ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Συνελήφθη ο βομβιστής του Μανχάταν

· Κατοχικά Νέα

Συνελήφθη από τις Αρχές της Νέας Υόρκης ο δράστης της επίθεσης με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό (βόμβα σωλήνα) στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων Πορτ Οθόριτι, στο Μανχάταν, εν ώρα αιχμής.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, ο βομβιστής είναι ο 27χρονος Akayed Ullah από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ζούσε στο Μπρούκλιν τουλάχιστον 7 χρόνια και διατηρεί σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο δράστης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της έκρηξης αλλά η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη διάρκεια της σύλληψής του είχε στην κατοχή του αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετείται μέσα σε σωλήνα, γνωστό ως «pipe bomb». Αστυνομικές πηγές εκτιμούν πως πιθανότατα ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη πρόωρα.

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ

Η Αστυνομία έχει αποκλείσει την ευρύτερη περιοχή, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται μετά το συναγερμό που σήμανε το πρωί της Δευτέρας (μεσημέρι ώρα Ελλάδας).Μέχρι τώρα, έχουν ακυρωθεί τα δρομολόγια σε τρεις γραμμές μετρό, ως επακόλουθο της κινητοποίησης.

Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε στο twitter ότι υπήρξαν έως τώρα τέσσερις τραυματίες στο σημείο της έκρηξης χωρίς όμως να διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Αρχές πάντως επισημαίνουν στους πολίτες να μην πλησιάζουν την ευρύτερη περιοχή διότι πιθανόν να υπάρχει και συνεργός.

Παρακολουθήστε ζωντανά εικόνα από το σημείο:

zougla.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ευρώ και ευρωπαϊκή οικονομία – προϋπολογισμός Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Έξι χώρες ζητούν περικοπές εκατοντάδων δισ. στον νέο προϋπολογισμό – Σκληρή μάχη για τα 2 τρισ. ευρώ

Μεταλλευτικό φορτηγό σε μεγάλο ορυχείο – φωτογραφία αρχείουΔΙΕΘΝΗ

Αργεντινή–Χιλή: Αναβιώνει το διασυνοριακό μεταλλευτικό πλαίσιο – Στο τραπέζι επενδύσεις άνω των 20 δισ. δολαρίων

Airbus A380 σε πτήση – φωτογραφία αρχείουΔΙΕΘΝΗ

Qantas: Αποσύρει νωρίτερα τα Airbus A380 – Το superjumbo μπαίνει στην τελική ευθεία της ιστορίας του

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά