροφορίες για τις επιθέσεις που είχαν λάβει από το εξωτερικό.

protothema.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Μόντι προς Πούτιν: «Από τον ατελείωτο πόλεμο στο τέλος του» – Το μήνυμα της Ινδίας για την ΟυκρανίαΔΙΕΘΝΗ

Μόντι προς Πούτιν: «Από τον ατελείωτο πόλεμο στο τέλος του» – Το μήνυμα της Ινδίας για την Ουκρανία

UNHCR: Δεν συμμετέχει στο σχέδιο της Μαλαισίας για επιστροφή 1.476 πολιτών της ΜιανμάρΔΙΕΘΝΗ

UNHCR: Δεν συμμετέχει στο σχέδιο της Μαλαισίας για επιστροφή 1.476 πολιτών της Μιανμάρ

Το USS Abraham Lincoln φτάνει στην Ταϊλάνδη μετά από πάνω από 250 ημέρες στη θάλασσαΔΙΕΘΝΗ

Το USS Abraham Lincoln φτάνει στην Ταϊλάνδη μετά από πάνω από 250 ημέρες στη θάλασσα

Μία απάντηση στο “Σρι Λάνκα: Κλειστές επ’ αόριστον όλες οι εκκλησίες”

  1. Κλειστές επ’ αόριστον όλες οι εκκλησίες….

    Ουδέν μονιμοτερον..;
    Έτσι θα το πανε;
    Κλείνουν εκκλησίες αντί να τις ανοίγουν.
    Βρηκανε τον “μπαμπουλα”.
    Μια χαρά μάς βρισκω αφου μια χαρά μάς έχουν στη “φερμα”.
    “Η φάρμα με τα ζωα”, εμάς, από εικονική και θεωρητική πάει να γίνει πράξη.
    Το ΘΕΊΟ & ΙΕΡΟ τείνει σε σιγην ασυρματου;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά